Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 18:48 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Tu jest treść ogłoszenia, które wtedy wieszaliśmy:

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce, Oddział w XXX, informuje, iż koty bytujące na terenie Cmentarza Wolskiego są wyłapywane przez wolontariuszy i kastrowane, w celu ograniczenia populacji tych zwierząt w ramach "programu zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie miasta Warszawy” finansowanego przez Wydział Ochrony Środowiska Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy.

Równocześnie, w związku z licznymi zgłoszeniami dotyczącymi przypadków trucia kotów w obrębie cmentarza, informujemy, iż uśmiercanie zwierząt wolno żyjących stanowi przestępstwo w myśl Art. 35 Rozdziału 11 Ustawy o ochronie zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997 r. i podlega karze więzienia lub wysokiej grzywny.
Zwierzęta wolnobytujace stanowią własność gminy, na terenie której zamieszkują i – w myśl w/w Ustawy- należy im się poszanowanie i godne warunki rozwoju.
Ponadto uśmiercanie wysterylizowanych w ramach programu zwierząt stanowi marnotrawienie środków publicznych i nosi znamiona przestępstwa gospodarczego.

W przypadku incydentów trucia kotów prosimy o kontakt z numerem telefonu:
xxxx

Z TOZ-em należałoby się porozumieć, można im treść wysłać do akceptacji i poprosić o interwencyjny nr telefonu do podania na plakacie.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lip 18, 2011 19:00 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

uff. ciężki dzień. ale lubię karmić w deszczu, bo nie ma ludzi :) dzisiaj ani jednej osoby nie widziałam na cm. kocury kłótliwe i wybarankowujące papu ;) niestety Szkieletorki nie widziałam. za to na górce pojawił się trzeci czarnuch. na małym też kić mnie okrzyczał :)
z tozem jeszcze się nie kontaktowałam.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon lip 18, 2011 19:56 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Te czarne na górce to, jak kiedyś zauważyłam, przeskakują zza muru, od strony hotelu.

mziel52

Post » Pon lip 18, 2011 20:58 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, kto zasili fundusz na karmę?

Dla przypomnienia co pani Wiesi robi dla kotów cmentarnych;

Pani Wiesia wychodząc w obchód 3 razy w tygodniu na karmienie kociej biedy na cmentarz zabiera ze sobą:
- 12 puszek
- 2,5 kg suchego jedzenia
- 2 litry przegotowanego mleka
- 2 litry wody
- ok. 2,5 kg nerek
to wszystko nieraz nie starczy na obdzielnie 30 kotów na cmentarzu, 8 kotów na ul. Pustola , ok 10 kotów przy ul. Sowinskiego pod schodami.

To wszystko ledwo ciągnie wózkiem około 1km w jedną strone i z powrotem.
Zeby dojechac autobusem na cmentarz musi się przesiadac
z takiej formy nie korzysta ,bo nie ma siły wciągać wózka do środków komunikacji miejskiej.

W domu ma 11 kotów do wykarmienia i leczenia i 2 pod blokiem.
Pani Wiesia to 80-letnia rencistka , poruszająca sie o kuli
bardzo schorowana osoba .
Pomimo swojego wieku i chorób
we wtorki, czwartki i soboty podąża kilometry do podopiecznych.

Zapraszamy chętne osoby do pomocy w zakupie karmy dla wolszczaków.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto lip 19, 2011 12:48 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

8O brak słów. Zresztą to, co wszystkie robicie karmiąc wolszczaki jest imponujące :1luvu:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt lip 22, 2011 14:44 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Co nowego u kotków? :kotek:

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Pt lip 22, 2011 16:34 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

u samych kotków nieźle, na górce biegły do mnie jakieś 50 metrów ;D w domkach holenderskich teraz zadomowiły się dwa dzikusy. jedno to małe, co pokazywałam wcześniej zdjęcia. jest piękne. miałknęło do mnie, taka rudawo-bura szylka o seledynowych oczach. drugie dzikie wybiegło z domku, ale z takim impetem, że tylko mi mignęła buro-rudawa smuga. przy p. kozdrowiczu jakiś czarny cień ;) i biało-bura mama kotek od Mziel. przy kościele standardowa śliczna kicia, za to na małym cmentarzu biegiem przyleciały do mnie mama z córką :) dostały animondy Carny i chrupek. burego szkieletorka nie było.

mam też jednak złą wiadomość. trochę w ostatniej chwili, ale zwiódł mnie ciężar worka. nie mam już suchego :/ nie wydawało mi się, że jest tak mało, ale ledwo wystarczyło na standardowe 4 torebki, które zwykle ze sobą biorę. nie mam więc już teraz ani chrupka. bardzo szybko zeszło. ale już od dłuższego czasu karmię 2 razy w tyg., a zostawiam po trochu we wszystkich miejscach karmienia, nawet w takim przypadkiem znalezionym przeze mnie, gdzie z cm. wojskowego przeskakuje krówka. no i za każdym pójściem to ok. 4 spore torebki. co czynić teraz? w piątek mogę zawieźć tylko puszki (ich jeszcze jest sporo). no i nie mam za co dokupić :( a przede wszystkim muszę dociułać na miesięczny za 116 zł, żeby chociaż puchy móc wozić.

Fleur

Post » Pt lip 22, 2011 17:33 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

właśnie pani w tv mówi, że zamykają znowu Dźwigową...

czy jest tu ikonka walenia głową o ścianę? ... jak inaczej dojechać na cm.? grrrrrrr.

Fleur

Post » Pt lip 22, 2011 17:57 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Fleur, w ten poniedziałek ja pojadę na cmentarz, bo i tak muszę, więc się nie martw. Bura mamuśka moich siostrzyczek jest bardzo gruba, naprawdę to ją przy Kozdrowiczu widziałaś? Bo ona nigdy nie opuszczała terenu przy domkach.

mziel52

Post » Pt lip 22, 2011 18:08 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

ok. jestem na 90% pewna, że to ona. może to dzikusy ją wyeksmitowały?

Fleur

Post » Pt lip 22, 2011 20:05 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Boję się, żeby tak właśnie nie było. Niekastrowane te dzikusy, to rządzą, jak mój Burak. Tyle że tam są dwa domki, mama z córeczką chyba siedzą w jednym.

mziel52

Post » Pt lip 22, 2011 20:25 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Fleur pisze:mam też jednak złą wiadomość. trochę w ostatniej chwili, ale zwiódł mnie ciężar worka. nie mam już suchego :/ nie wydawało mi się, że jest tak mało, ale ledwo wystarczyło na standardowe 4 torebki, które zwykle ze sobą biorę. nie mam więc już teraz ani chrupka. bardzo szybko zeszło. ale już od dłuższego czasu karmię 2 razy w tyg., a zostawiam po trochu we wszystkich miejscach karmienia, nawet w takim przypadkiem znalezionym przeze mnie, gdzie z cm. wojskowego przeskakuje krówka. no i za każdym pójściem to ok. 4 spore torebki. co czynić teraz? w piątek mogę zawieźć tylko puszki (ich jeszcze jest sporo). no i nie mam za co dokupić :( a przede wszystkim muszę dociułać na miesięczny za 116 zł, żeby chociaż puchy móc wozić.

Fleur, wysłałam troszkę na najpilniejsze potrzeby ale niestety niewiele bo to przed wypłatą :oops:
Krówka, o której piszesz to ta ze śliczną odmianą na nosku? :1luvu:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Pt lip 22, 2011 20:59 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Fleur - na pocz. sierpnia Cie "podreperuje" . We wtorek skontaktuje sie na PW, jak sie umowimy na odbior. Kurcze... moze ktos do tego czasu pomoze? :(

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt lip 22, 2011 21:09 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

Fleur , bez paniki ja mam jeszcze troche grosza na funduszu.
Podaj jeszcze raz namiary do przelewu i ile mam przelac?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt lip 22, 2011 21:59 Re: Cm.Wolski. Karmimy dalej, pomoc zawsze potrzebna.

dzięki!

nie panikuję, trochę mi tylko głupio, że tak szybko wyszło. samą mnie zaskoczyło. no ale w sumie 2x w tyg takie 4 spore torby i w końcu wyszło... ja im jeszcze wykradałam z mojej żabiej miski ;) ale teraz to i u Żaby pustki :(

key_west - tam są przynajmniej 3 króweczki z poplamionym noskiem :) moim ukochanym egzemplarzem jest pan zawsze okupujący górkę :) on ma też najprecyzyjniej poplamiony nosio :)

meggi, w takim razie kupiłabym znowu Cat Chow Sensitive. To 144 zł. Wiem, że ją uwielbiają - zjadają co do kawałka. I nawet czasem rezygnują z mokrego na rzecz tych chrupek, co jest już wyczynem;D (bo tam to wszystkie niesuchojady... chyba ogólnie bezdomniaki tak mają). no ale jednak suche potrzebne, bo może poleżeć dłużej.
trochę żałuję, że ta farmina 20 +20 gratis już się skończyła, bo Kinia z Darłowa relacjonowała, że jej bezdomniakom się tylko uszy trzęsą ;) a i u pani feketemacska widziałam, iż jest chętnie szamana. można co jakiś czas sprawdzać, czy znowu się nie pojawiła w promocji.

Fleur

[poprzednia][następna]