Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 21:45 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Marta teraz doczytałam , że kotek był u Molickich. Szkoda, ze go wypuścili bez zdjęcia, mimo tego, że taksówkarz nie chciał pokryć kosztów. :( Nie wiem czy jest odpowiednik weterynaryjnej przysiegi Hipokratesa ale widać, że pieniądz rządzi. Widac było, ze kot jest w cieżkim stanie, zdjecie to chyba nie jest majątek :-(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie lip 17, 2011 23:07 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Dziś zrobiliśmy lekkie przeszeregowanie w schronisku.
Dwa kociaki od wczoraj poszły do adopcji - jeden z pręgusków z klatki z przedsionka na kwarantannie, czyli zostały trzy pręguski były cztery i do adopcji poszła koteczka z boksu nr 8 taka śmieszna z czarną kreską między oczami.

KWARANTANNA
BOX 1-2 pręguska ok. 2 letnia
BOX 3 dwa żarłoki buraski
BOX 4 czarno-biała kotka
BOX 5-6 dziczek został tylko jeden trójka jego rodzeństwa zwiała
BOX 7 kotka czarno biała znaleziona z obrózką i z szelkami
BOX 8 mamuśka puchatka co pojechał do DS do mamy Moniki
KLATKA nr 9 3 buraski
KLATKA nr 10 3 buraski
SZPTALIK
kot z kk
STARE ADOPCJE
KLATKA - 3 buraski jutro kontrola w Almavecie
KLATKA - kociaki ze szpitalika wariat czarnusze, mały Pędzelek, i mały lekko syczacy kociak któremu trezba smarować oczy

NOWE ADOPCJE - bez zmian

Ewa jutro podobnież ma być weterynarz i ma szczepić kociaki ma być rano - mniej więcej rozpisałam które były szczepione które nie ale ...

Na klatkę nic się nie złapało ale dziś jeden z uciekinierów śmigał za ogrodzeniem schroniska. Dziewczyny gdybyscie w domach miały jakieś zabawki dla maluchów przydałyby się w schronisku - na nowych adopcjach Piotrek porobił im dziś kulki z papieru goniły jak szalone. Kociaki nudzą się :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 18, 2011 11:12 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Witam!
Chciałam tylko Was zawiadomić, ze na 2 tyg muszę zawiesić wolontariat z powodu szpitala.
Jak wrócę do normalnego użytku to się odezwę :)
Pozdrawiam i proszę wygłaskajcie kociaki ode mnie!

MagdaMiotlinska

Od: Pon cze 27, 2011 17:34

Post » Pon lip 18, 2011 11:37 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

MagdaMiotlinska pisze:Witam!
Chciałam tylko Was zawiadomić, ze na 2 tyg muszę zawiesić wolontariat z powodu szpitala.
Jak wrócę do normalnego użytku to się odezwę :)
Pozdrawiam i proszę wygłaskajcie kociaki ode mnie!

dzięki za info.
:ok: dla ciebie i wracaj szybko :D
a kociaki to my non stop Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 18, 2011 13:52 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Madziu, 3mamy :ok: za zdrowie!

byliśmy rano w schronie - dzisiaj szczepień nie będzie bo nie zostały zakupione szczepionki. Mają być w środę. Kociaki ze starych adopcji - zawiezliśmy trójkę maluchów tych krówkowych do Almavetu.

Maluchy zostały odrobaczone i odpchlone - mają wzdęte brzuchy, najbardziej Pedzelek, który musi mieć USG brzucha przed szczepieniem. Czarnuszek malutki zapchlony, krówek malutki - oczka lepsze, kontynuacja smarowania neomycyną okolic oczu. Te kociaczki są za malutkie na szczepienie.

Natomiast pręguski 3 w drugiej klatce wyglądają na zdrowe, ale przed szczepieniem trzeba je pokazać wetowi.

u mnie w domu epidemia kichania - najbardziej kicha Noska, nabrała ciałka, ale coś ja znowu zbiera

Filomen

Post » Pon lip 18, 2011 20:11 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Właśnie zadzwonił Pan coby mnie poinformować że dziś o godz 18 do schronu zawiózł czarnego kocurka ok 8 msc do roku.Kot znajda z ul Kierocińskiej .Sedzi w boksie nr 2

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 18, 2011 21:03 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

No niestety -pewnie kolejna ofiara wakacyjnych "porządków" :(
Na adopcjach nowych 12 kotków - 2 podrostki i 10 maluchów - o ile dobrze policzyłam, bo latają jak z propellerem w pupie :roll: Kurczaka pociachanego z "rosołkiem" wciągnęły śpiewająco i poprawiły jedną puszeczką :D Ta młodociana tri -czy ona nie jest w ciąży? Bo tu chuda a tu brzuszek taki obfity :o Kocha głaski i ma problem z dopchaniem się do michy - przegrywa z maluchami. Byli dziś ludzie - pan wolałby ją, a pani jakiegoś białoszarego kicia. Mają jutro wrócić bo byli bez pieniędzy :? Oby! w kuwecie była jedna biegunkowa, reszta w porządku. I w kanciapie na przeciwko kuwety jedno uwaliło kupala - drugi co był na deskach już był rozmazany :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lip 18, 2011 21:23 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

W szpitaliku jeden biało-bury - pan już go nakarmił, podobnie jak koty na kwarantannie i w klatach na starych adopcjach. Panu udało się dziś wydać do domku z ogrodem 8-letniego psa, który od zeszłego roku tkwił w schronisku. Kot w szpitaliku wyglądał nieźle, nawet to oko nie takie tragiczne.
Na kwarantannie masakra - w boksie nr 1 bury kot, w nr2 czarna znajda przywieziona dzisiaj. W boksie nr3 bury maluch, w nr 4 krówek, na dole 5 to biało-bury a 6 czarny wyjec - oba drą na potęgę japy, żeby je wypuścić. W czarnej klatce 3 maluchy, w białej kolejne 3 - przy maluchach nie jestem pewna ilości bo w ramach chowania się i wyskakiwania na mnie robiły za kalejdoskop.
Na dawnych adopcjach maluchy w klatach darły japki, wspinały się do mnie i zrobiły kipisz w klatkach - jakby im te posłanka znów w kartonach urządzić, byłoby o wiele lepiej. Jakby ktoś mógł podrzucić niech napisze - jak nie to w środę w drodze z pracy tam zajadę i podrzucę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon lip 18, 2011 22:35 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Alienor pisze:
Na kwarantannie masakra - w boksie nr 1 bury kot, w nr2 czarna znajda przywieziona dzisiaj. W boksie nr3 bury maluch, w nr 4 krówek, na dole 5 to biało-bury a 6 czarny wyjec - oba drą na potęgę japy, żeby je wypuścić.

Marzenko a tak dokładniej mogłabyś napisać co i jak z tymi boksami - wczoraj w boksie nr 3 były 2 małe pręguski tzn co jeden został wyadoptowany?
a co z boksem 7 i 8 w boksie 7 była kotka znaleziona na Długosza w boksie 8 była mamuśka od puchatka, i jeszcze była w boksie 5-6 mała dzikuska jest czy jej nie ma ? może uciekła :(
Dobrze by było w miarę dokłądnie opisywać stan na kociarniach - bo jak ktoś rzadziej jeździ to się nie połapie :(
wczoraj byliśmy z Piotrkiem i Ewa i był dokładnie opisany stan kociaków na boksach :( a teraz to zgłupiałam :(

terenia1

Post » Pon lip 18, 2011 23:04 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Znalazłam twój wpis:
KWARANTANNA
BOX 1 pręguska ok. 2 letnia
BOX 2 znajda z Kierocińskiej, czarnuszek
BOX 3 dwa buraski - chyba 2 bo coś zza kuwety wystawało, ale głowy teraz nie dam
BOX 4 czarno-biała kotka
BOX 5-6 dziczek został tylko jeden trójka jego rodzeństwa zwiała
BOX 7 kotka czarno biała znaleziona z obrózką i z szelkami
BOX 8 mamuśka puchatka co pojechał do DS do mamy Moniki
7 i 8 drą mordki na całego na widok człowieka
KLATKA nr 9 3 buraski
KLATKA nr 10 3 buraski
SZPTALIK
kot z kk
STARE ADOPCJE
KLATKA - 3 buraski jutro kontrola w Almavecie
KLATKA - kociaki ze szpitalika wariat czarnuszek, mały Pędzelek, i mały lekko syczący kociak

NOWE ADOPCJE - bez zmian
zdaje się, że przy braku konkretnego oznaczenia kota ( w sensie obróżka z numerem ewidencyjnym) konieczne będzie robienie zdjęć a córka mi jej aparatu nie odda :oops:

Alienor

Post » Pon lip 18, 2011 23:14 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Marzenko dziękuję to wystarczy :D nad obrózkami i innymi sprawami musimy popracować jeszcze :wink:
Jutro na 19 jestem umówiona w schronisku z osobami, które chca adoptować kocurka, więc miejmy nadzieje że choć jede z kocurków pojedzie do domku - wiem że i tak to jest kropla w morzu potzrb :cry:

terenia1

Post » Wto lip 19, 2011 16:57 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

z dobrych wiadomości - udało mi się załatwić postawienie siatki z drzwiami na nowych adopcjach, tak by oddzielić wybieg od drewnianego podestu. Jak sie zamknie drzwi do melaminy to się zrobi coś w rodzaju przedsionka, teraz jest koszmar bo koty się czają przy wejściu żeby "pitnąć" :wink:

nie wiem czy to jasno opisałam ale będzie dobrze 8)

Filomen

Post » Wto lip 19, 2011 19:55 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Dobry pomysł z ta siatką :ok:
Jutro Monika podjedzie do schronu ze swoimi klientami by wybrali i zaadoptowali sobie kocurka :) Czyli jakis maluch płci męskiej znajdzie w dniu jutrzejszym domek :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lip 19, 2011 21:07 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

mar_tika pisze:Dobry pomysł z ta siatką :ok:
Jutro Monika podjedzie do schronu ze swoimi klientami by wybrali i zaadoptowali sobie kocurka :) Czyli jakis maluch płci męskiej znajdzie w dniu jutrzejszym domek :ok:

to super, oby jak najwięcej takich klientów :ok:

Filomen

Post » Śro lip 20, 2011 18:19 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

przeszłam ponad 3 godzinną walke ze schroniskową biurokracją. Kazdy kot ma założoną kartę przyjęcia (ponad połowa ich nie miała :/) każda karta jest z dopiętym zdjęciem kota. Karty są w 4 koszulkach: adopcje nowe, adopcje stare, kwarantanna, szpitalik. wezme z domu teczki i powklada sie te karty do osobnych teczek, bo w tych koszulkach sie strasznie miętolą i nie mieszczą.
Ogolnie zostało kilka kart i kilka ksiazeczek w ostatniej koszulce nazwanej "?" które do niczego nie pasują. duzo kart było powkładanych np. ksiązeczka ze szczepieniem z dnia 20.05, a kot przyjęty w lipcu :? i tak dalej i tak dalej.
nie zidentyfikowałam tylko klaty 9 i klaty 10 z kwarantanny z burasami, oraz 2 maluchów burych z adopcji nowych. wpisy w zeszycie czasami są typu: 3 kocięta, ani koloru ani płci. wiec dopasowanie do danego kota graniczy z cudem :/
w zeszycie nie są odnotowywane wszystkie adopcje kotów.

STAN NA DZIEŃ 20.07:
KWARANTANNA:
BOX 1 – 97/128 – kotka buraska, oddana z domu 2-letnia, ze strupami na szyji, zaszczepiona 20.07
BOX2 – 103/135 – kocur czarny, przyjęty 18.07, znajda z ul. Kieorcińskiej, zaszczepiony 20.07
BOX3 – 104/ A,D– 2 koteczki pręgowane, zaszczepione (były 4 zostały 2)
BOX4 – 98/129 – kotka biało czarna, zaszczepiona 20.07
BOX5 – …../….. bez numeru, nie wpisane w zeszyt - maluch dzikusek, biało czarny, szczepiony 20.07, został jeden reszta uciekła.
BOX6 – 104/136 – kotka czarna z białym, Punia oddana 20.07 (z przyczyn materialnych), zaszczepiony 20.07
BOX7 – 99/131 – młoda kotka czarno biała (znaleziona w szelkach ul długosza), zaszczepiona 20.07
BOX8 – 93/119 – kotka czarna, matka od Puchatka(fraglesa), szczepiona 20.07
KL. 9 – …../….. 3 buraski, zaszczepione 20.07
Kl.10 – …../….. 3 buraski, zaszczepione 20.07 ( te dwa mioty to cholera wie jaki numer, podobno jedne z nich wogole nie wpisane z zeszyt)
KL. 11 – 105/137 – Kocurek malutki szarobury pręgowany. przyjęty 20.07, znaleziony pod bankiem BPH w centrum, przerażony wydaje się być dziki ale jak się weźmie na rękę to się tuli. Bardzo głodny był. Nieszczepiony

SZPITALIK:
KL. - 134/102 - kocur biało-bury , znaleziony przy Remondisie, kk

STARE ADOPCJE:
KL. 1 – 123 / A, B, C - 3 buraski szczepione 20.07 (nie mają książeczek założonych)
Kl. 2 – 3 kociaki: (nr 106)- pędzelek białobury, (nr 112) - czarnuszek, (nr 126) - biało czarny (smarować oczy); do szczepienia

NOWE ADOPCJE:
2 Dorosłe koty:
82/93 – Lolisia, kotka trikolor
68/78 – Mamuśka, kotka czarno biała

8 maluchów:
Pędzel – nr 103
Buras (najwiekszy z maluchów) – nr 125
Biało czarny i Czarny nr 1 – miot nr 109 / A, B (te co zostały od Martyny)
Czarny nr 2 i Czarny nr 3 – miot nr 102 / A, B
Burasek nr 1 i Burasek nr 2 - z jednego miotu, nie mogę się doszukać który nr, przeniesione były z adopcji podobno z boxu nr 2)

zdjęcia dodam później wieczorem

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

[poprzednia][następna]