K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 15, 2011 20:18 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

kasumi pisze:https://picasaweb.google.com/101860926977542984887/Kocimska1507?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLfm_Jme7YSsFA&feat=directlink fotki z dzisiaj

Kim jest ten ten niesamowity kot? 8O
Obrazek

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt lip 15, 2011 20:20 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:
kasumi pisze:https://picasaweb.google.com/101860926977542984887/Kocimska1507?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLfm_Jme7YSsFA&feat=directlink fotki z dzisiaj

Obrazek

To jest Fretka, kotka Fretka, lat ca. 8
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lip 15, 2011 20:22 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
Annazoo pisze:

Obrazek

To jest Fretka, kotka Fretka, lat ca. 8

Ale ma oczy..., jakie pufy...

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt lip 15, 2011 20:53 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

a jaki miziak przewspaniały :)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt lip 15, 2011 21:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

U Ryjka w lewym oku są plamki - normalne to jest?

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt lip 15, 2011 22:36 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Mniej więcej od połowy sierpnia muszę "porzucić" ogłaszanie na parę miesięcy. Swobodny dostęp do neta i czas będę mieć jedynie podczas powrotów na krótko do domu ( :?: ).
Jeśli ktoś może na ten czas przejąć za mnie strony lub ich część (wykaz na str. 1 :wink: ) - proszę o kontakt na pw żeby dogadać szczegóły.
Jeśli nie ma nikogo takiego - to strony muszą poczekać, aż wrócę.
P.S. To nie oznacza, że trzeba mnie usunąć z listy mailowej :wink:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt lip 15, 2011 22:45 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Witajcie

Mieszkam na Wieczystej. Dwa tygodnie temu uciekł mi kot. Jakby ktoś miał czas i ochotę zajrzeć, opisałam to tu:
viewtopic.php?f=1&t=130020&hilit=wieczysta
Po dziesięciu dniach poszukiwań, rozlepiania ogłoszeń i biegania po okolicznych działkach i osiedlach odkryłam, że przebywa na terenie opuszczonego ogrodu, niemal tuż przy mojej kamienicy. Kot nie ma zamiaru wrócić-moja wina-nie wykastrowany. W trakcie poszukiwań zauważyłam, że na tej działce przebywają również kociaki, ok 3 miesięczne, z KK. Jednego zgarnęłam wczoraj(tu wątek dla zainteresowanych: viewtopic.php?f=1&t=130339&start=0&hilit=wieczysta)
drugi jest tam nadal, a wraz z nim kotka i mój Mysior.

Czytałam, że dysponujecie klatką-łapką. Wiem, że na bieżąco jej używacie, dlatego nieśmiało pytam: czy byłaby jakaś możliwość pożyczenia jej?Boję się o drugiego kociaka(mam tylko nadzieję, że więcej ich nie ma :strach: ), bo dla tego, którego zabrałam, był już ostatni dzwonek. Myślę też, że nie ma innej szansy złapania Mysiora. Natomiast, jak złapie się kocica, chciałabym ją odwieźć na sterylkę.
Sytuację dodatkowo komplikuje fakt, iż mam niezbyt sprzyjających sąsiadów. Widzieli w ostatnich dniach moje zainteresowanie tymi kotami i nie podoba im się to. Boję się, że mogą im coś zrobić, wiedzą, gdzie karmicielka wynosi jedzenie.
Więc jeśli byłybyście mi wstanie w jakiś sposób pomóc, ewentualnie podpowiedziały, kto jeszcze ma taką klatkę w Krakowie, będę miała wobec Was dług wdzięczności :kotek:

edit: klatkę można bezpiecznie zastawić, ogród jest ogrodzony, a ja go widzę z okna, nie ma więc obawy, że ktoś ukradnie.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pt lip 15, 2011 23:21 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:
miszelina pisze:Grafik dyżurów w kociarni w lipiec 2011:
poniedziałki rano –Kinga Warmijska
wieczór – Leone

wtorki rano –
05.07. – Milu
12.07 – Vanja + Kuba TST
19.07 – kasumi
26.07 – Wiktor
wieczór – Miszelina (do 19.07.) (26.07 - jej siostra)

środy rano - Vanja
wieczór – Kocuria

czwartki rano - Małgosia skrzypaczka
wieczór – Miszelina (do 21.07.) (28.07 - jej siostra)

piątki rano –
08.07. – Basia Cz.
15.07. – kasumi
22.07. – kasumi
29.07 – Małgosia skrzypaczka
piątki wieczór – Milu (do 15.07) (22.07 - Basia Cz., 29.07 - Kocuria)

soboty rano - Milu (do 16.07) (23.07 - kasumi, 30.07 - Vanja)
soboty wieczór – Miszelina (do 16.07) (23.07 - Vanja, 30.07 - Vanja)
niedziele rano – Kinga Warmijska/ Miszelina
niedziele wieczór - Kocuria

niedziele lipiec:

03., 17.07 – Miszelina
10., 24., 31.07 – Kinga Warmijska

Zastępstwa potrzebne w lipcu:

09 lipca wieczór (sobota)- jej siostra
22 lipca wieczór (piątek) – Basia Cz.
23 lipca rano (sobota) – kasumi
23 lipca wieczór (sobota) - Vanja
26 lipca wieczór (wtorek) – jej siostra/ Monika W. (cat-rom)
28 lipca wieczór (czwartek) – jej siostra
29 lipca wieczór (piątek) - Kocuria
30 lipca rano (sobota) - Vanja
30 lipca wieczór (sobota) - Vanja

Grafik dyżurów w kociarni w sierpien 2011:

poniedziałki rano - Queen Ink od połowy sierpnia?
01.08 - wakat
08.08 - wakat
15.08 (?) - wakat

poniedziałki wieczór Leone

wtorki rano Yenika (?) (wraca 31 lipca?)
wtorki wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 9.08 (kwarantanna) (02.08 zamiast Miszeliny - jej siostra)

środy rano - Vanja
środy wieczór Kocuria

czwartki rano do obsadzenia na stałe!
04.08. Vanja
11.08. Vanja
18.08 - wakat
25.08. - wakat

czwartki wieczór Miszelina (wraca 6 sierpnia) (04.08 jej siostra)

piątki rano - do obsadzenia na stałe!
05.08 - vanja
12.08 - wakat
19.08 - wakat
26.08 - wakat

piątki wieczór Milu (wraca 7/8 sierpnia) (05.08 - kocuria)

soboty rano Milu (wraca 7/8 sierpnia) (06.08 vanja)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska
niedziele wieczór Kocuria

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

1 sierpnia rano (poniedziałek)
2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek) - Vanja
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) Vanja
8 sierpnia rano (poniedziałek)
12 sierpnia rano (piątek)
15 sierpnia rano (poniedziałek)
18 sierpnia rano (czwartek)
19 sierpnia rano (piątek)
25 sierpnia rano (czwartek)
26 sierpnia rano (piątek)

potrzebuję deklaracji od:
:arrow: Queen Ink
:arrow: Yeniki

uzupełnione o deklarację namidy (dobrze zrozumiałam, rezygnacja z piątkowych poranków jak na razie?) i wstępną deklarację Queen Ink (do około połowy sierpnia nie, bo Szyszka)

najbliższy wakat już 1 sierpnia (poniedziałek) rano!!

jakby ktoś mi wysłał telefon do Yeniki na prv, bo mi zeżarło całą listę numerów AFNowych wraz ze zmianą telefonu, to byłabym dźwięczna.

same poranne wakaty... :roll: na czas wakacji mogę wziąć jeden dodatkowy dzień na kociarni - ale wieczór, nie rano. jeśli ktoś chce się zamienić (ja wezmę danej osoby wieczorny dyżur, dana osoba poranny wakat) zapraszam...

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob lip 16, 2011 10:35 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

mikela pisze:Witajcie

Mieszkam na Wieczystej. Dwa tygodnie temu uciekł mi kot. Jakby ktoś miał czas i ochotę zajrzeć, opisałam to tu:
Po dziesięciu dniach poszukiwań, rozlepiania ogłoszeń i biegania po okolicznych działkach i osiedlach odkryłam, że przebywa na terenie opuszczonego ogrodu, niemal tuż przy mojej kamienicy. Kot nie ma zamiaru wrócić-moja wina-nie wykastrowany. W trakcie poszukiwań zauważyłam, że na tej działce przebywają również kociaki, ok 3 miesięczne, z KK. Jednego zgarnęłam wczoraj(tu wątek dla zainteresowanych: viewtopic.php?f=1&t=130339&start=0&hilit=wieczysta)

Czytałam, że dysponujecie klatką-łapką. Wiem, że na bieżąco jej używacie, dlatego nieśmiało pytam: czy byłaby jakaś możliwość pożyczenia jej?Boję się o drugiego kociaka(mam tylko nadzieję, że więcej ich nie ma :strach: ), bo dla tego, którego zabrałam, był już ostatni dzwonek. Myślę też, że nie ma innej szansy złapania Mysiora. Natomiast, jak złapie się kocica, chciałabym ją odwieźć na sterylkę.
Sytuację dodatkowo komplikuje fakt, iż mam niezbyt sprzyjających sąsiadów. Widzieli w ostatnich dniach moje zainteresowanie tymi kotami i nie podoba im się to. Boję się, że mogą im coś zrobić, wiedzą, gdzie karmicielka wynosi jedzenie.
Więc jeśli byłybyście mi wstanie w jakiś sposób pomóc, ewentualnie podpowiedziały, kto jeszcze ma taką klatkę w Krakowie, będę miała wobec Was dług wdzięczności :kotek:

edit: klatkę można bezpiecznie zastawić, ogród jest ogrodzony, a ja go widzę z okna, nie ma więc obawy, że ktoś ukradnie.

pytaj Lutry o klatkę, bo ona się przymierzała, druga jest na teatralnym ale dziewczyny łapią, trzecią mamy odebrać w najbliższym tygodniu.

KubaTST dzwoniła, że w w Starachowicach pod blokiem są 4 maluchy 2-miesięczne, właśnie wylazły na świat i jest obawa, że zaraz je coś zeżre, bo tam kotów nie lubią, mnóstwo psów i dzieciaków. Nie ma tam ich gdzie przechować. ktoś ma jakiś pomysł albo zna kogoś w tamtych okolicach aby przetrzymał 2 tygodnie?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lip 16, 2011 12:26 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:
mikela pisze:Witajcie

pytaj Lutry o klatkę, bo ona się przymierzała, druga jest na teatralnym ale dziewczyny łapią, trzecią mamy odebrać w najbliższym tygodniu.

Wielkie dzięki :)
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Sob lip 16, 2011 13:20 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

udostępniajcie, proszę, link z kociventem https://www.facebook.com/event.php?eid=167127326690013, bo od tego zależy jak wypadnie i jak bardzo skorzystają na tym nasze koty. Zostały dwa tygodnie wystarczy udostępnić na fb 1-2 razy dziennie.
A kto może jeszcze przyjść w niedzielę i pomóc pluskwie6?

I czy ktoś coś wymyślił z tymi kociakami ze Starachowic? :roll:

Tweety

Post » Sob lip 16, 2011 13:32 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

jeśli ktoś ma pomysły na jakieś niespodzianki to zapraszam, tzn znajomych, którzy np mają knajpę, sklep, cokolwiek, żeby można było coś wyhaczyc i jednocześnie zareklamować; póki co ja wysłałam parę maili i jeszcze wyślę, mam też zamiar jakoś wyjść w teren bardziej no i czekam na odpowiedzi z 2 miejsc...
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob lip 16, 2011 16:27 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

podnoszę, bo KubaTST musi wyjechać z kotami ok 19-stej i nie mają co z nimi zrobić!

Tweety

Post » Sob lip 16, 2011 18:00 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

https://picasaweb.google.com/1018609269 ... directlink Dzwonek i buręta od Edytal :) Dzwonek tatusiuje dzieciakom, daje im cyca do possania, co widać na zdjęciach. Lucek to małe ADHD i nie za bardzo chciał pozować, co też widać :D
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob lip 16, 2011 18:09 Re: K-ów, prosimy o pomoc kogoś z okolic STARACHOWIC!!!

Przepraszam za OT
Może jakaś Dobra Dusza podzieliłaby się fachowym Wetem w Krakowie, bo sprawa trudna :(
viewtopic.php?f=22&t=130398
pwpw

[poprzednia][następna]