[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2011 14:30 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lip 11, 2011 8:28 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dwie pozostałe kotki w Bartoszycach robią postępy - Gwiazda i Kluska oswajają się i niedługo ruszą do kociarni na wieś Liski. Siostrzyczka już nie wróciła, mozliwe, że dołączyła do innych kotków dokarmianych w okolicy. Niestety są tam mieszkańcy (nastolatkowie), którzy maja już kłopoty bo strzelali śrutem do kotów, znęcali sie zwłaszcza nad rudymi kotami;-(((

Siostrzyczka ma jeszcze tydzień, aby wrócić, potem kotki pojada dalej;-(
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon lip 11, 2011 18:10 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Mały MIKI z lisiarni (9tyg) pojechał dziś do domku w Sobieszewie;-) :D
Ostatnio edytowano Pt lip 15, 2011 21:45 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Pt lip 15, 2011 21:39 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Akcja podwórkowa zakończona sukcesem- Lola, Tola i Fiodorek maja domki;-))) :kotek:

Z lisiarni roczny i czarny jak smoła kocurek Smoluś na próbę jest w domku p. Małgosi z pobliskiego osiedla- liczymy, że jej rezydenci go zaakceptują;-)))) :kotek:

Krówek i Bezłapek nadal mieszkają sami i liczą, że nie wrócą na lisiarnie- wkrótce wydarzenie na fb;-)
Pręgusek/Bezłapek robi postepy...kula się, wystawia mi brzuchol do głaskania i uwielbia sztuczne futerko na kijku- przytula się do niego godzinami.
To sa obecnie moja oczka w głowie - SZUKAMY DOBRYCH DOMKÓW;-)
Obrazek

aya13

Post » Sob lip 16, 2011 9:35 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Czyli Bezłapek póki co ma bezpieczne schronienie? Mi trzeba jak krowie na rowie;)
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob lip 16, 2011 9:55 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Bezłapek ma cały czas to samo schronienie, ta kawalerke nową, dopiero oddana - ma byc do wynajecia, ale pan robotnik zrobił tylko kafle tu i tam i pojechał na urlop.
Kawalerke codziennie czyszcze, virkonem pryszcze, podłogi myje...bo rozumiesz, ze to odpowiedzialnosć bo jest zupenie nowa- stan surowy tylko z rozpoczeta kuchnia i garderobą. Kocury nie odrazu były wykastrowane i nie moge komus zniszczyc np. swiezo zrobionej podłogi. Koty miały tam być do poprzedniej niedzieli, teraz sie przedłuzyło, ale sa tam same, tylko przychodze na 1,5 godz lub dłuzej jak sprzatam. W tych warunkach nie naucza sie tez zycia w domu. Jest pani, która Bezłapka byc moze weźmie ale dopiero we wrzesniu....sama juz nie wiem co z nimi robić....były do wypuszczenia ale teraz jak juz je zaszczepiłam na grzybka, na choroby kocie, sa odrobaczone, zdrowe i oswojone (nie wchodza na kanape, na kolana....bo nie wiedza co to jest hahah). Tam jest pusto- tylko 2 klatki, w których musiałam je zamykac jak np. jest dostawa kafli. Ruszy praca, kucie betonu, wiercenie, młotki, wiertarki i koty zdurnieją;-(
Obrazek

aya13

Post » Sob lip 16, 2011 14:09 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

No dobra, ale to czyszczenie trochę mnie niepokoi. Oznacza, że Bezłapek znaczy? Podsikuje? Bo mozna uznać, że mam sytuację podobną - kawalerka, parkiety świeżo cyklinowane i lakeirowane (1000zł widziałam rachunek od włascicielki). Nie może być żadnego siknięcia czy znaczenia. W domu na pewno jestem więcej i cześciej niż tlyko 1,5 h dziennie.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Sob lip 16, 2011 21:26 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Betbet myślę, ze w nigdy nie ma pewności ze kot ze stresu w nowym miejscu nie zsika się gdzieś... Bezłapkowi sie nie zdarzyło, ale trzem maluchom a i owszech i kupa i siku po dwa razy jak tam były, a fugi i kafle świezynki- było tam 6 kotów swego czasu i staram sie aby poki nie rozpoczna sie prace na dobre (juz opóźnione o 2 tyg) było tam czysto i schludnie. Bezłapek był w czwartek kastrowany a jest tam ponad miesiąc, zapach kotów siła rzeczy był wyczuwalny.
Teraz gdy jest o 4 koty mniej wszystko wymieniłam, dywan, reczniki, legowiska , domki poszły do prania.
Przemysl to jeszcze raz, bo nie ma sensu stersowac siebie, kota i mnie;-) Bo ja nie moge dac gwarancji, że cos mu sie ze strachu nie zdarzy, albo gdzies nie wskoczy mimo braku łapki. Tak to juz z kotami jest;-)
Obrazek

aya13

Post » Nie lip 17, 2011 16:49 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Nie wiem, co dla niego lepsze. Jeśli musi wrócić na wolność... bo ja po poprzednim tymczasie już wiem, że w razie regularnych zniszczeń (ja nie mówię o jednorazowej wpadce) nie mogę niczego trzymać. Oznaczałoby to zwyczajnie moją eksmisję. Najważniejsze jest jego dobro, żeby nie robić mu stresów.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Nie lip 17, 2011 19:05 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Pomyslimy, ja po obrobieniu kawalerki z kocurkami i lisiarni wyruszam na łapanke kotka ze złamana noga i kotek na sterylke- cos zdecydujemy.
Obrazek

aya13

Post » Nie lip 17, 2011 22:04 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Hansik faktycznie wygląda jak siedem nieszczęść :( A taki był reprezentacyjny, z tym głębokim niebieskim kolorem...
Za to Senior!! Ach i och! Nie ten kocur! Sama boskość. No i kochany taki, miziak... Uwielbiam go ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie lip 17, 2011 22:09 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Ania, dzieki, ze wpadłaś...ja ok 23 skończyłam łapanie 2 kotek i malucha ze złamana noga- wynik 0. Zmęczenie juz sie daje we znaki, kociak zapadł sie pod ziemie, kotki olewaja klatke;-(

Jak znajdziesz chwilke to puśc zdjecia- i trzymam kciuki aby telefony sie rozdzwoniły i u ciebie i u mnie w sparwie Krówka i Pręguska/ Bezłapka.
Nie wiem, co z Hansem, bo bo tych 6-ciu kotach w kawalerce jestem juz zmeczona i nie wiem, czy mam siłę go tachac i leczyć przez kolejne miesiace;-( Tak czy siak najpierw musi sie złapać a teraz nie bedzie na co przez jakis czas;-(
Pozdrówka
Obrazek

aya13

Post » Nie lip 17, 2011 22:12 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Zaraz się ogarnę i dam foty, najpierw muszę trochę rzeczy z dysku pozgrywać, bo nie mogę nic z karty zrzucić, tak zawalony :P
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie lip 17, 2011 22:29 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Nie pali się, jak bedziesz miała czas to prześlesz.
Ja mam zapas zdjęc ale nie są to arcydzieła hahaha
Cos z tym wydarzeniem Krówka i Bezłapka jest nie tak, jakby dwa równoczesne, potem weszły po 2 takie same posty za kazdym razem, a jak po jednym wywaliłam to teraz znikneły oba;-(
Chyba i ja sie muszę ogarnąć;-)
Dobrej nocki;-)
Obrazek

aya13

Post » Pon lip 18, 2011 8:35 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Kaleido, dużo masz zdjęć z lisiarni ? mogę wpaść z dyskiem, sam sobie obrobię...

Asia dobrze pamiętam "urobek": 22 sterylki, 14 kotów out ? Ile było kastracji ? Jeden uśpiony ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

[poprzednia][następna]