dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 31, 2009 14:45

Zajrzyj na kociarnię-tam jest kotków do wyboru,do koloru. :D
Nie ma znaczenia,czy kotka, czy kocurek,to zależy od charakteru. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 31, 2009 14:48

właśnie w trakcie przeglądania uświadomiłem sobie, nie podałem miasta - Łódź, no ale ciesze się z odzewu;)
ObrazekObrazek

adam140

Od: Pt sty 30, 2009 1:12

Post » Wto sty 05, 2010 15:53 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

ehhh ja własnie jestem w okresie ze CHCE DRUGIEGO i raczej marne szanse... i tak wzięłam kota mimo alergii syna a ja będą dwa to juz domownicy powiedzą ze całkiem oszalałam, no i boję sie reakcji rozpuszczonego do granic możliwosci mojego pupila :?
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Czw lut 18, 2010 22:19 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

czy myśląc o dwóch kotach muszę kupić dwa transportery?
Czy dwa kotki moga jechać, np. na wakacje w jednym ?

Miski na wodę, sucha karmę/mokra karmę - dla każdego z kotów osobno?

justinian

Od: Wto lut 16, 2010 5:16

Post » Pt lut 19, 2010 8:23 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

Na upartego nie trzeba. Ale to też zależy od długości trasy. Dwóm kotom może być niewygodnie w jednym transporterze przy dłuższej trasie. To zależy od wielkości transportera też.

Miski na wodę dwie. Na jedzenie lepiej też, dlatego, że u mnie jak jeden zaczyna jeść to drugi też biegnie jeść no i jedna to byłoby za mało.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pt lut 19, 2010 9:05 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

U mnie na wodę jest jedna micha, ale za to wielka - ma chyba 18cm średnicy ;) i od biedy oba koty mogą pić naraz, gdyby pragnienie je dopadło w tym samym momencie.
Na jedzenie mają osobne miski, żeby się nie przepychały. Kuweta wspólna, transporter jeden, ale nie wyjeżdżamy z kotami, więc służy tylko do wypraw do weta. Myślę, że wkrótce kupię drugi, na wszelki wypadek. (Mamy dodatkową kuwetę i miski dla tymczasa w łazience, no ale to inna sprawa ;) ).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto maja 11, 2010 12:39 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

Witajcie,

zamierzam właśnie adoptować dwa małe kotki i mam mały problem. Otóż zdecydowana jestem, że jeden ma być kocurkiem, ale nie wiem, czy drugi ma być kocurkiem czy kotką... Kociaki są z jednego miotu, więc rodzeństwo. Z pewnością niezależnie od płci będą sterylizowane i trzymane wyłącznie w domu.

Jakie są za i przeciw dla par: kot-kot i kot-kotka? Co o tym myślicie?

MarleneS

Od: Wto maja 11, 2010 12:36

Post » Śro maja 12, 2010 10:24 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

MarleneS pisze:Witajcie,

zamierzam właśnie adoptować dwa małe kotki i mam mały problem. Otóż zdecydowana jestem, że jeden ma być kocurkiem, ale nie wiem, czy drugi ma być kocurkiem czy kotką... Kociaki są z jednego miotu, więc rodzeństwo. Z pewnością niezależnie od płci będą sterylizowane i trzymane wyłącznie w domu.

Jakie są za i przeciw dla par: kot-kot i kot-kotka? Co o tym myślicie?

To nie ma żadnego znaczenia, byleby tylko kociaki się lubiły.
Tyle, że w wypadku pary mieszanej nie można zwlekać z kastracją, trzeba ją zrobić jak najszybciej ;)

seidhee

Post » Pt maja 14, 2010 7:57 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

Dzięki! :D Kamień nieco spadł mi z serca. Też zdecydowałam się początkowo na wczesną sterylizację, ale znajoma ostrzegła mnie, że kotki sterylizację znoszą często źle, zwłaszcza wczesną, a gdy będę z nią zwlekała to mogę nie zdążyć... :roll:

Kotki są uroczym rodzeństwem i choćby dla równowagi z TŻ chcielibyśmy parkę mieszaną, ale tyle się naczytałam za i przeciw dla wczesnej sterylizacji, że już zgłupiałam :?

Słyszałam też (nawet często) opinie, że kocurki są bardziej towarzyskie i przymilne od kotek. Sama miałam kotkę i rzeczywiście, była z niej dzika zołza. :evil:

MarleneS

Od: Wto maja 11, 2010 12:36

Post » Sob maja 15, 2010 10:53 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

Kastracja w wieku 5-6 miesięcy to nie jest już taka wczesna ;) Mój kocur pożegnał się z jajkami jak miał pół roku.

seidhee

Post » Pon lip 18, 2011 17:44 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

Witam.
Zastanawiamy się nad adopcją kota :)
Przeczytałem cały ten wątek i naprawdę są tylko same plusy z posiadania dwóch kotków? żadnych minusów? (pomijając kwestie finansowe wet i szczepień)
Takie obiektywnie jak to jest naprawdę ?

Pozdrawiam.

akawisz

Od: Pon lip 18, 2011 12:31

Post » Pon lip 18, 2011 17:58 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

akawisz pisze:Witam.
Zastanawiamy się nad adopcją kota :)
Przeczytałem cały ten wątek i naprawdę są tylko same plusy z posiadania dwóch kotków? żadnych minusów? (pomijając kwestie finansowe wet i szczepień)
Takie obiektywnie jak to jest naprawdę ?

Pozdrawiam.

nie slyszałam o minusach oprocz tych wymienionych przez ciebie,chociaż z tym tez mozna sobie poradzić,prosic weta o zniżki :ok: negocjowac ceny :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lip 18, 2011 18:00 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

w takim razie dlaczego moi znajomi mają tylko jednego kota ? :D coś w tym też musi być na rzeczy ? :)

akawisz

Post » Pon lip 18, 2011 18:00 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

akawisz pisze:w takim razie dlaczego moi znajomi mają tylko jednego kota ? :D coś w tym też musi być na rzeczy ? :)

nie czytali miau.pl :?: 8) :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lip 18, 2011 18:02 Re: dlaczego lepiej wziac 2 kotki?

kotx2 pisze:nie czytali miau.pl :?: 8) :D

a tak poważnie ? :) obiektywnie przynajmniej ja spotykam osoby, które mają jednego a nie dwa koty ?
Uprzedzam że nigdy wcześniej nie mieliśmy kota.. i co od razu dwa ?

akawisz

[poprzednia][następna]