Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 15:15 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Po długiej nieobecności na Sofisiowym wątku śpieszę donieść informacje o stanie zdrowia Sofini :cry:
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 17:17 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

W czwartek byłam z Sofinią we Wrocławiu. U Dr Kiełbowicz-a.
Okazało się że leczenie na miejscu tj. teren Sosnowca, Katowic było nie do końc dobre i nikt prawidłowo nie zdiagnozował mojej kocicy :evil: :evil: :evil:
Okazuje się że częste uderzenia głową w szybę, w panele czy gdziekolwiek są wywołane słabym wzrokiem. Ma uszkodzoną rogówkę. Ma olbrzymie węzły chłonne, często posikuje i nieustający katar. Okazało się że ma chlamydię :cry: Dostała stertę leków na 4 tygodnie 8O

Dr potwierdził że zmiany w sposobie poruszania się tzn. szeroko rozstawione tylne łapy powodujące śmieszny i mało stabilny chód są wywołane zmianami neurologicznymi w wyniku przebytej panleukopeni.

A wizyta we Wrocławiu wyszła całkiem spontanicznie, ponieważ zabrałam ją tylko jako pasażera dodatkowo ponieważ jechałam z 3 innymi kotami :lol: I to One głównie miały mieć wizytę, przy czym okazało się że Dr przyjmie również Sofinię :1luvu: W poniedziałek miała mieć zabieg przetykania kanalików łzowych, więc skoro już byłam u Dr Kiełbowicz-a (najlepszego okulisty w Polsce) to czemu to On miałby tego nie zrobić 8) No i się okazało przy badaniu że przetykanie było bardzo niewskazane !!!! I że Sofinia jest chora, ale na zupełnie co innego :(
MIKUŚ

Post » Sob lip 16, 2011 20:31 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

widac masz do bani wetow

biedna Sofisia :roll: smyram za uszkiem, malenka :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lip 16, 2011 23:59 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Kociara82 pisze:widac masz do bani wetow

biedna Sofisia :roll: smyram za uszkiem, malenka :1luvu:

Przykro mi to stwierdzić, ale tak właśnie jest :cry:
Ale Fiśka jest już pod opieką specjalisty i wyśmienitego lekarza. Za ok. miesiąc kontrola we Wrocku :wink:
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 20:33 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

skarbie, nie daj sie, ty jestes silna kicia, pokonalas PP wiec reszta do pokonania to pryszcz

Basia, kiedy wystawisz na bazarek fanty, ktore ci dalam? Pytam z ciekawosci... albo trzymasz to na baaaaaaaardzo czarna godzine :lol: :wink: :ryk:

Kociara82

Post » Nie lip 17, 2011 20:46 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Biedna Sofińcia :( Trzymam za Was kciuki! :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Nie lip 17, 2011 21:29 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Kociara82 pisze:skarbie, nie daj sie, ty jestes silna kicia, pokonalas PP wiec reszta do pokonania to pryszcz

Basia, kiedy wystawisz na bazarek fanty, ktore ci dalam? Pytam z ciekawosci... albo trzymasz to na baaaaaaaardzo czarna godzine :lol: :wink: :ryk:

Pewnie już jutro rano - robiłam dziś zdjęcia tym gadżetom :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 21:31 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Sofinia dzielnie znosi leczenie. Codziennie do końca sierpnia męczymy się razem o 8, 18 i 01. Niestety tak to wygląda bo leki ma dostawać 3 razy dziennie a Ja niestety pracuję w godz. 10-18 więc tylko te godziny jakoś Nam pasują :wink:

Ale Sofinia jest naprawdę super dzielną dziewczynką :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 21:36 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Reasumując stan zdrowia na chwilę obecną:
- Felv (-)
- Fiv (-)

i wszystko było by cudownie gdyby nie to że ma 1,5 roku i przeszła:
- PP
- KK
- chlamydioza
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 22:01 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

ale nie poddala sie, walczy, jest silna :ok: :1luvu:

Kociara82

Post » Nie lip 17, 2011 23:17 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

MIKUŚ pisze:Najlepszego okulisty w Polsce.

Bzdura (!)
Obrazek

black_sheep

Od: Wto mar 01, 2011 17:58

Post » Nie lip 17, 2011 23:39 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Może nie powinnam tego pisać, ale Ja jestem bardzo zadowolona z wizyty i konsultacji.
Przykro mi że Ty niestety nie :( Pozdrawiam.
MIKUŚ

Post » Pt lip 29, 2011 21:02 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Noo, było co poczytać. Dużo radości, trochę smutku a najwięcej miłości :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Baaardzooo, bardzo wzruszający wątek.I będzie dobrze, bo musi być dobrze :ok: :ok: :ok:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt lip 29, 2011 22:40 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Właśnie tak Elu - musi być dobrze :ok:

Choćby nie wiem co, będę zawsze walczyć o moją Księżniczkę :lol: Jestem zakochana w niej na zabój :love: :love:

Obecnie Sofinia bierze 2 antybiotyki + witaminy + krople do oczu + stymulatory :roll:

I codziennie nocujemy na "swoim" mieszkaniu. Marta wyjechała i mamy chatę wolną :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Wto sie 09, 2011 10:04 Re: Księżniczka SOFI - przeżyjmy to jeszcze raz :) Galeria ;p

Blagam o pomoc $$ na leczenie i DT dla tego koteczka viewtopic.php?f=1&t=131261&start=0 :cry: Jesli ktos moze pomoc, bede wdzieczna...

Kociara82

[poprzednia][następna]