~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 19:28 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

monikah pisze:Poza tym mała jest raczej zdrowa - żadnego katarku, oczy czyste, dużo je, ładnie wydala.

Nie wątpię, że piękny widok :ryk:
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lip 11, 2011 11:12 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Widzę, że nikt się nie chwali, a jest czym. Wczoraj Rafał i Monika rozmruczeli kilka maluchów :mrgreen: Te nierozmruczane, są jeszcze troszkę nieśmiałe, ale też dają się głaskać i bawią się z ludźmi.

Wyrasta nam pomału lider stadka - delikatna Pończoszka. Kto by pomyslał... :roll:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Wto lip 12, 2011 20:16 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Tajemniczy Wujek Z. pisze:W sobotę trafiło do nas takie oto maleństwo:

Obrazek

Ma około dwóch miesięcy. Wczoraj trafiło do Moniki na tymczas. Uszy pełne obcych, ale poza tym wszystko raczej ok. Małe jest oswojone i drze japę, żeby się nią zajmować.

Maleństwo ma na imię Nulka.
Testy FIV/FelV ujemne. Jest odrobaczona, a dzisiaj ją zaszczepiłam i zaczipowałam. Oddałam też do badania kupy i zeskrobiny ze strupka, który ma na brodzie. Nie wygląda to na grzybicę, ale zobaczymy co wyjdzie z badań - za kilka dni będą wyniki.
Świerzbowiec już wytłuczony, ale mała ma prawdopodobnie przerost czegoś tam? (nie zapamiętałam) w uszach, co powoduje nadmierne wydzielanie woskowiny. Na razie mam płukać jej uszy manusanem.
Jak będą już wyniki badań kału i zeskrobin, Nulka będzie gotowa do adopcji. Wprawdzie trzeba będzie ją jeszcze raz zaszczepić, ale to już może zrobić nowy dom.

Zapomniałam już jak to jest mieć w domu kociaki. Nulka ucieka z łazienki - cierpię na brak szyby w drzwiach łazienkowych i mała nauczyła się wyskakiwać górą :). Wobec tego nie jest już izolowana :roll: .
Koty przyjęły ją w miarę ok. Jaśminka jest zadowolona z nowej zabawki :). Carmen czasem syczy i warczy, ale zaczęła już się z nią bawić. Trochę brutalna ta zabawa - Carmen napada na małą, przewraca, goni, ale Nulce chyba się to podoba, bo cały czas wraca i zaczepia Carmen.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Wto lip 12, 2011 20:25 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Babett_B pisze:Widzę, że nikt się nie chwali, a jest czym. Wczoraj Rafał i Monika rozmruczeli kilka maluchów :mrgreen: Te nierozmruczane, są jeszcze troszkę nieśmiałe, ale też dają się głaskać i bawią się z ludźmi.

Wyrasta nam pomału lider stadka - delikatna Pończoszka. Kto by pomyslał... :roll:

Tak... Pończoszka... Największe zaskoczenie tygodnia, a może i miesiąca :).
Tu syknie, tam warknie, przywali łapą, zaprowadzi porządek w stadzie, a potem idzie się przytulać i ocierać o człowieka.

Najbardziej nieśmiałe są te najładniejsze - Śpiąca Królewna i Alejandro :).
Reszta przekonała się do nas przez zabawę, a może też dlatego, że dołączył do nich bardzo oswojony maluch, który pokazał im, że człowiek też może być fajny :).

monikah

Post » Wto lip 12, 2011 20:37 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Super wieści! Oby teraz jak najszybciej wszystkie maluchy znalazły świetne domki :ok: :ok:

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Nie lip 17, 2011 17:37 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Trochę zdjęć z wczoraj:

Nasza miłościwie nam panująca Królowa Zuzanna :)
Obrazek

Śpiąca Królewna
Obrazek

Leniwy przystojniak Alejandro Marchewka :)
Obrazek

Ciekawski Devonek
Obrazek

Hirek
Obrazek

Śpiąca Królewna z maluszkiem
Obrazek

monikah

Post » Nie lip 17, 2011 21:35 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Dzięki, przydadzą się do ogłoszeń :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie lip 17, 2011 21:43 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Wątek Nulki na Kociarni:
viewtopic.php?f=13&t=130471&p=7721298#p7721298

Zrobiłam ogłoszenia Śpiącej Królewnie i Alejandro - są na allegro, gumtree, alegratce, tablica.pl, koty.pl, cafeanimal i adopcje miau.
Próbowałam dodać ogłoszenia na przygarnijzwierzaka.pl, ale chyba się nie udało. Na adopcje.org nie mogę się zarejestrować :(

monikah

Post » Nie lip 17, 2011 21:54 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Mi adopcje.org od dwóch miesięcy nie mogę dodać zdjęć, a przez to i ich regulamin w ogóle nie mogę dodać ogłoszeń :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lip 17, 2011 23:46 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Alejandro i Krórewna obłęęęęęęęęęędni :1luvu:
Ja czuję, że domki to szybciutko się znajdą..
zwlaszcza, ze widać, ze tym dwom kociakom ludź by się przydał...
W ogóle kociaki cudne.. cuuuuuuuuuuudo cudo, aż się chce tymczasować :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon lip 18, 2011 8:16 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

iskra666 pisze:W ogóle kociaki cudne.. cuuuuuuuuuuudo cudo, aż się chce tymczasować :)

Czyżby jakieś sygnały podprogowe do Moniki?
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon lip 18, 2011 12:42 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kurdę, nie mam jaki i kiedy przyjechać a już mi tęskno. Żadnej soboty nie mam wolnej, co za świat! :/

lottaa

Od: Sob sty 29, 2011 10:36

[poprzednia][następna]