Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2011 12:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

a nie próbowałaś uciszyc rui proverą?
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon lip 18, 2011 12:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

to się zaczęło wczoraj
teraz tkwię w pracy
nie wiem, czy zdołam dotrzeć do wetki po południu; inne zobowiązania wczesniej podjęte :-/ (i jeszcze TŻ wyjechał, więc beztransportowa jestem) - a ważniejszy nawet jest ten steryd, zeby sobie bardziej buzi nie rozdrapała - dlatego ciągle ta sterylka była odkładana - że na buzi wiecznie miazga była :(

No nic, jak wrócę, to się zorientuję w skali katastrofy :? i powezmę jakies kroki

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon lip 18, 2011 12:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

no to niefajnie
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon lip 18, 2011 12:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

no, szkoda Zdzisi :(

Ale przynajmniej leje - nie będzie tak gorąco :D
:piwa:

pozytywka

Post » Pon lip 18, 2011 18:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

Biedna Zdzisławka :( szkoda mi jej bardzo. i ciesze sie,ze ja zdazylam ze sterylka jednak:/
a Waldus znajdzie domek, na pewno :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon lip 18, 2011 19:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

I jak tam sytuacja na polu bitwy?

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pon lip 18, 2011 21:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

Obrazek

pozytywka

Post » Pon lip 18, 2011 21:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

pozytywka pisze:Obrazek

Aż tak? 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lip 18, 2011 21:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

Obrazek

pozytywka

Post » Pon lip 18, 2011 21:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

pozytywka pisze:Obrazek

Omatko 8O 8O 8O Jakieś szczegóły?
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon lip 18, 2011 21:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

brakuje mi kilku rąk, samochodu, kilkunastu godzin w dobie, a najlepiej męża weterynarza

pozytywka

Post » Pon lip 18, 2011 21:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

pozytywka pisze:brakuje mi kilku rąk, samochodu, kilkunastu godzin w dobie, a najlepiej męża weterynarza

Te dwa ostatnie chyba nie są nieosiągalne? :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon lip 18, 2011 21:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

tak, te dwie ostatnie pozycje zamówiłam sobie w zooplusie :twisted:

pozytywka

Post » Wto lip 19, 2011 9:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

W zooplusie sprzedają.... 8O :D wow, mogę się podpiąć do zamówienia :lol: Ja bym jeszcze chciała lab weterynaryjny.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto lip 19, 2011 9:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - coming out

wczoraj chciałam strzelać sobie w łeb? 8O
To ciekawe, co bym musiała zrobić dziś :roll:

23-cia z kawałkiem, gaszę światło, łapię rujkującą Zdzichę i ształuję się w łóżku.
Po chwili słyszę wysokie, piskliwe nawoływanie Lokiego.
Za chwilę AYO! AYO - on tak woła Caillou (no chyba, że przywołuje koleżankę z Gdańska ;))
Włazi do pokoju szuka, śpiewa a na końcu udaje rujkującą Zdzisławę, na to z drugiego końca korytarza włącza się MEOW, MEOW! miiiiiiiaaaaaaauuuuuuuu, mioooooooou, miau, miau, miau
Zdziska się podrywa i zaczyna kręcić tyłkiem.
Loki, uspokojony, że już wie, gdzie ona jest, wychodzi.
Waldemar zawodzi - przyyyyyjdź, pomiiiiiziaj, meow, meow!
W końcu zasypiam z jednym okiem nerwowo wlepionym w budzik nastawiony na 5.00
Budzi mnie energiczne stukanie do drzwi. Patrzę na zegar 00.32
Stwierdzam, że to pomyłka i łapię Zdzisławę, która już się zrywa, bo a nuż to ktoś, kto jej zrobi małe kotki. Stukanie nasila się.
Biorę Zdzisławę na ramię żeby mi nie wyprysnęła i otwieram drzwi roztrzęsionej sąsiadce.
Włamanie do wózkowni/rowerowni.
Zawiadomiła policję, ale pozwolili uciec sprawcom.
Jak zwykle - przyjechało dwóch takich przecinków po szkole podstawowej i nawet nie wysiedli z auta.
Sąsiadka krzyknęła przez okno, "łapcie ich, bo to oni" – dwóch zbójów prysnęło, a trzeci, trzymany grzecznie za rączkę przez policjanta, który w końcu postanowił wysiąść i delikatnie zapytać złodziei: "co tu robicie?" - wyrwał mu się i też dał nogę.
Sąsiadka załamana, że teraz z zemsty wybiją jej okna.
Szczypiorki biegają w ciemnościach po osiedlu, potykają się o własne sznurówki i udają, że usiłują złapać włamywaczy. Na szczęście wezwali posiłki.
Cofam się do mieszkania po klucze, odkładam Zdziskę, która jest przekonana, że jacyś mili panowie policjanci zaraz zrobią jej małe kotki, szybko wychodzę i jeszcze szybciej zamykam drzwi, żeby odciąć Zdzisławę. Niestety odcinam, ale sobie duży palec u nogi (nieomal).
Rozorywuję palec u nasady paznokcia. Bryzga posoka, czego w ciemnościach i zaaferowaniu nie spostrzegam początkowo.
Schodzimy z sąsiadką do wózkowni sprawdzić czy coś zostało skradzione. Rąbkiem koszulek nocnych, żeby nie zostawiać własnych odcisków, uchylamy drzwi - pierwsze, drewniane, z zamkiem otwieranym spinką do włosów. Za nimi zamontowane są porządne stalowe drzwi z kraty - skórkojady zniszczyli zamek, pogięli część zamknięcia, ale nie zdążyli nic wynieść.
W tym momencie wypada do nas w radosnych podskokach 80kilowy amstaff sąsiadki, który uważa, że to świetna okazja do skoczenia mi łapą na zmasakrowany palec. Świeczki stają mi przed oczami, dzięki czemu spostrzegam, że broczę krwią serdeczną.
W tym momencie do klatki wbiegają wezwane posiłki mundurowych – amstaff radośnie rzuca się w ich kierunku.
Sąsiadka w ostrych słowach wyrzuca Szczypiorom, że zawalili; oni w pierwszej chwili biją się w młode piersi, potem zaczynają się awanturować. Amstaff szczeka radośnie i wybiega w noc lipcową, palec broczy, wezwane posiłki niemal aresztują sąsiadkę.
Schodzę dyskretnie ze sceny, nie chcąc rozpryskiwać mojego DNA na właściwych śladach, bo słyszę, że policyjne psy są już w drodze (to nie wyzwisko, to fakt – jedzie pies tropiący).

W domu Zdzisława płoży się przy podłodze, wydając lubieżne kocie okrzyki, Lucjan – MEOW! MEOW!; Loki nerwowo biega po domu i wskakuje na meble i melduje się przy miskach.
Idę do łazienki, wylać litr krwi z kapcia i mętnie zastanawiając się, kiedy moje szczepienie przeciwtężcowe traci ważność; Dezynfekując ranę cięto-szarpaną rozważam ile i jakich bakterii może mieć na łapach piesek sąsiadki i poszukuję jakiegokolwiek plastra. Oczywiście wszystkie środki opatrunkowe zapakowałam rodzinie na łódkę. Rezygnuję z zalepienia rany scotchem i ruszam na obchód mieszkania, zamykając szczelnie wszystkie okna.
Towarzyszy mi MEOW! MEOW! Lucjana, nawoływanie Zdziski oraz łomot
łap Lokiego o meble.
Wychodzę na balkon sprawdzić okna, za mna wymyka się Loki. Łapię Lokiego i zanosze do pokoju, na balkon wpada Zdziska i zaczyna wycie przywołujące, bo przecież chce mieć małe kotki.
Łapię Zdzisię, wynoszę, a Loki jest już na balkonie.
Zaczynam płakać, palec mnie boli, czuję że zakażenie już wędruje w górę, cieszę się, że to prawa noga, zakażenie będzie musiało nadłożyc drogi, żeby dojść do serca.
Łapię wszystkie koty przy akompaniamencie wrzasków Lucjana. Gaszę światła i ształuję się ze Zdzichą w łóżku.
Słyszę przez okno, że policja odjeżdża. Słyszę również wszystkie rozmowy, które wywrzaskują krótkofalówki, czy inne radia – złoczyńcy też je słyszą jak mniemam.
Zasypiam z mruczącą Zdzisławą pod pachą - 1.30 nowego dnia.

2.10 budzi mnie szczęk kraty w wózkowni. Zrywam się na równe nogi (jedna jest trochę mniej równa), zrywa się Zdziska – może to stuka ktoś, kto zrobi jej małe kotki? Przybiega Loki; za chwilę słychać MEOOOOW! MEOOOOW!
Kuśtykam do drzwi – wyraźnie ktoś, coś robi z kratą wózkowni. Na bosaka, z chusteczką higieniczną fantazyjnie zamotaną na palcu skradam się na dół.
Słyszę: „o już tu idą”. Krew mi zamiera w żyłach ale zaczyna pulsować w palcu.
Dwie osoby odskakują od kraty wózkowni i przesuwają się za róg. Facet odwraca się do mnie tyłem, ma dziwny pas z narzędziami na biodrach, obok leży neseserek wypełniony jakimiś przyrządami – nie widzę dokładnie, bo bez okularów w ogóle nie widzę, a zaspana i przerażona nie widzę w dwójnasób. Kobieta stoi i patrzy na mnie. Czas staje w miejscu, w głowie kołacze mi się pytanie: „co państwo tutaj robią?”. Wydaje mi się tak idiotyczne i nie na miejscu, że milczę, stoję nadal i tępym wzrokiem usiłuję patrzeć równocześnie na faceta, nadal ostentacyjnie tyłem, kobitkę w kurtce czerwonej (zapamiętać rysopis, zapamiętać rysopis) z jakimiś papierami w ręce, neseserek z oprzyrządowaniem, kratę i rowery w pełnym oświetleniu.
Po chwili słyszę od pleców faceta: „jesteśmy z policji”.
Krzepiące zdanie. Wyduszam z siebie skrzekliwe „uff, myślałam, że oni wrócili” i w odpowiedzi słyszę: „wie pani coś na ten temat? To pani ujawniła?” Wycofuję się nerwowo, nagle pełna wątpliwości – bo jeśli to nie policja i uznają, że to ja ujawniłam, to co teraz? Wp….ol?
Kuśtykam z powrotem. W drzwiach – MEOOOOW, MEOOOOW!. Zdzisława leży z nastawionym tyłkiem przy drzwiach, Loki waruje przy miskach – po tylu atrakcjach, trzeba się wzmocnić.
Siadam i nasłuchuję – co oni tam robią, czy ekipa od odcisków palców mogła przyjechać tak późno? A jeśli to złoczyńcy? Pięć minut później trzaskają drzwi – ekipa taka, czy inna opuściła miejsce zdarzenia. Stukam do sąsiadki, amstaff radośnie zaczyna szczekać oraz skakać za drzwiami. Na szczęście sąsiadka nie otwiera. Wracam – Loki przy miskach, Lucjan – MEOW!, Zdzicha pręży zadek.
Padam w wyrko.
4.00 podrywam się, bo ktoś trzasnął klapą od bagażnika.
Loki – miski, Zdzicha – zadek, Lucjan – MEOW!
Do piątej drzemię z jednym okiem na budziku, jednym uchem przy drzwiach od wózkowni.

Rano się zdziwiłam, co to za ślady po całym przedpokoju rozsiane, co te koty znowu rozniosły?
Po zbadaniu odkryłam, że to ja, miotając się jak ranny łoś, naznaczyłam dom :?

Co przyniesie nowy dzień? :mrgreen:

pozytywka

[poprzednia][następna]