Mruczek z diagnozą "ostre zapalenia trzustki" uratowany ale

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2011 15:02 Mruczek z diagnozą "ostre zapalenia trzustki" uratowany ale

Proszę o pomoc wimieniu kotka o imieniu Mruczek i jego opiekunów.
Kilka dni temu lekarz z Kliniki Weterynaryjnej w Mikołowie zwrócił się do mnie z prośbą, czynie mogłabym pomóc opiekunom kotka, który ma obecnie 7 miesięcy.
Kotek zachorował i zdiagnozowano ostre zapalenie trzustki, diagnoza była powalająca, ratować i dać tym samym kociakowi szansę, czy humanitarnie uśpić, co niewątpliwie byłoby tańszym rozwiązaniem.
Opiekunowie wybłagali lekarza by zgodził się podjąć leczenie mimo, że nie stać ich na to, tym bardziej, że rokowania były ostrożne.

Widząc tak ogromną desperację opiekunów kociaka, Klinika Weterynaryjna zadeklarowała się pokryć część kosztów, jednak nie może pokryć wszystkich wydatków z tym związanych,gdyż nie jest to jedyny zwierzak w takiej sytuacji.

Część kosztów pokryją też opiekunowie, jednak wciąż pozostaje większa część do spłacenia biorąc pod uwagę dalsze kontrole i karmę specjalistyczna będzie dla nich to z pewnością trudne zadanie.

Kociak Mruczuś, bo tak ma na imię nie przyjmował żadnych pokarmów do tego wymioty i biegunki i pogarszające się parametry, ale…kotek chciał żyć i obecnie po kilku dniach „pod kroplówką”,ma stan na tyle stabilny, że można mówić o dobrych rokowaniach, tak przekazał mi lekarz Kliniki.

Dalsze leczenie to przyjmowanie lekarstw i odpowiednia specjalistyczna karma, a to tez koszt.

Bardzo proszę o pomoc finansową dla kociaka i jego opiekunów, którzy mimo braku środków finansowych nie porzucili kociaka i którzy nie poddali się w walce o jego życie.
Teraz pozostali sami z długiem w Klinice, a kolejne wydatki dopiero przed nimi.

Każda złotówka jes togromną pomocą.

Zigi2008

Od: Pon gru 08, 2008 16:23

Post » Pon lip 18, 2011 15:04 Re: Mruczek z diagnozą "ostre zapalenia trzustki" uratowany ale

Przenoszę na Koty.

Dobrze by było, gdybyś podał/-a więcej informacji - w jakiej lecznicy jest kot, jakiś kontakt do lecznicy i opiekunów.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon lip 18, 2011 15:12 Re: Mruczek z diagnozą "ostre zapalenia trzustki" uratowany ale

Kotek jest leczony w Klinice Weterynaryjnej w Mikołowie (Śląsk) przy ul. Żwirki i Wigury.
W sobotę byłam z moimi kociakami na oddawanie krwi i lek. mówił mi, że stan jest na tyle zadowalający, że kotek może być wypisany do domu, gdyż ma bardzo dobrą opiekę w domu.
http://www.klinikadlazwierzat.pl/
Cała historia leczenia i rachunek jest w Klinice, ja nie znam danych właścicieli, chociaż oni wiedzą o tej pomocy i są bardzo wdzięczni, chcieli bardzo podziękować osobiście za chęć pomocy ale wolałam pozostać na marginesie, gdyż nie mogę obiecać, że cokolwiek z tego
będzie.

Zigi2008

Post » Czw sie 11, 2011 15:08 Re: Mruczek z diagnozą "ostre zapalenia trzustki" uratowany ale

Prosze ponownie o pomoc dla tego kociaka.
Mruczek ma się juz dobrze, opiekunowie też szczęśliwi, tylko dług wciąż pozostał.
Sama nie jestem w stanie spłacić wszystkiego, bo wciąż nowe kociaki w potrzebie.

Zigi2008