Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 15:22 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:Najbliżej mam do Warszawy, jest tam jakiś sprawdzony wet, czy laboratorium?

Nie znam się na tym wogóle, wiec potrzebuję konkretnych wskazówek. Ogólniki już sobie znalazłam :mrgreen:

Napiszcie, dokąd pojechać i co zrobić :ok:

USG u dr. Marcińskiego.
Reszta KONSTANCIN-JEZIORNA.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lip 17, 2011 15:24 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

PcimOlki pisze:
kamari pisze:Najbliżej mam do Warszawy, jest tam jakiś sprawdzony wet, czy laboratorium?

Nie znam się na tym wogóle, wiec potrzebuję konkretnych wskazówek. Ogólniki już sobie znalazłam :mrgreen:

USG u dr. Marcińskiego.

:ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 17, 2011 15:25 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Z tego, co przeczytałam na wątku Smarti viewtopic.php?f=1&t=129795&start=420 , bardzo dobrą specjalistką od nerek w W-wie jest dr Neska
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lip 17, 2011 15:26 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:
PcimOlki pisze:

USG u dr. Marcińskiego.

:ok:

W kwestii USG i owszem, ale równie wiarygodne zrobi w Łodzi Balcerak.
Natomiast mając inne możliwości, do całości diagnostyki jednak bym dr z Konstancina nie polecała.

edit:
taizu pisze:Z tego, co przeczytałam na wątku Smarti viewtopic.php?f=1&t=129795&start=420 , bardzo dobrą specjalistką od nerek w W-wie jest dr Neska

O tak, czytamy watek smarti i nadal podtrzymujemy to co wyżej.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie lip 17, 2011 15:32 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Proponuję w zależnosci od transportu:
- zrobić mu badania w Łodzi
- dowieźć do Warszawy w miarę rano, gdzie go odbiorę i od razu zrobimy badania w stolicy, zeby chłopaka za dużo nie wozić
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 17, 2011 15:42 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:Proponuję w zależnosci od transportu:
- zrobić mu badania w Łodzi
- dowieźć do Warszawy w miarę rano, gdzie go odbiorę i od razu zrobimy badania w stolicy, zeby chłopaka za dużo nie wozić

W miarę rano to tylko jutro znaczy dziś nad ranem bym wyruszyła pociągiem.
Bo w tygodniu to z synkiem siedzę.
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 16:04 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Pociąg jest o 4.23
Jeśli mam wysiadać Warszawa Centralna
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 16:09 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Jeśłi była by możliwośc w Łodzi, jest to lepsza opcja, bo casica dopilnowała by wszystkiego należycie. Generalnie Łódzka obsada biegła w zgadnieniu jest znaczna.
(Musze sobie spisac tych speców od USG w innych miastach, bo wciąz ktoś o to pyta.).

PcimOlki

Post » Nie lip 17, 2011 16:10 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

badanie moczu na posiew można zrobić na Czecha w Cz-wie, tylko jak ten mocz z Heńka wycisnąć? Ja miałam tam zanieść siuśki mojej Psuj ale pobranie moczu mnie przerosło :(
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Nie lip 17, 2011 16:14 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

jokototo pisze:badanie moczu na posiew można zrobić na Czecha w Cz-wie, tylko jak ten mocz z Heńka wycisnąć? Ja miałam tam zanieść siuśki mojej Psuj ale pobranie moczu mnie przerosło :(

A to lab weterynaryjny jest? Z wyciskanego moczu posiewu raczej robić nie warto - można zrobic ogólne, ale nie wiadomo gdzie. W Łodzi problem nie istnieje.

PcimOlki

Post » Nie lip 17, 2011 16:16 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

PcimOlki pisze:
jokototo pisze:badanie moczu na posiew można zrobić na Czecha w Cz-wie, tylko jak ten mocz z Heńka wycisnąć? Ja miałam tam zanieść siuśki mojej Psuj ale pobranie moczu mnie przerosło :(

A to lab weterynaryjny jest? Z wyciskanego moczu posiewu raczej robić nie warto - można zrobic ogólne, ale nie wiadomo gdzie. W Łodzi problem nie istnieje.

Ludzki. Więc wiem, odpada.
Jokototo nie koniecznie musi wiedzieć :)
Już wie :)
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 16:18 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

ale tam mnie kierowała lekarz weterynarii do którego chodziłam z Psujką...
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Nie lip 17, 2011 16:19 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

najszczesliwsza pisze:
PcimOlki pisze:

Posiew od biedy można, ale ogólnego już sie nie zrobi. Tylko kto ten mocz pobierze - zresztą najlepiej zrobić łącznie oba.

PcimOlki

Post » Nie lip 17, 2011 16:20 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

PcimOlki pisze:
najszczesliwsza pisze:
PcimOlki pisze:

Posiew od biedy można, ale ogólnego już sie nie zrobi. Tylko kto ten mocz pobierze - zresztą najlepiej zrobić łącznie oba.

Wetki chciały jak już pisałam w narkozie z cewnika.
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 16:23 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

najszczesliwsza pisze:...
Wetki chciały jak już pisałam w narkozie z cewnika.

Bez sensu - wiarygność śrenia, ryzyko wielkie. Nie tylko sedacją, ale tez możliwością wywołania UTI.

PcimOlki

[poprzednia][następna]