Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 6:11 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

8O 8O 8O

Szok.

Czesc, Fasoleczko! :D

Mru posniadaniowy

PS Ponuro, ale balkon otwarty
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lip 16, 2011 6:26 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

No ja bym już sobie nie dała cholera, powiedziałabym jej to co Ty tu napisałaś. I myślę sobie,że owa zaginiona kicia pewnie znalazła nowy dom bez wariatki. w każdym razie mniemam, że kici będzie lepiej bez baboona.
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Sob lip 16, 2011 6:48 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Cześć Fasolko,
u nas słońce
Duża bierze Miska ii jedzie na wieś na grzyby.
W zeszłym tygodniu znalazła koźlarki, prawie całą większą reklamówkę do tego kurki, jakby jej było mała Kury i Kurczaka w domu :wink:

Ptachu beznetowy przez weekend
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob lip 16, 2011 8:10 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

iwcia pisze:Cześć Fasolko,
u nas słońce
W zeszłym tygodniu znalazła koźlarki, prawie całą większą reklamówkę do tego kurki, jakby jej było mała Kury i Kurczaka w domu :wink:

Miś to ma dobrze, co nie? Nas duża nigdzie nie zabiera, tylko do gabinetu za karę.
No, ale duża nie zna się w ogóle na grzybach, jakby coś uzbierała, to strach 8O . Może to i dobrze, że nie ma takich zapędów - bezpieczniej dla wszystkich dookoła.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 16, 2011 8:20 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:
iwcia pisze:Cześć Fasolko,
u nas słońce

Miś to ma dobrze, co nie? Nas duża nigdzie nie zabiera, tylko do gabinetu za karę.
No, ale duża nie zna się w ogóle na grzybach, jakby coś uzbierała, to strach 8O . Może to i dobrze, że nie ma takich zapędów - bezpieczniej dla wszystkich dookoła.
Fasolka

Moja lubi zbierac grzyby.
Ale z wrodzonego lenistwa dawno juz w lesie nie byla :twisted:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob lip 16, 2011 8:21 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

urwiniu pisze:No ja bym już sobie nie dała cholera, powiedziałabym jej to co Ty tu napisałaś. I myślę sobie,że owa zaginiona kicia pewnie znalazła nowy dom bez wariatki. w każdym razie mniemam, że kici będzie lepiej bez baboona.

Niestety, nie sądzę, że znalazła dom. Chociaż podobno ktoś głaskał (jakiś czas temu) czarnego kota na podwórku - wolne nie dałyby się głaskać.
Rano wysłałam mejla do córki pani. Córka jutro wraca z zagranicznych wakacji. Poprosiłam, żeby mnie informowała o postępach w szukaniu lub braku postępów i napisałam, że z matką nie można się porozumieć, komunikację uważam za niemożliwą, skoro raz zostałam wyrzucona z domu, a dziś nazwała mnie - tu zacytowałam.
Ta kobieta ma społecznie poważany zawód, jest wykształcona. Nie pojmuję, naprawdę. Ale to potwierdza, że wykształcenie i pozycja społeczna mają się nijak do mądrości człowieka.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 16, 2011 8:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Dorota pisze:Moja lubi zbierac grzyby.
Mru

Wiesz, Mru, kiedyś namówię dużą, żeby wzięła Twoją Dużą do lasu. Zabronię tylko mojej zbierać grzyby :wink: . Niedaleko nas są bardzo piękne lasy, duża mówi, że zostały zrewitalizowane - uf, okropnie trudne słówko i do końca nie wiem, co znaczy :oops:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 16, 2011 8:35 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:
Dorota pisze:Moja lubi zbierac grzyby.
Mru

Wiesz, Mru, kiedyś namówię dużą, żeby wzięła Twoją Dużą do lasu. Zabronię tylko mojej zbierać grzyby :wink: . Niedaleko nas są bardzo piękne lasy, duża mówi, że zostały zrewitalizowane - uf, okropnie trudne słówko i do końca nie wiem, co znaczy :oops:
Fasolka

Oki. Choc u nas lasow duzo. I dosyc blisko.

Chipolita pogielo :twisted:
Duza robi na drutach, a ten stary kocur lapie migajace
koncowki drutow jak maly kociak. I mruczy.

Mru

Dorota

Post » Sob lip 16, 2011 8:36 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Brawo Chipolitku!
Fasolka :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 16, 2011 9:11 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Najbardziej tęskniła za mną Pralcia. Chodzi kroczek w krok, przytula się i nastawia do głaskania i przytulania. Biedny mały depresiarz, co się w tej koteczce dzieje, to tylko ona sama wie, a pokazuje łysym brzuszkiem :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 16, 2011 9:20 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Biedna Pralcia :(
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob lip 16, 2011 10:04 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

caldien pisze:Biedna Pralcia :(

Teraz: Szczesliwa Pralcia :ok:

Mru erratujacy :wink:

Dorota

Post » Sob lip 16, 2011 10:33 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Mru, ty zawsze mądry jesteś!
Dobrze, że moją głupiutką Dużą poprawiłeś!
Badylek podziwiający
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob lip 16, 2011 11:07 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

caldien pisze:Mru, ty zawsze mądry jesteś!
Dobrze, że moją głupiutką Dużą poprawiłeś!
Badylek podziwiający

:oops: :oops: :oops:

Dorota

Post » Sob lip 16, 2011 11:34 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Mru jest mądry. I Badylek też. To moi najlepsi kotledzy.
Fasolka upominająco-prostująca
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]