POMOCY! Miziasta kocia wraca na bagna. Brak DT :((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 23:42 POMOCY! Miziasta kocia wraca na bagna. Brak DT :((

Trzy kocięta z Otwocka już bezpieczne! Dziękujemy Agnesce za zaoferowanie im DT :D
Domku tymczasowego rozpaczliwie szuka jeszcze mama kociąt - czarna kotka Syrenka! Kocha ludzi, jest mizista i ufna. Już po sterylizacji, za parę dni będzie musiała opuścić szpitalik - co się z nią stanie? To aż nie do pomyślenia, by to kochane stworzenie miało wrócić na bagna, a innej opcji na ten moment nie ma... :cry:

Poprzez facebooka dotarłam do informacji o trojgu dziko urodzonych kociętach:

DO ODDANIA 3 SZTUKI. Nie znam płci, mają około 2 miesięcy, są dzikie...znaczy wychowały się w lesie. Teraz koniec sezonu wycieczek i ich mama nie bedzie miała kiełbach ani innego jedzenia.
Jesli ktoś chętny niech daje znak, może ktoś znajomy może mieć zwierzę to przekazujcie info. Jeśli zostaną na Torfach to albo zostaną zjedzone albo same zaczną zjadać i to w rezerwacie Evil or Very Mad
myślicie, że mogą juz jeść same? co im dawać? i czy juz mozna zaobserwować płeć? nie miałam kota nigdy....

Informacja z dziś:
kotki jedzą juz same, mama coraz częściej zostawia je same, problemem nie jest jedzenie bo to tylko pieniądze, kotki teraz prawie nie widzą ludzi i zaczynają się chować na ich widok, potrzebna jest szybka adopcja ... a mamą zajmie się pan vet, choć słyszałam ze dla jej psyche to nie bedzie dobre to nie ma innej mozliwości aby przeciwdziałać pomnożeniom

A tu link do wątku ze zdjęciami maluchów:
http://otwock.org.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=49162#49162

Czy są na forum osoby z Otwocka? Czy ktoś mógłby dać maluszkom DT i dopilnować sterylizacji kotki? Szkoda zostawiać takie maluchy na pastwę losu i zdziczenie :(
Ostatnio edytowano Pon lip 25, 2011 10:34 przez Lemoniada, łącznie edytowano 3 razy

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt lip 15, 2011 9:58 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

cudna rodzinka
przynajmniej DT na razie, żeby się znalazło..
Obrazek

sylwiapz

Od: Pon lut 01, 2010 13:00

Post » Pt lip 15, 2011 12:08 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Lemoniada, proszę, poproś tę osobę o numer telefonu i podaj mi na pw.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 15, 2011 12:13 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

8O koty na Torfach?
A co na to "obsługa" ?
Cholerni ludzie.Musieli ciężarna kotkę wywalić.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 15, 2011 12:30 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Agneska pisze:Lemoniada, proszę, poproś tę osobę o numer telefonu i podaj mi na pw.

Juz napisałam prośbę o numer, super że jesteście, dziewczyny!
Co to są te Torfy? Działki?

Lemoniada

Post » Pt lip 15, 2011 12:37 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Lemoniadko, widzę, że już się tam zarejestrowałaś, a potrzebne jest sprostowanie szkodliwego mitu o szkodliwości dla psychiki... możesz proszę wstawić ten link?

http://www.zwierzakowo.pl/artykul/kastr ... kotow.html

dzięki :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 15, 2011 12:38 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

XAgaX pisze:Lemoniadko, widzę, że już się tam zarejestrowałaś, a potrzebne jest sprostowanie szkodliwego mitu o szkodliwości dla psychiki... możesz proszę wstawić ten link?

Pewnie :D Już tam idę, dziękuję za link :ok:

Lemoniada

Post » Pt lip 15, 2011 12:42 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Lemoniada pisze:
XAgaX pisze:Lemoniadko, widzę, że już się tam zarejestrowałaś, a potrzebne jest sprostowanie szkodliwego mitu o szkodliwości dla psychiki... możesz proszę wstawić ten link?

Pewnie :D Już tam idę, dziękuję za link :ok:

to ja dziękuję za wsparcie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 16, 2011 16:26 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Info z tamtego wątku:

dziękuję za pomoc, kotami zaoopiekowała się fundacja JoKot, maluchy będą w domach zastępczych i mamy nadzieję, że to zwiększy ich szanse na adopcję a kotka za tydzień po operacji wróci w swoje okolice.
Jeśli ktoś chciałby pomóc a nie może zabrać kota to dane fundacji:
Fundacja JOKOT
ul.Klaudyny 38/75, 01-684 Warszawa
konto: 60 1020 1026 0000 1402 0182 0927
można wpłacac pieniążki i 1% z podatku

:ok:
JoKocie, wspaniale, ogromne dzięki za interwencję! Napiszcie w wolnej chwili, co u małych i mamusi :D

Lemoniada

Post » Sob lip 16, 2011 20:05 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

ASK@ i ja wybrałyśmy się rankiem na Torfy. To jest jezioro w rezerwacie przyrody (Mazowiecki Park Krajobrazowy), trzeba dojechać leśną drogą, co po ostatnich deszczach nie było dzisiaj łatwe. Ale udało się.
Udało się również zgarnąć mamusię i trzy kociaki. Mama milutka, trafiła już do lecznicy na sterylizację. Może wrócić do życia w rezerwacie, jakieś jedzenie czasem jej się trafi, jakieś głaskanie w czasie sezonu letnich wycieczek. Szkoda że ta miła koteczka musi tam wrócić, tylko dlatego, że nie ma dla niej żadnego lepszego miejsca. :(

Trójka dzieciaków to bury chłopczyk, trochę jaśniejsza bura dziewczynka i dymna dziewczynka. Burasy są śmielsze i bardziej przytulaśne, dymniaczka usiłuje uciekać z rąk. Mają około dwóch miesięcy.
Cała trójka trafiła do mnie do "klatki pod kominkiem", bo dla nich też lepszego miejsca nie ma. :( Więcej niż kilka minut na dobę nie będę dla nich miała. :(
Obrazek

Agneska

Post » Sob lip 16, 2011 23:18 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Klatka to i tak lepsze wyjście niż to, co miały dotąd :( Szkoda mamusi, ale kto weźmie w sezonie kociakowym dorosłą czarną kicię? :(
Tak jak pisałam przeleję coś za dwa tygodnie po wypłacie, choć mam tą śmiałą nadzieję, że do tego czasu maluchy znajdą nowe domki i to wsparcie przyda się jakimś innym JoKotowym podopiecznym :oops:
Dymniaczko, nie wygłupiaj się :ok:

Lemoniada

Post » Nie lip 17, 2011 8:55 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Lemoniada pisze:Info z tamtego wątku:

dziękuję za pomoc, kotami zaoopiekowała się fundacja JoKot, maluchy będą w domach zastępczych i mamy nadzieję, że to zwiększy ich szanse na adopcję a kotka za tydzień po operacji wróci w swoje okolice.
Jeśli ktoś chciałby pomóc a nie może zabrać kota to dane fundacji:
Fundacja JOKOT
ul.Klaudyny 38/75, 01-684 Warszawa
konto: 60 1020 1026 0000 1402 0182 0927
można wpłacac pieniążki i 1% z podatku

:ok:
JoKocie, wspaniale, ogromne dzięki za interwencję! Napiszcie w wolnej chwili, co u małych i mamusi :D

Przyłączam sie do apelu. Gorąco prosimy o pomoc.Wpłatę na konto można odliczyć w picie. :lol:

JoKot będzie wdzięczny za każdy datek na rzecz torfowskich kociaków.Malce muszą mieć podleczone oczki ,bo zaczął się kk. Aga dostała receptę na Tobrex (2 opakowania). Poza tym szczepienia, odrobaczenia...Potrzeb jest wiele.A kasa pusta. :cry:
Widziałam maluszki wczoraj w klatce. Siedziały w kąciku. Jednak jedzenie było już ruszone.Są śliczne i to tylko kwestia czasu by przywykły do człowieka.
Domy to one zaczną szukać jak się podleczą. Na pewno bardzo by się przydała pomoc w ogłaszaniu kociastych. Bo z czasem u nas mocno krucho przy takim zakoceniu w DT.
Koto może poświęcić czas na takie super zadanie?! :wink:
Dzięki temu kocie dzieci mają większe szanse na znalezienie szybko domku.
Tekst napisze i podrzucę z fotami na maila.A może ktoś super foty umie robić?Bo ja mam kiepściutki aparat .A Agneska nie posiada takowego sprzęciora :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 17, 2011 9:00 Re: OTWOCK - 3 piękne maluchy, bez człowieka dziczeją :(

Do rana kociaki zjadły prawie całą miskę suchego, więc nie jest źle. Teraz równie chętnie piją Mixol.
Adopcja będzie dopiero po wyleczeniu, bo oczy nie są zbyt śliczne na razie. No i trzeba będzie jeszcze doszczepić za jakieś 3 tygodnie.
Za tydzień przyjedzie do mnie na sesję fotograficzną Zofia&Sasza, więc zdjęcia będą. Ale bardzo potrzebna jest mi pomoc w postaci ogłoszeń - mam w tej chwili w domu 13 tymczasów. :roll:
Acha, no i koniecznie Torfiaki muszą jakieś imiona dostać. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Post » Nie lip 17, 2011 11:39 Re: 3 piękne maluchy z Otwocka już w DT, potrzebne wsparcie!

Ja mogę zrobić allegro, ale takie najprostsze i najzwyklejsze, bez ładnych szablonów, skórek itp. Może wykupię lepiej pakiet ogłoszeń u CatAngel? Potrzebuję tylko tekstu i zdjęć, ale widzę, że już się robią :)

Lemoniada

Post » Śro lip 20, 2011 14:09 Re: 3 piękne maluchy z Otwocka już w DT, potrzebne wsparcie!

Maluchy już bezpieczne, ale jest mega problem z mamusią (już wysterylizowaną) :(

W lecznicy dzielna czarna kicia okazała się być mega-miziakiem błagającym o ludzką uwagę. Pozostawiona w klatce strasznie krzyczy za człowiekiem i wyje - dlatego została nazwana Syrenką. Niestety, żadne z JoKotowych DT nie ma ani kawałka miejsca żeby ją zabrać, co dla ufnej Syrenki oznacza powrót na bagna i najprawdopodobniej nieciekawy los :(

Błagamy, czy ktoś może zaopiekować się rozmizianą i spragnioną uwagi czarnulką? Ona zasługuje na najlepszy domek, nie na poniewierkę...

Lemoniada

[następna]