Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kokakok pisze:....
- zrobiliśmy badanie krwi - okazało się, że ma znacznie podwyższony poziom bilirubiny (3,06) oraz niski poziom hematokrytu i hemoglobiny
- przez kilka dni dostawała tabletki na pasożyta krwi (9 lipca otrzymała pierwszą tabletkę z antybiotykiem do pyska)
kokakok pisze:- dzisiaj byłem u weterynarza, weterynarz zrobiła badanie USG, stwierdziła, że nerki są czterokrotnie powiększone i że jest to chłoniak (wcześniej już dwie lekarki to podejrzewały, ale nie chciały mi mówić, bo cały czas liczyły, że nie jest to ten nowotwór)
kokakok pisze:Co mam robić?
kokakok pisze:(...)
- dzisiaj byłem u weterynarza, weterynarz zrobiła badanie USG, stwierdziła, że nerki są czterokrotnie powiększone i że jest to chłoniak (wcześniej już dwie lekarki to podejrzewały, ale nie chciały mi mówić, bo cały czas liczyły, że nie jest to ten nowotwór)
(...)
Nemi pisze:....
Czy chłoniaka można zdiagnozować na podstawie badania USGPrzynajmniej u psów ostateczna diagnoza stawiana jest w oparciu o wyniki badania cytopatologicznego lub histopatologicznego. Myślałam, że u kotów jest tak samo
- miała częste zaleganie pokarmu w jelitach przez kilkanaście dni, nie opróżniała się do końca, spożywała żwirek
(...)
Kilka informacji uzupełniających: Walkę wzięliśmy ze schroniska pięć miesięcy temu, wyszła chora - miała zapalenie spojówek, ale ją wyleczyliśmy, w marcu miała zabieg sterylizacji.
Nemi pisze:Czy chłoniaka można zdiagnozować na podstawie badania USGPrzynajmniej u psów ostateczna diagnoza stawiana jest w oparciu o wyniki badania cytopatologicznego lub histopatologicznego. Myślałam, że u kotów jest tak samo
mavi pisze:Biedna Kicia!![]()
Strasznie ci współczuję... Twoja poprzednia kicia też się ciężko rozchorowała, o ile pamiętam... Ale on miała już swoje lata...
Kiedy czytam takie historie, to dopiero doceniam fakt, że mój kot nie sprawia mi poważniejszych problemów i cieszy się zdrowiem...
Chciałabym cię pocieszyć, ale nie wiem, jak
Nemi pisze:kokakok pisze:(...)
- dzisiaj byłem u weterynarza, weterynarz zrobiła badanie USG, stwierdziła, że nerki są czterokrotnie powiększone i że jest to chłoniak (wcześniej już dwie lekarki to podejrzewały, ale nie chciały mi mówić, bo cały czas liczyły, że nie jest to ten nowotwór)
(...)
Czy chłoniaka można zdiagnozować na podstawie badania USGPrzynajmniej u psów ostateczna diagnoza stawiana jest w oparciu o wyniki badania cytopatologicznego lub histopatologicznego. Myślałam, że u kotów jest tak samo
kokakok pisze:(...) Po prostu mam pecha. (...)
Nemi pisze:kokakok pisze:(...) Po prostu mam pecha. (...)
Nie wiadomo czy masz pecha. Tak, jak napisałam, a PcimOlki potwierdził - nie zostały wykonane badania, które pozwalają stwierdzić, że kotka jest chora na chłoniaka. Teraz to może być wszystko. Najważniejsze jest postawienie diagnozy. Więc się nie poddawaj i nie rozżalaj ... na to zawsze jest czas.
Jeśli Pani Wet jest pewna na 99 % - to zawsze masz 1% szans, że to coś innego. Nie mam pojęcia jak można coś diagnozować i leczyć, jak się nie ma 100% pewnościTo po prostu jest śmieszne - leczenie na oko, jak są badania pozwalające to stwierdzić
Dzisiaj zrobię wszystko, aby pomóc Kotce.
Nemi pisze:kokakok pisze:(...)
Dzisiaj zrobię wszystko, aby pomóc Kotce.
Najważniejsze jest znalezienie właściwego weterynarza. Strasznie trzymam kciuki za Twoją kicięOstatecznie ma na imię Kotka Walka
, więc będzie walczyć do upadłego. Nie chcę Cię pocieszać, ani robić złudnych nadziei ... ale zawsze warto walczyć do końca - mam więc nadzieję, że Pani wet od USG się pomyliła.
kokakok pisze:Lekarka tak stwierdziła na podstawie jej wcześniejszych dolegliwości od lutego. Powiedziała, że bez tego badania jest na 99% pewna. Badanie może tylko potwierdzić w 100%.
kokakok pisze:...
Kreatynina 0,595, czyli poziom cztery niższy niż norma.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 73 gości