Bianka-bo królowa jest tylko jedna! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 15, 2011 16:47 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Bianusia, to wspaniała koteczka :1luvu:
Dziękujemy Olu za najnowsze wieści :1luvu:
Wszystkiego najlepszego dla Was :ok: :ok: :ok: :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lip 15, 2011 17:01 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Dzięki Olu za wiadomości!-tak bardzo się cieszę,że Bianeczka zdobyła Twoje serduszko!
Rozumiesz ją doskonale,jesteś chętna do nauki,sama wiele rzeczy juz poznajesz dzięki obcowaniu z hrabiną,a to ,że się nie zniechęcasz,to dla mnie największy atut!!!!!!
Jesteś pierwiastką kocią,a naprawdę doskonale sobie dajesz sama radę-widać podstawą jest "chcieć"!-a Ty chcesz!!!
I za to i za wszystko serdecznie dziękuję!
Ta biedna dziewuszka tak długo czekała na spokój,na własne ręce do pieszczenia,na miłość i wyrozumiałość-a Ty jej to wszystko dałaś!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lip 15, 2011 17:12 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

:ok: :ok: :ok: za łakomą hrabinę. :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt lip 15, 2011 17:25 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Dzięki Renatko!!! :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt lip 15, 2011 17:32 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Ależ nie ma za co.Tylko widział kto łakomą hrabinę? :ryk: .... :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Pt lip 15, 2011 18:01 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Niestety łakomstwo się kończy, gdy próbuję podać tabletkę, wyczuwa jej zapach i nawet nie chce tknąć, choćby to był jej ulubiony smakołyk :( Tak więc nie będę już jej wmuszać, w przyszłym tygodniu wybieramy się do weterynarza, musi wymyślić coś innego na wylizywanie się a może i czas pomoże, miejmy nadzieję. W każdym razie wciskanie jej na siłę dwa razy dziennie czegoś, czego nie znosi, nie pomoże, bo tylko potęguje jej stres, ona przecierz nie rozumie, że to dla jej dobra, widzi to tak, myślę, że ja nie wiadomo czemu robię jej przykrość. Na razie pozostaje kołnierz :( ale będzie dobrze i tego się trzymajmy :ok:

tasiac

Od: Nie cze 26, 2011 19:43

Post » Pt lip 15, 2011 18:18 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Olu a próbowałaś tę tabletkę w mrożone masełko zapakować?Może wtedy jakoś pójdzie.Wiele kotów się na to daje oszukać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Pt lip 15, 2011 18:22 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

No kurczę!-u mnie jadła bez protestów,wręcz wylizywała talerzyk 8O czyżby selegilina była niewyczuwalna?
A z tuńczykiem próbowałaś?-takim z puszki-sałatkowym-oczywiście w malej ilości,bo to przyprawione,ale wiele razy ratowałam sie tym,jak trzeba było podac antybiotyk.No i te musy gourmete-tuńczyk i łosoś-Bianka je uwielbia!
Mam nadzieję,że wet znajdzie sposób na to wylizywanie,żeby wreszcie można było jej zdjąć ten kołnierzyk!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt lip 15, 2011 18:49 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lip 15, 2011 19:38 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Tak mi sie teraz przypomniało-jest karma RoyalCanin-Calm-podobno działa uspokajająco, ja Biance próbowałam dawać KalmAid, ale nie smakowało jej, więc dałam spokój-to taki żel , ale żaden kot nie chce tego jeść!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt lip 15, 2011 20:29 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Ona bardzo łakomie rzucała się na kawałeczki z plasterków mięska z wędzonego boczku, które jest b. aromatyczne więc zapakowałam w następny kawałeczek okruszek tabletki, powąchała, odeszła i potem b. nieufnie podchodziła do jedzenia. Oczywiście ja jej nie karmię boczkiem :) Traktuję go jako smakołyk. Na kolację zjadła mus ze świeżo rozmrożonej rybki, trochę pieczonego indyka i suche royal canin light, z wielkim zapałem i smakiem (ona po prostu docenia mój kunszt kulinarny :ryk: ), teraz śpi na kanapie naprzeciwko mnie, bo miejsca do spania wybiera sobie różne :) Ten pomysł z masłem jest dobry, bo może połknie zanim zdąży poczuć, jutro spróbujemy :) A dzisiaj Bianeczka już nam wszystkim powiedziała dobranoc :1luvu:

tasiac

Post » Pt lip 15, 2011 20:32 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Dobranoc Bianeczko-Biała Królewno! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Olu-to ta karma:
http://www.e-karmy.com/p3929,royal-cani ... kotow.html
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt lip 15, 2011 20:33 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

Spij smacznie Bianeczko! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 15, 2011 20:41 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

nie jadnak się obudziła i tylko mruży oczka :D Dziękujemy obie za wsparcie jestem pewna, że już niedługo będę mogła ogłosić zdjęcie kołnierza :ok:

tasiac

Post » Pt lip 15, 2011 21:02 Re: Bianka-DS u tasiac :)))

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]