Kociaki FFA Łódź - podaruj im dom ma Święta

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 11:20 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

bordo pisze:Angelo wygląda jak jakiś dostojny kocurro, a w rzeczywistości to niesamowity gówniarz :ryk:,
Angelo z tą miną wygląda jak gówniarz udający dostojnego kocurra :mrgreen:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 14, 2011 13:57 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

trafnie to ujęłas :ryk:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Czw lip 14, 2011 14:31 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Panny - Mary-Kate - proludzkie, grzeczne, wesołe - tylko się zakochać :) Wyglądają jak siostry ksero, ale bardzo się w sumie różnią.
Wczoraj wyciągnęłam strusie piórko - zabawom nie było końca :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt lip 15, 2011 8:50 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

[quote="montes"]Panny - Mary-Kate - proludzkie, grzeczne, wesołe - tylko się zakochać :) Wyglądają jak siostry ksero, ale bardzo się w sumie różnią.
Wczoraj wyciągnęłam strusie piórko - zabawom nie było końca :mrgreen:

[size=120]Bliżniaczki Olsen - Mary i Kate :D

Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt lip 15, 2011 9:00 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Witajcie.
Dziś piszę z wielką prośbą o radę.
Moja narzeczona dziś wychodzi ze szpitala więc wziąłem urlop i pognałem na rynek po jakieś zakupy.
Nie wiem czy kojarzycie na rynku Bałuckim -Ceglana, stoją ze zwierzętami czasem, z kotami również.
No i dzisiaj przechodząc blisko tego skwerka zauważyłem kotka, przestraszony siedział przy babeczce co czosnkiem handlowała.
Zapytałem się czy to jej kot, ona na to że nie że uciekł na pewno handlarzowi bo stai taki z kotkami.
Chwila zawahania ...
Kotek jest u mnie w domu...
Teraz nie wiem co mam robić, nie mam kompletnie doświadczenia.
O 13 jadę do szpitala .
Kotek wystraszony siedzi w transporterze, tam mu posłałem na razie.
Wszedłem do zoologicznego babka wcisnęła mi Whiskasa a to jak czytam szmelc.
Dałem mu na razie.
Dużo na szczęście nie wziąłem tylko garstkę bo nie wiedziałem czy będzie jadł.
Dzwoniłem już do weterynarza gdzie leczyliśmy psa i dzisiaj może z nim podjadę, o ile ktoś przyjedzie do nas posiedzieć z narzeczoną bo ona słaba.
Kotek nie wygląda źle, oczka ładne, nie wygląda na chorego.
Teraz zastanawiam się czy dobrze ze go wziąłem.
Czy dobrze że nie podszedłem do tego handlarza.
ObrazekObrazek
Chcesz Nas lepiej poznać?? Kliknij na nasze zdjęcie.

Issa

Od: Wto lip 05, 2011 19:04

Post » Pt lip 15, 2011 11:13 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

jakby takie cudo wpadło Wam w oko...

http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgub ... Z297911261

Zaginął pies – kundelek!!!

Opis: szczeniak, wysokość do kolan, cały czarny – podobny do labradora, jedynie na tylnych łapkach i pod bródką jest nieco białej sierści. Czarna smycz i obroża, pies posiada wszczepiony chip.

Jest bardzo przyjacielski, lubi dzieci.

Został skradziony 13.07.2011 koło godz. 19 spod sklepu BIEDRONKA przy ul. Tamka. „Bardzo mądrzy” złodzieje prawdopodobnie myśleli, że to labrador, być może będą próbowali go sprzedać.

Dla znalazcy NAGRODA!!!

Tel. Kontaktowy: 605-314-827 i 668-495-356
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 15, 2011 11:54 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

zrobiłeś BARDZO DOBRZE ratując kotka, A NA HANDLARZA TRZEBA NASŁAĆ STRAZ MIEJSKĄ, wiem ze razem z TOZŁ robią w niedziele naloty na handlarzy zwierzętami na STARCIE,
teraz wizyta u DOBREGO WETERYNARZA, jedzenie raczej na początek mokre ZEBY ZACHECIC DO JEDZENIA, jakiejś dobrej firmy czyli procentowo duzo mieska POWYZEJ 50 %- ANIMONDA, ROYAL... i suche ROYAL CANIN KITTEN ja polecam

powodzenia
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Pt lip 15, 2011 11:57 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

swoją drogą zawiadomiłabym SM, że tam staje handlarz kotami- prędzej czy później go dorwą.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lip 15, 2011 12:54 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Jesteśmy w domu :)
Kotek jak weszliśmy spał na kanapie - czyli już poczynił krok w przód i wyszedł z transporterka.
Ja kupiłem karmę a co się okazało jest karma w domu Royal dla juniorków.
Moja kupiła jak shakira miała z nami zamieszkać bo w ogłoszeniu było że je Royala.
Nałożyłem kotkowi jednak nie je, z mokrego mogę mu ugotować pierś z kurczaka?
Weterynarz dzisiaj albo jutro najpóźniej.
Ja sie nie znam, ale moja Iza twierdzi że to kocurek bo ma jajka - ale ja tam psiusiorka nie widzę więc nie jestem taki pewny. Niby ma taką kulkę , ale ja myślałem że to -no wiecie.

Co do rynku tam stoją czasem, zazwyczaj w soboty - widziałem nie raz.
Tyle że człowiek był wtedy uboższy o wiedzę na temat tych hodowców.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Zdjęcie mojego autorstwa a ja za dobrze tego niestety nie robie.

Tak swoją drogą co do SM - wiesz ile razy na rynku są "najazdy"
Tam jest pełno handlarzy fajkami więc na tym rynku SM jest co najmniej 2x dziennie.
ObrazekObrazek

Issa

Post » Pt lip 15, 2011 13:07 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Michael_84 pisze:Teraz zastanawiam się czy dobrze ze go wziąłem.
Czy dobrze że nie podszedłem do tego handlarza.
Dobrze zrobiłeś, że kotka uratowałeś, bardzo dobrze :king:
Podejść do habndlarza... może powinneś, wytłumaczyc mu, ze lepiej jest wysterylizowac kotkę, może dać mu mój telefon, pomoglabym...
Idealne roziązanie to zabranie kociaków i przekonanie handlarza do sterylizacji kotki, ale nie zawsze się udaje.

W każdym razie na pewno jedno maleńkie kocie życie uratowałeś - dzięki Ci za to

A kotek cudny - i do Shakiry podobny :wink:

kalewala

Post » Pt lip 15, 2011 13:10 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Lusia - „odrodzenie kociej populacji” :(

Obrazek

kalewala

Post » Pt lip 15, 2011 13:13 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Dobrze że w domu wszystko przygotowane na kota.
Kuweta, piasek, miski, transporter o wszystko było wcześniej zadbane przez lepiej się znającą ode mnie na takich rzeczach osobę.
Takim o to sposobem mimo chwilowej świadomej niemocy posiadania kota, tego kota mamy.
Moja właśnie z nim leży i mówi że się zakochała :1luvu: :1luvu:
Chyba mam rywala :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Issa

Post » Pt lip 15, 2011 13:19 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

annskr pisze:
A kotek cudny - i do Shakiry podobny :wink:

Też to stwierdziliśmy.
Prawie jak rodzeństwo.

Do kuwety robi więc :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Issa

Post » Pt lip 15, 2011 13:24 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Michael_84 pisze:Moja właśnie z nim leży i mówi że się zakochała :1luvu: :1luvu:
Chyba mam rywala :lol: :lol:

tak samo uznałam, jak mój TŻ rzucił wszystko i zaczął głaskać i bawić się z moją kotką :twisted: jakoś dojdziecie do porozumienia z kotem :ryk:
super, że się nim zajęliście, niech się dobrze chowa :ok: :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 15, 2011 13:34 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

SM przybywa tylko na zgłoszenie, nie tak z siebie, nawet jeśli są to w celu takim jakie zgłoszenie otrzymali, więc trzeba zadzonic, zgłosic ze stoi handlarz zwierzetami i wtedy oni przyjmuja zgłoszenie i mam nadzieje przyjadą
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

[poprzednia][następna]