K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 9:41 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kinga Warmijska pisze:Nadal mogę dyżurować na Kocimskiej w niedzielę rano. Wszystkie inne poranki odpadają, niestety, trzeba wrócić do pracy :(

Wszystkie niedziele? Czy na spółke z kimś?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lip 14, 2011 10:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Jeśli ktoś będzie chętny (nie wiem jakie plany ma queen_ink) to mogę się podzielić :wink: jeśli nie, mogą być wszystkie.
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Czw lip 14, 2011 11:09 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zapraszam na bazarek chlebkowy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=130326
Na Insol dla Stalki

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw lip 14, 2011 11:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zorro wypuszczony na cat-room, zaszyl sie w budce wystraszony. Lolek najpierw za nim pobiegl ale na haslo"Lolek nie wolno" zostawil go w spokoju. W nagrode Lolus dostal kabanosika. Jodyne dzis Robert przywiozl, kotce na kwarantannie po sterylce sciagnelismy szwy, ale ma odczyn na nici wiec trzeba jej brzuszek przemywac dwa razy dziennie jodyna.Kufel pojechal na sterylke, wiec papu podac mu dopiero jutro rano.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Czw lip 14, 2011 12:09 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

vanja pisze:Zorro wypuszczony na cat-room, zaszyl sie w budce wystraszony. Lolek najpierw za nim pobiegl ale na haslo"Lolek nie wolno" zostawil go w spokoju. W nagrode Lolus dostal kabanosika. Jodyne dzis Robert przywiozl, kotce na kwarantannie po sterylce sciagnelismy szwy, ale ma odczyn na nici wiec trzeba jej brzuszek przemywac dwa razy dziennie jodyna.Kufel pojechal na sterylke, wiec papu podac mu dopiero jutro rano.

Trzeba przemywać do niedzieli włacznie, jak dobrze sie zagoi, to w poniedziałek rano panna wraca do siebie.
Ona jest łagodna, nie gryzie, nie ucieka, tylko bardzo sie boi.
Jakby ktoś nie dał sobie rady, to prosze dzwonić do Roberta.
Musimy zwolnić klatke jak najszybciej, wiec szybkie wyleczenie kotki lezy w naszym interesie.
Obrazek

miszelina

Post » Czw lip 14, 2011 12:26 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:poniedziałki rano (?) -do tej pory Queen_ink, nie chodziła ostatnio ze wzgledu na Szyszke, nie wiem, czy juz wróci
wieczór Leone (?)

potwierdzamy.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw lip 14, 2011 15:21 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ja wracam ok 7-8 sierpnia i przejmuję z powrotem swoje dyżury. Niestety może tak się stać, że od października nie będę w stanie mieć żadnych dyżurów - częściowo przez profil pracy, która ma mi się zmienić. To jednak jest jeszcze niepewne i odległe, możliwe, że będę mogła pozamieniać jakimiś dyżurami z innymi osobami - zobaczymy w każdym bądź razie. Po 7/8 sierpnia mogę "zatkać" jakieś wieczorne dziury, ale na pewno nie poranki w tygodniu, te niestety odpadają.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw lip 14, 2011 18:56 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Taaak, Zorro znowu w klatce, bo przecież nieszczepiony :twisted: Dobrze, że akurat przyszli jego dawni opiekunowie i udało się pani zwabić go z rur na ziemię i do transporterka, bo podbieraka przecież nie ma.

Cat-room ok, chociaż była jedna luźna kupa. Rozmruczałam Ryjka, który robił pokabrzuszek. Tosia zbiła mnie łapą, ale bez wielkiej agresji.

Brzuszek kotce czarnej na kwarantannie może posmarować nawet dziecko. Kotka łagodna, trzeba ją złapać za kark, wyjąć, ona zwisa nieruchomo jak lalka i wtedy drugą ręką smarujemy brzuszek.

Tolek już nie lubi whiskasa, ale miseczkę gourmeta wylizał do czysta.
Obrazek

miszelina

Post » Czw lip 14, 2011 19:25 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:Brzuszek kotce czarnej na kwarantannie może posmarować nawet dziecko. Kotka łagodna, trzeba ją złapać za kark, wyjąć, ona zwisa nieruchomo jak lalka i wtedy drugą ręką smarujemy brzuszek.

Czy są jakieś inne zalecenia co do kociarni oprócz tego? Jutro mam dyżur a dawno nie byłam. Porobię jakieś zdjęcia bo widzę że trochę nowych kotów jest.
A podbierak mam ja :oops: i mam nadzieję że wkrótce go zwrócę. Będę potrzebować pomocy do łapania kotów u mnie na osiedlu w Hucie, jutro lub w sobotę, wieczór, ok. 20. Ktoś może?
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw lip 14, 2011 19:51 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

kasumi pisze:
miszelina pisze:Brzuszek kotce czarnej na kwarantannie może posmarować nawet dziecko. Kotka łagodna, trzeba ją złapać za kark, wyjąć, ona zwisa nieruchomo jak lalka i wtedy drugą ręką smarujemy brzuszek.

Czy są jakieś inne zalecenia co do kociarni oprócz tego? Jutro mam dyżur a dawno nie byłam. Porobię jakieś zdjęcia bo widzę że trochę nowych kotów jest.
A podbierak mam ja :oops: i mam nadzieję że wkrótce go zwrócę. Będę potrzebować pomocy do łapania kotów u mnie na osiedlu w Hucie, jutro lub w sobotę, wieczór, ok. 20. Ktoś może?

Jakbyś mogła, to zrób zdjęcia Ryjkowi i Tosi w cat-roomie i Fretce - ona jest w klatce w cat-roomie. Fretce też trzeba posmarować brzuszek.

Na kwarantannie uważaj na Zorro (w dolnej klatce od ściany), może próbować zwiać. No i na Kufla w króliczej, bo on dziczy.

Aha, czarna od brzuszka ma nieco otarty nosek, ale to nic.
Obrazek

miszelina

Post » Czw lip 14, 2011 20:39 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

proszę uprzejmie wszystkich o klikanie "wezmę udział" i udostępnianie/zapraszanie znajomych

http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 7326690013

ja jeszcze pozwolę sobie wysłać Wam plakat w jpg cobyście mogli rozsyłać znajomym spoza FB
bardzo proszę wszystkich o wsparcie promocji :-)
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Czw lip 14, 2011 21:47 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
kasumi pisze:

Jakbyś mogła, to zrób zdjęcia Ryjkowi i Tosi w cat-roomie i Fretce - ona jest w klatce w cat-roomie. Fretce też trzeba posmarować brzuszek.

Na kwarantannie uważaj na Zorro (w dolnej klatce od ściany), może próbować zwiać. No i na Kufla w króliczej, bo on dziczy.

Aha, czarna od brzuszka ma nieco otarty nosek, ale to nic.

kilka mają, queen_ink zrobiła ale dopiero w sobotę będę uzupełniać

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lip 15, 2011 0:03 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

mam nadzieję, że nic nie skitrałam :oops:

miszelina pisze:Grafik dyżurów w kociarni w lipiec 2011:
poniedziałki rano –Kinga Warmijska
wieczór – Leone

wtorki rano –
05.07. – Milu
12.07 – Vanja + Kuba TST
19.07 – kasumi
26.07 – Wiktor
wieczór – Miszelina (do 19.07.) (26.07 - jej siostra)

środy rano - Vanja
wieczór – Kocuria

czwartki rano - Małgosia skrzypaczka
wieczór – Miszelina (do 21.07.) (28.07 - jej siostra)

piątki rano –
08.07. – Basia Cz.
15.07. – kasumi
22.07. – kasumi
29.07 – Małgosia skrzypaczka
piątki wieczór – Milu (do 15.07) (22.07 - Basia Cz., 29.07 - Kocuria)

soboty rano - Milu (do 16.07) (23.07 - Vanja, 30.07 - Vanja)
soboty wieczór – Miszelina
niedziele rano – Kinga Warmijska/ Miszelina
niedziele wieczór - Kocuria

niedziele lipiec:

03., 17.07 – Miszelina
10., 24., 31.07 – Kinga Warmijska

Zastępstwa potrzebne w lipcu:

09 lipca wieczór (sobota)- jej siostra
22 lipca wieczór (piątek) – Basia Cz.
23 lipca rano (sobota) – kasumi
23 lipca wieczór (sobota) - Vanja
26 lipca wieczór (wtorek) – jej siostra/ Monika W. (cat-rom)
28 lipca wieczór (czwartek) – jej siostra
29 lipca wieczór (piątek) - Kocuria
30 lipca rano (sobota) - Vanja
30 lipca wieczór (sobota) - Vanja

Grafik dyżurów w kociarni w sierpien 2011:

poniedziałki rano (?) -do tej pory Queen_ink, nie chodziła ostatnio ze wzgledu na Szyszkę?
poniedziałki wieczór Leone

wtorki rano Yenika (?) (wraca 31 lipca?)
wtorki wieczór Monika W. (cat-room) / Miszelina od 9.08 (kwarantanna) (02.08 zamiast Miszeliny - jej siostra)

środy rano - Vanja
środy wieczór Kocuria

czwartki rano do obsadzenia na stałe
04.08. Vanja
11.08. Vanja
18.08 - wakat
25.08. - wakat

czwartki wieczór Miszelina (wraca 6 sierpnia) (04.08 jej siostra)

piątki rano _namida_ (?) (wraca 7 sierpnia?) (05.08 - vanja)
piątki wieczór Milu (wraca 7/8 sierpnia) (05.08 - kocuria)

soboty rano Milu (wraca 7/8 sierpnia) (06.08 vanja)
soboty wieczór Miszelina

niedziele rano Kinga Warmijska
niedziele wieczór Kocuria

Zastępstwa potrzebne w sierpniu: (o których wiem na dzień dzisiejszy)

2 sierpnia wieczór (wtorek) jej siostra /Monika W. (cat-room)
4 sierpnia wieczór (czwartek) jej siostra
5 sierpnia rano (piątek) - Vanja
5 sierpnia wieczór (piątek) - Kocuria
6 sierpnia rano (sobota) Vanja
18 sierpnia rano (czwartek)
25 sierpnia rano (czwartek)

potrzebuję deklaracji od:
:arrow: Queen Ink
:arrow: Yeniki
:arrow: namidy

Kingo Warmijska, zgodnie z życzeniem wpisuję cię na wszystkie niedziele :)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt lip 15, 2011 6:49 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

to jeszcze raz ja: PROSZĘ O KLIKANE "WEZMĘ UDZIAŁ" w naszym kocivencie (bez względu na to czy faktycznie będziecie) - chodzi o to żeby w fejsbukowym wydarzeniu było jak najwięcej osób - to pod kątem niespodziankodawców oraz pod kątem knajpy, co do której mamy zobowiązania właśnie związane z promocją
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt lip 15, 2011 8:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

pluskwa6 pisze:to jeszcze raz ja: PROSZĘ O KLIKANE "WEZMĘ UDZIAŁ" w naszym kocivencie (bez względu na to czy faktycznie będziecie) - chodzi o to żeby w fejsbukowym wydarzeniu było jak najwięcej osób - to pod kątem niespodziankodawców oraz pod kątem knajpy, co do której mamy zobowiązania właśnie związane z promocją

to najmniej angażujący a skuteczny sposób na pomoc. 12 minut jednorazowo trzeba poświęcić aby zaprosić znajomych jeżeli ma się ich ok 1000 ...
Ostatnio edytowano Pt lip 15, 2011 8:22 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]