Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Sob lip 16, 2011 22:37 Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Ponieważ moje czarno-białe królewny w pogardzie mają trafianie do kuwety (a cóż je to obchodzi, że doopka odrobinę wystaje? Przecież stoją w kuwecie, więc czego się czepiam?), zdecydowałam zainwestować w porządną, dużą, wygodną, krytą kuwetę.
Na tym bazarku zbieram fundusze na ten cel.

Srebrna bransoletka w uroczy, kwiatowy wzór. Długość 17 cm.
Cena wywoławcza: 20 zł
Licytuje: :arrow: Fliege36 - 20 zł
:arrow: KarolinaS - 23 zł
:arrow: wanila - 28 zł
:arrow: shira3 - 29 zł
:arrow: agada - 30 zł

Obrazek

Obrazek

Metalowa, praktyczna puszka po Rafaello. Idealna na szpeja, biżuterię, przybory do szycia, muszelki, kamyczki, kosmetyki, herbatę, ewentualnie... na kota :mrgreen:
Wymiary: 22x16x6,3
Cena wywoławcza: 7 zł
Licytuje: :arrow: Kocuria 7 zł

Obrazek

"Nacja" Terry Pratchett. Książka przeczytana raz, z należnym Pratchettowi szacunkiem ;) dlatego nie nosi śladów użytkowania.
Opis za merlin.pl:
"W świecie przypominającym nasz, lecz będącym jego alternatywną wersją, wybucha epidemia, a wielka fala powoduje ogromne zniszczenia. Większość ludzi ginie, cywilizacja się chwieje. Tymczasem na małej, zagubionej pośrodku oceanu wyspie o nazwie Nacja przy życiu pozostaje jako jedyny nastoletni Mau. Nie jest już chłopcem, ale też nie stał się jeszcze mężczyzną - kataklizm przerwał obrzęd inicjacji. Musi się zmierzyć z utratą najbliższych, wyrzutami Praojców i złością na bogów oraz rozpocząć życie na nowo w samotności. Tylko że Mau nie jest na wyspie sam - przebywa na niej dziewczynka z rozbitego statku, a wkrótce zaczną pojawiać się ocaleli ludzie. Nie wszyscy jednak mają pokojowe zamiary, zwłaszcza plemię ludożerców... Nacja to pełna przewrotnego humoru i niesamowitych przygód opowieść z gatunku, "co by było, gdyby...", w której dochodzi do spotkania dwóch cywilizacji, odkrycia tajemnicy sprzed wieków, a świat zmierza w nieco innym kierunku, niż potoczył się nasz.

"Błyskotliwa, zabawna opowieść - Pratchett wspiął się na szczyty wyobraźni".
"The Times"

"Wspaniała, prowokująca do myślenia i okraszona cudownym zakończeniem książka".
"Washington Post"

"W jakiejś części wszechświata prawdopodobnie istnieje cywilizacja oparta na pomysłach Terry'ego Pratchetta - i cóż to musi być za cywilizacja!!!"
"The Guardian"

Cena wywoławcza: 29 zł
Licytuje: :arrow: Kinga Warmijska - 30 zł

Obrazek

"Joga. Ćwiczenia ciała i ducha" Vimla Lalvani
Bogato ilustrowana (ponad 300 kolorowych fotografii). Oprawa twarda. Stron 127.
Cena wywoławcza: 10 zł
Licytuje: :arrow: Kocuria - 10 zł
:arrow: KarolinaS - 11 zł

Obrazek

"Ilustrowana Kamasutra" Roger Baker :oops: (dostałam!)
Opis za alejka.pl:
"Zawiera całe bogactwo wiedzy dotyczącej kształtowania zycia zmysłowego tak, aby związana z nim erotyka zyskała nalezne jej miejsce, a nie stała się czymś wstydliwie ukrywanym w sypialni lub pod osłoną nocy. Autor niniejszej książki przeczytał kilka przekładów Kamasutry, zapoznał się też z wieloma komentarzami do sanskryckiego pierwowzoru - wszystko razem posłużyło do współczesnej, nowoczesnej interpretacji sekretów sztuki kochania, której hołdowano na obszarach starożytnego Orientu.
Tekstowi towarzyszą wspaniałe, zmysłowe a zarazem pozbawione wulgarności fotografie, będące współczesną formą zobrazowania porad zawartych w "Kamasutrze"."

Oprawa twarda. Stron 128.
Cena wywoławcza: 15 zł
Licytuje: :arrow: KarolinaS - 15 zł

Obrazek

Bazarek potrwa do 24.07 do godziny 21.00.
Preferowany odbiór osobisty w Krakowie.
Ewentualna wysyłka zgodna z cennikiem Poczty Polskiej (dostępny tutaj :arrow: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm)
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 19:19 przez Pasibrzucha, łącznie edytowano 11 razy

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob lip 16, 2011 22:42 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

a jak byś zrecenzowała to wydanie 'kamasutry'? godne uwagi? :mrgreen:

pusię i jogę za wywoławczą :ok: a kuweta kryta świetna rzecz!

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob lip 16, 2011 22:43 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Pasibrzucha pisze:Ponieważ moje czarno-białe królewny w pogardzie mają trafianie do kuwety (a cóż je to obchodzi, że doopka odrobinę wystaje? Przecież stoją w kuwecie, więc czego się czepiam?), zdecydowałam zainwestować w porządną, dużą, wygodną, krytą kuwetę.
Na tym bazarku zbieram fundusze na ten cel.

Srebrna bransoletka w uroczy, kwiatowy wzór. Długość 17 cm.
Cena wywoławcza: 20 zł
Licytuje: :arrow:

Obrazek

Obrazek

Metalowa, praktyczna puszka po Rafaello. Idealna na szpeja, biżuterię, przybory do szycia, muszelki, kamyczki, kosmetyki, herbatę, ewentualnie... na kota :mrgreen:
Wymiary: 22x16x6,3
Cena wywoławcza: 7 zł

Obrazek

"Nacja" Terry Pratchett. Książka przeczytana raz, z należnym Pratchettowi szacunkiem ;) dlatego nie nosi śladów użytkowania.
Opis za merlin.pl:
"W świecie przypominającym nasz, lecz będącym jego alternatywną wersją, wybucha epidemia, a wielka fala powoduje ogromne zniszczenia. Większość ludzi ginie, cywilizacja się chwieje. Tymczasem na małej, zagubionej pośrodku oceanu wyspie o nazwie Nacja przy życiu pozostaje jako jedyny nastoletni Mau. Nie jest już chłopcem, ale też nie stał się jeszcze mężczyzną - kataklizm przerwał obrzęd inicjacji. Musi się zmierzyć z utratą najbliższych, wyrzutami Praojców i złością na bogów oraz rozpocząć życie na nowo w samotności. Tylko że Mau nie jest na wyspie sam - przebywa na niej dziewczynka z rozbitego statku, a wkrótce zaczną pojawiać się ocaleli ludzie. Nie wszyscy jednak mają pokojowe zamiary, zwłaszcza plemię ludożerców... Nacja to pełna przewrotnego humoru i niesamowitych przygód opowieść z gatunku, "co by było, gdyby...", w której dochodzi do spotkania dwóch cywilizacji, odkrycia tajemnicy sprzed wieków, a świat zmierza w nieco innym kierunku, niż potoczył się nasz.

"Błyskotliwa, zabawna opowieść - Pratchett wspiął się na szczyty wyobraźni".
"The Times"

"Wspaniała, prowokująca do myślenia i okraszona cudownym zakończeniem książka".
"Washington Post"

"W jakiejś części wszechświata prawdopodobnie istnieje cywilizacja oparta na pomysłach Terry'ego Pratchetta - i cóż to musi być za cywilizacja!!!"
"The Guardian"

Cena wywoławcza: 29 zł

Obrazek

"Joga. Ćwiczenia ciała i ducha" Vimla Lalvani
Bogato ilustrowana (ponad 300 kolorowych fotografii). Oprawa twarda. Stron 127.
Cena wywoławcza: 10 zł

Obrazek

"Ilustrowana Kamasutra" Roger Baker :oops: (dostałam!)
Opis za alejka.pl:
"Zawiera całe bogactwo wiedzy dotyczącej kształtowania zycia zmysłowego tak, aby związana z nim erotyka zyskała nalezne jej miejsce, a nie stała się czymś wstydliwie ukrywanym w sypialni lub pod osłoną nocy. Autor niniejszej książki przeczytał kilka przekładów Kamasutry, zapoznał się też z wieloma komentarzami do sanskryckiego pierwowzoru - wszystko razem posłużyło do współczesnej, nowoczesnej interpretacji sekretów sztuki kochania, której hołdowano na obszarach starożytnego Orientu.
Tekstowi towarzyszą wspaniałe, zmysłowe a zarazem pozbawione wulgarności fotografie, będące współczesną formą zobrazowania porad zawartych w "Kamasutrze"."

Oprawa twarda. Stron 128.
Cena wywoławcza: 15 zł

Obrazek

Bazarek potrwa do 24.07 do godziny 21.00.
Preferowany odbiór osobisty w Krakowie.
Ewentualna wysyłka zgodna z cennikiem Poczty Polskiej (dostępny tutaj :arrow: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm)

tak mnie zastanowiła okładka :roll: facet goły ,kobita ubrana,przeważnie jest na odwrót :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob lip 16, 2011 22:46 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Przeważnie za wyjątkiem Indii :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob lip 16, 2011 22:49 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

skwareek pisze:Przeważnie za wyjątkiem Indii :).

yy nie wiedziałam :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lip 17, 2011 9:53 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Kocuria pisze:a jak byś zrecenzowała to wydanie 'kamasutry'? godne uwagi? :mrgreen:

Nie jest to Kamasutra sensu stricte. Książka ma formę raczej recenzji niż podręcznika, zawiera rys historyczno-społeczno-obyczajowy. Moim zdaniem ciekawa rzecz kulturowa :)

Kocuria pisze:pusię i jogę za wywoławczą :ok:

Dziękujemy! :D

Pasibrzucha

Post » Nie lip 17, 2011 10:22 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

bransoletkę nr1 za wyw. poproszę

yyyyyyyyyy..... 23 wyjeżdżam, to nie wiem jak z ewentualna wpłatą... :?

Fliege36

Od: Śro wrz 01, 2010 16:32

Post » Nie lip 17, 2011 10:26 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Fliege36 pisze:bransoletkę nr1 za wyw. poproszę

Dziękujemy :D
Jeśli nie będzie innych licytujących do tego czasu, to mogę samą bransoletkę zakończyć wcześniej (23 rano?), a jeśli ktoś jeszcze zalicytuje, to możemy sprawę załatwić po Twoim powrocie :)

Pasibrzucha

Post » Nie lip 17, 2011 10:43 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Fliege36 pisze:bransoletkę nr1 za wyw. poproszę

Nie martw się, może nie wygrasz :mrgreen:
Bransoletka za 21 :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lip 17, 2011 10:53 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Dziękujemy :D

Pasibrzucha

Post » Nie lip 17, 2011 11:15 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Pratchetta za 30,- poproszę :D
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Nie lip 17, 2011 11:16 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Kinga Warmijska pisze:Pratchetta za 30,- poproszę :D

Dziękujemy, już uzupełniam :D

Została mi zwrócona uwaga, że założyłam bazarek w niewłaściwym podforum. Zwróciłam się już do moderatora z prośbą o przesunięcie.

Pasibrzucha

Post » Pon lip 18, 2011 9:24 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Komu książki, komu? Albo puszkę, albo bransoletkę? :)

Pasibrzucha

Post » Wto lip 19, 2011 19:05 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

Hop! :)

Pasibrzucha

Post » Śro lip 20, 2011 1:43 Re: Joga, Pratchett, Kamasutra i inne - dla Tasmanii i Tyciej

jogę podbijam do 11
kamasutrę poproszę za wyw
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

[następna]