cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 17:16 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mam pytanie ta dzika kotka przyprowadzila nam trzy male kociaki czy mozemy je do was oddac bo jak zostana to sie znowu miedzy soba beda rozmnazac jak kotke wykastrujemy to by nam juz nic nie przybylo...

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie lip 17, 2011 21:41 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Kinga - oczywiście ale to dopiero ok. 25 lipca. Chwilowo nie mamy miejsca w kociarni już w ogóle.
Herzpl - dowiem się oczywiście. Co do kociaków to czy one są dzikie? Jeśli tak to trzeba tylko przypilnować by je pokastrować i puścić na wolność. W jakim wieku te maluchy?
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 21:44 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Elape - dziękuję za pw :oops: :oops: :oops: :oops:

Cieszę się że kurduple w porządku :kotek:
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 21:46 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

A Ja zapytuję bo nerwicy już dostaję :twisted:

Czy ktoś może wie w jaki sposób zwiększyć zasięg internetu?
Normalnie trafia mnie - mam blueconnecta i nie można nic robić. Żeby zrobic ogłoszenie to trwa 10 minut jedno :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Mam dość tego neta. Czy ktoś ma pomysł?

Nawet miau.pl ładuje mi się ze 2 minuty :roll:
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 21:55 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

uuuuuuu, kumpel tez to ma... :roll: a masz mozliwosc zmiany operatora?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lip 17, 2011 22:02 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Niestety wciąż jesteśmy na minusie, ale wkrótce spłynie jeszcze parę grosików z bazarków.

- 142 zł póki co

A musimy zakupić jeszcze trochę tabletek na odrobaczenie :roll:
MIKUŚ

Post » Nie lip 17, 2011 22:04 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Kociara82 pisze:uuuuuuu, kumpel tez to ma... :roll: a masz mozliwosc zmiany operatora?

No nie wiem, zastanawiam się, ale mam tak słaby sygnał w pokoju że to nie możliwe. Płacę za ten inernet 59 zł miesięcznie i szlag mnie trafia :twisted:
MIKUŚ

Post » Pon lip 18, 2011 16:19 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Kinga - oczywiście ale to dopiero ok. 25 lipca. Chwilowo nie mamy miejsca w kociarni już w ogóle.
Herzpl - dowiem się oczywiście. Co do kociaków to czy one są dzikie? Jeśli tak to trzeba tylko przypilnować by je pokastrować i puścić na wolność. W jakim wieku te maluchy?

dzikie sa uciekaj od nas a ile maja to nie wiem zaczely chodzic z matka od tygodnia do nas na zer :lol:

herzpl

Post » Pon lip 18, 2011 18:03 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Marta rozmawiałam z weterynarzem i niestety nic nie możesz zastosować na pchły i kleszcze w przypadku Łobuza :roll: Jeżeli zagoją mu sie rany wtedy możesz podac mu fiprex lub frontline :wink:
Musisz go obserwować na wyjeździe i codziennie przeglądać czy nie ma kleszcza :lol: Ewentualnie go usunąć, a pchły najwyżej będziesz wyłapywać mokrym grzebieniem. Niestety nie jest to śmieszne lecz rada :( Łobuz to ciężki przypadek :roll:
MIKUŚ

Post » Pon lip 18, 2011 23:00 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Zapraszam na bazarek na spłatę długu Mimisi - mojej jednookiej tymczaski:)

viewtopic.php?f=20&t=130524&p=7725562&sid=cb14cbd3a0456d1968c5de025beca456#p7725562
MIKUŚ

Post » Wto lip 19, 2011 7:53 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Dzisiaj ma sterylkę Aszka, a jutro ta dziczka od Kingi :ok:
MIKUŚ

Post » Wto lip 19, 2011 8:16 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Dzisiaj ma sterylkę Aszka, a jutro ta dziczka od Kingi :ok:

Jak to dzisiaj?Wczoraj dzwoniłam do almavetu i miała być ciachana wczoraj 8O

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lip 19, 2011 8:31 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mar_tika pisze:
MIKUŚ pisze:Dzisiaj ma sterylkę Aszka, a jutro ta dziczka od Kingi :ok:

Jak to dzisiaj?Wczoraj dzwoniłam do almavetu i miała być ciachana wczoraj 8O

Zadzwonię zaraz. :wink:
MIKUŚ

Post » Wto lip 19, 2011 9:38 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Dobra to już wszystko wiem :wink: Dzis ustalę zabieg dla pół- dziczki od karmicielki.Wczoraj dzwoniła.Kotka mieszkała kiedys u ludzi.Pan się znudził i ją pewnego dnia nie wpuścił do domu(miszka na parterze)Kotak przeniosła się do piwnicy karmicielki.Niby została zlapana na łapkę ale byc może jest bardziej wystraszona niż dzika.Zobaczymy po zabiegu.Karmicielka powiedziała że jak kotka nie bedzie nadawała się do adopcji to przyjmie ją do swojej piwnicy i bedzie karmiła.

I z dobrych wieści .O Taszę stara się domek.Prawdopodobnie pojedzie też maluch od Mani.Trzymać kciuki :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lip 19, 2011 19:08 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Marta rozmawiałam z weterynarzem i niestety nic nie możesz zastosować na pchły i kleszcze w przypadku Łobuza :roll: Jeżeli zagoją mu sie rany wtedy możesz podac mu fiprex lub frontline :wink:
Musisz go obserwować na wyjeździe i codziennie przeglądać czy nie ma kleszcza :lol: Ewentualnie go usunąć, a pchły najwyżej będziesz wyłapywać mokrym grzebieniem. Niestety nie jest to śmieszne lecz rada :( Łobuz to ciężki przypadek :roll:

taak ja to jakas naznaczona :D tylko ze nigdy nie wyciagalam kleszcza nie wiem czy sobie poradze 8O a sluchaj te leki to obojetne ktory mu podam :?: dzieki za info :ok:

herzpl

[poprzednia][następna]