Wystawa FIFe w Odessie, 9-10 lipca.

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie cze 12, 2011 9:29 Wystawa FIFe w Odessie, 9-10 lipca.

W dniach 9-10 lipca w Odessie odbedzie się fifowska wystawa kotów. Zgloszenia można składać do 26 czerwca.

Więcej informacji tutaj:
http://www.fife-ua.org/index_e.html

Do Odessy podróż jest bardzo prosta.
Sześć razy w tygodniu są bezpośrednie loty z Warszawy. Czas przelotu ok 1 godz 40 min.
Można też jechać pociągiem (nie polecam). Podróż trwa ponad 30 godzin, tego duza część to jest oczekiwanie wagonu na dołączenie do właściwych pociągów.

Podróż samochodem (ok 1200 km z Warszawy) jest bezpieczna i latwa. Drogi na tej trasie są bardzo dobre, tylko ukrainska milicja jest niezwykle pazerna :D .
Są też inne możliwosć taniej i szybkiej - podróży. Niestety z przesiadkami.

Czy ktoś może sie wybiera?
fanaberia

fanaberia

Od: Pon maja 29, 2006 0:09

Post » Pt lip 15, 2011 23:31 Re: Wystawa FIFe w Odessie, 9-10 lipca.

Byłam na tej wystawie w Odessie. Może kogoś zainteresuje relacja.
Jechałam z dosć miszanymi uczuciami. Odkąd mieszkam w Odessie (10 miesiecy) widzialam już kilka wsyatw: WCF i innych organizacji. Były nieduże, z minimalną liczbą maine coonow, ktore mnie szczegolnie interesują.
Tym razem niespodzianka.

W wystawie uczestniczyło 260 kotów. Samych maine coonow było 97. Najwiecej ze wszystkich. To pierwszy przypadek aż takiej liczby kotow tej rasy w Odessie, choć z roku na rok było ich coraz wiecej.
Wystawa zorganizowana bardzo dobrze. Na dużej hali sportowej. Dużo miejsca dla hodowcow, stoliki do przygotowania kotów. Klatki takie same jak w Polsce 60X120 cm. Sala przyozdobiona na Królestwo Neptuna. Stewardzi w pasiastych biało-granatowych koszulkach.

Tutejszym klubem FIF-e Lukomorcat kieruje p. Tatiana Bojko śędzia, który ocenia takze w Polsce. Powiedziałą mi, ze jej marzeniem bylo, by w ystawy w Odessie wygladal tak jak w Polsce. Pewnym mankamentem jest tylko, ze koty wyczytywane sa do konkursu przez mikrofon, a nie tak jak u nas wyświetlane na tablicy. Ma to sie zmienic, ale wymaga kupna specjalnego programu - dość ponoć kosztownego.

Wsród sedzio było dwoch Polaków p.p. Ireneusz i Sebastian Pruchniakowie.
Przedstawiciele niektórych ras na bardzo dobrym pozimie - zwlaszcza z kategorii trzeciej. Wśród kotó - bardzo rzadko u nas spotykane bobtaile kurylskie czy nigdy (chyba) niespotykane afrykańskie sokoke.

Dla zainteresowanych umieszczam linka z wystawy
Chętnie też odpowiem na pytania.

Następna wystawa w Odessie - we wrześniu br. Wiecej w tym roku nie bedzie.

Dla zainteresowanych - zdjecia z obu dni wystawy.

https://picasaweb.google.com/studiosilv ... 7523211554
https://picasaweb.google.com/studiosilv ... 4920370098

Pogoda dopisala - temperatura powietrza - 35 stopni
fanaberia

fanaberia

Od: Pon maja 29, 2006 0:09