DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 15, 2011 8:31 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

smarti pisze:Jus-ten Twój TŻ- to Pudzian jest czy co? 8O 8O
my tego zatargać na ganek nie mogliśmy a On to przerzucił przez płot 8O ...mam wyrzuty sumienia :roll:
...bo my już starowinki jesteśmy...ot co ! :ryk: no i tyle kompleksów na barkach targamy że już na kocią karmę i żwirek miejsca brakuje :D :lol:

no a skoro kasy nie było to jednak wrogów dookoła co niemiara 8) :ryk: :ryk: ..ja wiedziałam że tak będzie czu czu :ryk:

dziękuję Wam bardzo bardzo moja ulubiona planeto pupila :1luvu: :1luvu:

Wyglądało to dość śmiesznie ;) TŻ stał na furtce na jednym szczebelku i kazał mi linę trzymać, a on przerzucał :) ja oczywiście śmiałam się wniebogłosy więc dostałam burę bo zamiast trzymać to on to sam musiał dźwigać, a przecież lało :mrgreen:
Hmmm, że tak powiem nieładnie... jemu to bliżej do Was niż do mnie wiekowo ale cały czas mu powtarzam "masz młodą babę to bierz się do roboty" :ryk: :mrgreen:

Erin bardzo mi przykro, że tak szybko to się wszystko zadziało... że nie było już ratunku! Pingusia była piękna :cry:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt lip 15, 2011 8:35 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Cześć Smartinkowo!
Jak nocka minęła? U nas spokojnie, ale musiałam sobie zimne okłady na oczy robić, bo powieki miałam tak zapuchnięte, że ledwo patrzyłam.

Dzięki Jus!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 15, 2011 9:10 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Erin - bardzo mi przykro :cry: .

Iwonko - podaję w skrócie przebieg PNN u Zuzi:
20.10.10 - kreatynina 4,0
mocznik 145,0
USG , posiew , inne w normie
02.11.10 - kreatynina 5,0
mocznik 164,0
codziennie podskórnie 200ml sol.Ringeri do płynu 5mg Furosemidum,co drugi dzień do płynu 1amp.Cocarboxylasum
jedzenie typu Renal
lek moczopędny Lespewet
10.11.10 - kreatynina 6,7
mocznik 171,4
stosujemy jak powyżej
22.11.10 - kreatynina 6,6
mocznik 201,0
08.12.10 - kreatynina 8,0
mocznik 235,0
27.12.10 - kreatynina 16,5
mocznik 500,00
do leków podawanych dokładamy MEGACE roztwór-1ml dziennie przez 4 kolejne dni,następnie co drugi dzień 1ml
W tym czasie Zuzia ,która ważyła ok.5,5kg po chemioterapii staje się leciutkim piórkiem , jest karmiona ręcznie od 19.12.10.
Z tak złymi wynikami przychodzi witać się ze mną jak wracam z pracy.Korzysta z kuwety w łazience.
09.01.11 w nocy czołga się do kuwety (miała postawioną przy posłanku, ale uparcie czołgała się do łazienki) , wymiotuje co chwila ogromną ilością kremowej zwartej piany. Leżąc na boku stara się załatwić.Wzrok jest nieobecny.Wiem,że to koniec i czekam na poranek aby zawieźć ją po raz ostatni do weta [*].Miała 13lat8mies i była po chemioterapii.
Nie wiemy jaki na koniec był poziom kreatyniny i mocznika, nie było sensu męczyć ją pobieraniem krwi w tym stadium choroby.
Iwonko,u Carlitka podłoże choroby jest inne.Przy takiej opiece , jaką mu zapewniliście może jeszcze długo pożyć.
:ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lip 15, 2011 9:37 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Dzięki Małgosiu :(
Mnie również jest bardzo przykro z powodu Zuzi :cry:

Erin

Post » Pt lip 15, 2011 15:29 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

dzięki Małgosiu-dziś jadę do Dr.Neski na kontrolę i boję się co usłyszę..
Kicio jeszcze je nawet bardzo ładnie i teraz znowu samodzielnie z ręki, ale zupełnie nie tyje.
jest właśnie jak piórko tyle że przyjechał do nas ważąc 3.1 więc to zawsze był lekki kot-potem podtuczyłam go jeszcze do 3,5 ale teraz waży nie więcej jak 2,5 :roll:
Wzrok ma obecny i zachowuje się przytomnie ale nie zawsze ma siłę dojść do kuwetki-dziś TŻ-towi zsioosiał się na poduszkę :D bo śpi z nami a właściwie śpi na naszym łóżku w dzień i w nocy.
ma oczywiście lekkiego glutka,przeszedł niedawno odmiedniczkowe zap. nerek..
bierze epo i żelazo-kroplówki robię mu 2xdz.
bardzo go kochamy-to jasne..póki co nie mogę sobie wyobrazic co będzie jeśli usłyszę że jest już z nim b.żle.
Z tą myślą nie da się oswoic...

A jutro mam kontrolę kiciów u dra Garncarza.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lip 15, 2011 15:35 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Trzymam mocno za Was wszystkich :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lip 15, 2011 17:13 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Ja też :ok:

Erin

Post » Sob lip 16, 2011 0:57 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Carlito :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ObrazekObrazek

Bella :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lip 16, 2011 1:15 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Imć Sznycel :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek Obrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 16, 2011 6:59 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Cześć Smartkinkowo :)
Cudne kociaste :love:

Jak wizyta u dr Neski?

Erin

Post » Sob lip 16, 2011 7:27 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

I my witamy się z rana :kotek: .
Jaki jest stan Carlita :1luvu: ?
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob lip 16, 2011 9:06 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

Wpadam ze spóźnioną kawką i zaraz wybiegam :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob lip 16, 2011 9:39 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

I my wszyscy też się witamy przy śniadanku :D
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Sob lip 16, 2011 11:17 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

A Ciulski gnije w łóżku :mrgreen: No co jak sobota to sobota :P
Obrazek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 16, 2011 11:32 Re: DT Smarti5-uroczyste otwarcie Alcatraz! Promyczek już w DS!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale kto to mi Pucusia ukradł? Albo Prążka? 8O

Erin

[poprzednia][następna]