cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2011 17:06 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mar_tika pisze:Ogólnie w wakacje i w święta formu jakoś zwalnia.Ludzie myślą o wyjazdach i coby troszkę odpocząć :wink:
Za to moje życie ostatnio nabrało tempa i sobie palcem nie mogę trafić :roll: Teraz dopiero mała poszła spać i coś moge nagryzmolić.
Ula zrobiła dzis poranny dyżurek ja wieczorny.
Dowiozłam 40l zwirku ,36 puszek ,suche jedzonko tak więc zapas jest :ok: Koty żarłoki jak pieron ,niby Igiego ktory był super żarłokiem nie ma,ale reszta tez niczego sobie :? .Wpierniczają,aż im się uszy trzęsą .Dziś kociaki miały ucztę ,ugotowałam im kurczaka.Wszytkie kociaki wpierniczały jak świnki tylko hrabia Adaś ciomkał delikatnie :wink:W sumie to Adaś ogólnie chyba jest bardzo delikatnym kotkiem,albo czuje się nieswojo bo na kociarni same baby rządzą :ok:
Kinga prosze zostaw mój kontener na kociarni.Przepraszam ale nie wyrzuciłam dzis śmieci bo wlokłam na śmietnik wór zasikanych posłań :roll:
Wzięłam do prania ponton i kocyk.
Harzpl ten twój rudy to pięknota :1luvu: Jak z jego zdrówkiem wszystko ok?
Martyna miałas porobić nowe fotki maluchom.Nadal czekam na pw

tak,choc zaczal znow sie bardzo lenic basia mi tran dla niego sprzedala :| ale mu daje i mam tez taki proszek co do mokrego mu daje na razie ran nie mamy i mam nadzieje ze tak zostanie

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro lip 13, 2011 17:08 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

elape pisze:Kot w butach już był, ale w różowych klapkach to chyba nie :ryk:
Koteczek wyjątkowej urody :!:

:D no sam sie tak polozyl klapki sobie schly po praniu a on sie do nich przytulil no nie moglam mu fotki nie zrobic :lol:

herzpl

Post » Śro lip 13, 2011 21:03 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Baśka dzwoniła że drzwi zewnętrzne na kociarnię zostały uszczelnione i woliera też więc można wietrzyć kociarnię .Nie ma możliwiści ucieczki z kociarni :ok: Zresztą Jagoda została spacyfikowana w boksie bo Baska mówi że ma duży brzuch .Ja tam wczoraj nie widziałam że jest jakoś duża,ale może :roll: .Obserwujcie ją proszę czy przypadkiem nie ma bigunki bo byc może to wzdęcia :wink:Oby nie fip
W poniedziałek na sterylkę jedzie dziczka z boksu nr 2 ,a w środę umówiłam termin dla Aszki.Dziczka pójdzie na wolnośc,a Aszkę zacznę ogłaszać

Marta dawaj rudemu komplex witamin i jak będą jakieś oznaki rozdrapywania daj znać

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lip 13, 2011 21:53 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mar_tika pisze:Baśka dzwoniła że drzwi zewnętrzne na kociarnię zostały uszczelnione i woliera też więc można wietrzyć kociarnię .Nie ma możliwiści ucieczki z kociarni :ok: Zresztą Jagoda została spacyfikowana w boksie bo Baska mówi że ma duży brzuch .Ja tam wczoraj nie widziałam że jest jakoś duża,ale może :roll: .Obserwujcie ją proszę czy przypadkiem nie ma bigunki bo byc może to wzdęcia :wink:Oby nie fip
W poniedziałek na sterylkę jedzie dziczka z boksu nr 2 ,a w środę umówiłam termin dla Aszki.Dziczka pójdzie na wolnośc,a Aszkę zacznę ogłaszać

Marta dawaj rudemu komplex witamin i jak będą jakieś oznaki rozdrapywania daj znać

tak poprostu czy to jakos sie nazywa a mozesz sprecyzowac jakich witamin?

herzpl

Post » Czw lip 14, 2011 8:03 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Marta poszukaj w przeglądarce napewno znajdziesz jakieś fajne witaminki dla rudego :wink:
Dzis w grafiku mala zmiana .Kinga zrobi wieczorny dyżurek ,ja jadę do schrniska a tam full więc czasowo nie dam rady :? Dziękuję :1luvu:
Kinga prosze weź aparat i popstrykaj foty .jeszcze przed urlopem musze porobic ogłoszenia dla KP i KCH.

mar_tika

Post » Czw lip 14, 2011 17:16 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

pytanie - jak radzicie sobie z białą dzikuską z boxu 2? ja sie jej boje miski wymieniac, dzis znowu doskoczyla mi do ręki, o sprzątniu kuwety nawet nie mówie, bo w niej siedzi caly czas. bylam dzis wieczorem i nic jej nie zrobilam (miała jedzenie i wode), jutro jestem rano ale naprawde, ten kot mnie przeraża :|

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Czw lip 14, 2011 17:18 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mar_tika pisze:Marta poszukaj w przeglądarce napewno znajdziesz jakieś fajne witaminki dla rudego :wink:
Dzis w grafiku mala zmiana .Kinga zrobi wieczorny dyżurek ,ja jadę do schrniska a tam full więc czasowo nie dam rady :? Dziękuję :1luvu:
Kinga prosze weź aparat i popstrykaj foty .jeszcze przed urlopem musze porobic ogłoszenia dla KP i KCH.

a kiedy na urlop wybywasz? nie przeczytalam o tych fotach teraz dopiero widze. jutro rano najwyzej cos pocykam, ale rano nie mam za wiele czasu.

kingusiak

Post » Czw lip 14, 2011 18:42 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Spróbuj pryskacz z czystą wodą ,mnie sie udało jej posprzatac boks choć trochę atakowała .W poniedziałek jedzie na sterylke i na wolność :wink:
Staram sie wyjechać gdzieś ale jakoś mi nie wychodzi może ok 20.07 :roll:

mar_tika

Post » Czw lip 14, 2011 23:27 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

sluchajcie laski mam kandydatke na sterylke oczywiscie dzika dalo by rade ja gdzies wcisnac.chodzi o kotke z dzialek rodzicow

herzpl

Post » Pt lip 15, 2011 0:11 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

kto jest jutro wieczorem ?? , sprubuje ale nie obiecuje ze obrobie rano białą dziką :| przerażają mnie dzikie koty, boje sie ich sto razy bardziej niż one mnie. moge je łapać do starylek z opieką gorzej.
co do urlopów ja już odliczam ... wybywam 31 lipca

kingusiak

Post » Pt lip 15, 2011 8:16 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

herzpl pisze:sluchajcie laski mam kandydatke na sterylke oczywiscie dzika dalo by rade ja gdzies wcisnac.chodzi o kotke z dzialek rodzicow

Dwa terminy(po 18.07 i środa 20.07) mam zaklepane jedzie dziczka od Kingi i Aszka.

Dziś lub jutro karmicielka ma lapać na łapkę kotkę która miała byc już miesiąc temu ciachnięta.Zobaczymy czy sie jej uda.Jak ją złapie to boksy będą zajęte wieć dopiero w przyszłym tyg byłby termin.
Musiałabyś kontkatować się z baską bo mnie na 99% nie bedzie .Ktoś musi podjechac po łapkę złapać kotkę i dostarczyc ją na kociarnię.Musisz się organizować logistycznie :wink:

mar_tika

Post » Pt lip 15, 2011 11:41 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

mar_tika pisze:
herzpl pisze:sluchajcie laski mam kandydatke na sterylke oczywiscie dzika dalo by rade ja gdzies wcisnac.chodzi o kotke z dzialek rodzicow

Dwa terminy(po 18.07 i środa 20.07) mam zaklepane jedzie dziczka od Kingi i Aszka.

Dziś lub jutro karmicielka ma lapać na łapkę kotkę która miała byc już miesiąc temu ciachnięta.Zobaczymy czy sie jej uda.Jak ją złapie to boksy będą zajęte wieć dopiero w przyszłym tyg byłby termin.
Musiałabyś kontkatować się z baską bo mnie na 99% nie bedzie .Ktoś musi podjechac po łapkę złapać kotkę i dostarczyc ją na kociarnię.Musisz się organizować logistycznie :wink:

:D dzieki martus bede meczyc baske.to milego wypoczynku :ok:

herzpl

Post » Pt lip 15, 2011 11:49 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

sluchajcie rodzice poinformowani pierwszy wekend mam chate wolna moze sie bawic na dzialce :lol:

herzpl

Post » Sob lip 16, 2011 13:36 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Entuzjastyczne HURRRAAA, na razie tylko solo w moim wykonaniu, czekam na wsparcie i jakiś zgodny, radosny chórek DZIEKUJEMY, herzpl :D :D :D :lol:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Sob lip 16, 2011 14:00 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

chodzi o pierwszy weekend wrzesnia?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]