Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2011 8:52 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Wymioty się nie powtórzyły, więc wet powiedział, że w poniedziałek kontrolna biochemia, ale przyjeżdżać nie muszę, więc wizyta dopiero w poniedziałek będzie :)
najszczesliwsza

Post » Śro lip 13, 2011 8:52 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

A ja z powodu sesji i pogoni za wpisami piszę dopiero teraz o tym :oops:
najszczesliwsza

Post » Sob lip 16, 2011 7:58 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Podniosę Henia za zdrówko i DT
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Sob lip 16, 2011 22:18 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

:ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Sob lip 16, 2011 23:39 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Dziękujemy za podnoszenie.

Heniuś zaczął załatwiać się poza kuwetą, więc coś jest nie tak...

Coraz częściej zastanawiam się nad wyjściem... to nie jest wyjście, ale nie mogę patrzeć jak mu lepiej po to by za dzień, dwa było gorzej!
najszczesliwsza

Post » Sob lip 16, 2011 23:46 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

:(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 16, 2011 23:58 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

No co ja mam zrobić? Heniuś tak słodko śpi w kuchni na mokrym, zasikanym łóżku synka... Tyle jego mu koty moje dały... Tylko czy muszą sikać tam, gdzie on położy dupkę?

Do Henia jest całą fura żarcia nerkowego dołączona, miseczka, kocyk, synek da mu maskotkę na nowe życie, ja go zawiozę choćby nad morze!
A i lek! I kroplówki...
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 12:23 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Tutaj dla Heńka miejsca nikt nie ma , ja go nie wezmę bo Psujka i bez tego jest tłamszona przez Gamonia. Trzeba szukać domu dla niego poza forum. Buba w końcu dom znalazła może i Heńkowi się uda. Gdzie ma ogłoszenia?
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Nie lip 17, 2011 12:45 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Mam kilka pytań:

- o co właściwie chodzi z nerkami u Henia
- jakie badania czy zabiegi musi przechodzić (o karmie wiem)
- czy dacie słowo harcerza, ze wspomożecie ewentualny dt w leczeniu i szukaniu domu ?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 17, 2011 13:07 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Kamari dzięki za telefon.

Ale odpowiem tez tutaj:

PNN - przewlekła niewydolność nerek - najprościej - nerki siadają. Zbiera się mocznik, kot jest nm truty, a do tego kreatynina podwyższona... co daje nam właśnie diagnozę. Do pełnej diagnozy trzeba dołożyć jeszcze USG nerek, badanie moczu (nie udało się go zrobić)

Badania - biochemia kontrolna, kroplówki codziennie, Fortekor 5 1/2 tabl 1 dzień

punkt trzeci - jak już jego stan będzie ustabilizowany, to będą ogłoszenia jak Dobre Dusze pomogą...
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 13:12 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:Mam kilka pytań:

- o co właściwie chodzi z nerkami u Henia

Tracą zdolność filtracji.

kamari pisze:- jakie badania czy zabiegi musi przechodzić (o karmie wiem)

- karma akurat mało istotna (ważna jest kontrola fosforu), nie ma potrzeby kupowania drogich karm specjalistycznych
- codzienne nawadnianie podskórne roztworem NaCl 0.45% + 5% Dext (lepiej nawet 2.5% Dext) albo LRS + zalecone leki
- monitorowanie parametrów biochemi: CREA, UREA, Na, K, P, Ca, Cl w odstępach 1-3 mieś., morfologi i moczu.
- no i dokończenie diagnostyki, bo wciąż nie do końca wiadomo co z nim jest

kamari pisze:- czy dacie słowo harcerza, ze wspomożecie ewentualny dt w leczeniu i szukaniu domu ?

Nie.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lip 17, 2011 13:14 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Co trzeba zrobić, żeby dokończyć diagnostykę?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 17, 2011 13:20 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

najszczesliwsza pisze:...Do pełnej diagnozy trzeba dołożyć jeszcze USG nerek, badanie moczu (nie udało się go zrobić)

Nie wiem, czy posiew moczu był zrobiony.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lip 17, 2011 13:21 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:Co trzeba zrobić, żeby dokończyć diagnostykę?

Bad. moczu z posiewem.
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 13:22 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

PcimOlki dziękuję za pomoc i, że o Heniu pamiętasz...

Kamari, PcimOlki to jest GURU od nerkowych kotów.
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]