drugi kot w domu?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 11:35 drugi kot w domu?

Witam, od roku mam w domku dachowca, takiego zwyklego szaraczka :) Koteczka - Luna :). JEst niesamowitym brojem i krzykaczem :D. Obecnie zastanawiamy sie z mezem nad drugim kotkiem, dla towarzystwa peirwszego. Czasem mi sie po prostu wydaje ze jest jej smutno jak tak siedzi sama w domu, widze jak sie szwneda itp. Czy myslicie ze nie jest za pozno na drugiego kotka? Mamy juz upatrzonego kotka syjamskiego 3 miesiecznego i chcielibysmy go dzisaij wziasc. A co jesli kotka nie zaakceptuje przybysza? Co z kuwetami? Z miseczkami do jedzenia? Osobno czy razem? Chcialabym uzyskac takie podstawowe informacje jesli chodzi o posiadnie wiecje niz jednego kotka w domu. Acha i czy mieszkanko 2 pokojowe nie bedzie dla nich za male? Mam 40 m2. pozdrawiam!

luna87

Od: Pon gru 06, 2010 9:46

Post » Sob lip 16, 2011 12:05 Re: drugi kot w domu?

To jest podobny temacik
viewtopic.php?t=6346

Iza
ObrazekObrazek
Chcesz Nas lepiej poznać?? Kliknij na nasze zdjęcie.

Issa

Od: Wto lip 05, 2011 19:04

Post » Sob lip 16, 2011 12:34 Re: drugi kot w domu?

luna87
dokacaj się i polecam osobiście.Mieszkanko nie jest za małe...a i Twojej rezydentce bedzie weselej.Tu mam watek pilnie poszukującej domku:
viewtopic.php?f=1&t=130129.Inaczej pójdzie do hotelu,albo schroniska.
Kuwetki najlepiej 2, miski oddzielnie moga byc,z czasem jak sie zaprzyjaźnia beda razem jadły...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 16, 2011 12:36 Re: drugi kot w domu?

kot syjamski-z jakiej hodowli :wink: ?tylko kot z rodowodem jest rasowy.pamiętaj i nie nabijaj kabzy oszustom...
moje trzy kocury mają trzy miski-na suche,mokre i wodę.
kociątko najpierw izolujcie w osobnym pomieszczeniu i nie pokazujcie przez pierwszy tydzień Lunie.zapachy muszą się 'wymieszać',kocica powinna przywyknąć powoli.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob lip 16, 2011 13:04 Re: drugi kot w domu?

Luna, zajrzyj proszę tam http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130129 i tam http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=129636&start=0

Mam teraz dwa kotki do adopcji, a mogę je mieć tylko do 20 lipca!!!
Napisałam do Ciebie na PW.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Sob lip 16, 2011 13:33 Re: drugi kot w domu?

nigdy nie jest za późno na dokocenie :D ja planowałam jedynaka,ale taki smutny był,a jak nas nie było w domu to miauczał pod drzwami,że aż sąsiadka słyszała i zmusił mnie tym do dokocenia się,od razu zrobił się bardziej żywy i weselszy(chociaż o persie trudno powiedzieć żywy) :mrgreen: były razem 5 lat,teraz ten młodszy odszedł(kardiomiopatia)znowu zrobił się smutny,przestał jeść no i musiałam się dokocić,żeby pers 8-letni nie był sam,i NIE ŻAŁUJĘ :ryk: :ok:
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Sob lip 16, 2011 14:19 Re: drugi kot w domu?

Wlasnie przynioslam malego syjama do domku, jest fajpwski, zywy, chce sie bawic. Natomist moj Luna prycha na niego strasznie, lazi za nim, pochodzi, powacha noskiem i prychnie i ucieka nagle. Boje sie malego w koncu pacnie lapa. Ciagle mam ich obu na oku. Pokazalam malemu tez gzie jest jedzenie i kuweta ale sie nie zainteresowal zbytnio. Co robic? Baardzo mi zlaezy zeby duzy zaakceptowal malego

luna87

Post » Sob lip 16, 2011 14:53 Re: drugi kot w domu?

luna87 pisze:Wlasnie przynioslam malego syjama do domku, jest fajpwski, zywy, chce sie bawic. Natomist moj Luna prycha na niego strasznie, lazi za nim, pochodzi, powacha noskiem i prychnie i ucieka nagle. Boje sie malego w koncu pacnie lapa. Ciagle mam ich obu na oku. Pokazalam malemu tez gzie jest jedzenie i kuweta ale sie nie zainteresowal zbytnio. Co robic? Baardzo mi zlaezy zeby duzy zaakceptowal malego

napisałam Ci przecież,żebyś poczatkowo nie dawała kotom szansy na kontakt-przeczytałaś to w ogóle?
oddziel je i kilka pierwszych dni niech nie mają do siebie dostępu,niech się przyzwyczają do nowej sytuacji,a Luna do zapachu kociaka.

z jakiej hodowli jest kociak..?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob lip 16, 2011 15:09 Re: drugi kot w domu?

Przeczytalam, ale wet mi powiedziala zeby ich nie separowac bo pozniej moga sie nei przyzwyczaja sie do siebie. Teraz maly spi a starszy kot podchodzi i wacha malego, czasem lapka leciutko traca.

luna87

Post » Sob lip 16, 2011 15:12 Re: drugi kot w domu?

a kociak jest odrobaczony?
z jakiej hodowli go masz?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob lip 16, 2011 15:29 Re: drugi kot w domu?

kociak jest wziety od ludzi ktorzy mieli kotke syjamska i kota i im sie okocila kotka. Raczje wyglada na rasowca chociazmi nie zalezy aby byl jakis super rasowy. Od razu pojechalismy na odrobaczenie, szczepienie za tydzien.

luna87

Post » Sob lip 16, 2011 15:40 Re: drugi kot w domu?

a,czyli dachowiec.mam w domu trzy.

a super rasowy.cóż-w tym momencie nie masz gwarancji,że kot Ci nie zejdzie za miesiąc na wadę serca np.,bo nie wiązałaś się z nikim umową i nie masz żadnej gwarancji[rodowodu] że kot jest wolny od wad wrodzonych.
no i żaden szanujący się,prawdziwy hodowca nie wydaje kociaka nieodrobaczonego i nie zaszczepionego.dałaś się nabrać oszustom :(

o odrobaczenie pytałam,bo kociak może zarazić kotkę.i do tego jest też potrzebna izolacja,jeśli bierze się kota z niewiadomego źródła.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob lip 16, 2011 16:04 Re: drugi kot w domu?

no kotke odrobaczylismy itp, z reszta 150 zl to nei majatek

luna87

Post » Sob lip 16, 2011 16:25 Re: drugi kot w domu?

Luna, zapłaciłaś 150 zł za dachowca, czy 150 zł za odrobaczenie? A czy Twoja kotka jest szczepiona?
najszczesliwsza

Post » Sob lip 16, 2011 16:43 Re: drugi kot w domu?

A w jakim wieku jest ten nowy kotek? Ile ma tygodni?
ObrazekObrazek

magnolia1

Od: Wto maja 17, 2011 14:39

[następna]