KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 19:56 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

informacje z alaskana:: 1 miodek dziś nie miał już gorączki ,dostał kroplówkę i osłonowo antybiotyk convenia .po kroplówce zwymiotował ,jest dalej słaby bo on się bardzo pochorował. Lekarz prosi o obserwację i codzienne mierzenie temperatury najlepiej w okolicach godziny 20 tej więc bardzo o to proszę wieczornych dyźurantów. Gdyby coś się działo proszę o telefon do mnie 504 223 107 a w nagłych wypadkach proszę o zabranie miodka do lekarza ma książeczkę jest ona w witrynce w woreczku foliowym z opisem leczenia i testami. W normalnej sytuacji za 5 dni zabiorę go na kontrolę .koszty leczenia miodka wzięłyśmy na siebie razem z bogusią

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw lip 14, 2011 20:09 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

majencja pisze:Z oczkiem Miecia źle :? Jest na dwóch antybiotykach plus miejscowo i efekt żaden :? Nie wiadomo czy da się uratować. Drugie OK. wet mówi że musiały wymiksować bakterie od czarnuszka . A chłopak słodki, mruczy cały czas, rośnie, apetyt super, qpale też- podwoił wagę od przyjazdu do mnie :mrgreen:
To jedna dobra wiadomość

Kurcze :( a nie wyglądało to tak źle :( no ale wiadomo jak to jest z kociętami. majencja no co my możemy :oops: tylko trzymać kciuki :ok: bo Ty się martwisz leczysz i dbasz.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lip 14, 2011 20:13 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

gosiakot pisze:informacje z alaskana:: 1 miodek dziś nie miał już gorączki ,dostał kroplówkę i osłonowo antybiotyk convenia .po kroplówce zwymiotował ,jest dalej słaby bo on się bardzo pochorował. Lekarz prosi o obserwację i codzienne mierzenie temperatury najlepiej w okolicach godziny 20 tej więc bardzo o to proszę wieczornych dyźurantów. Gdyby coś się działo proszę o telefon do mnie 504 223 107 a w nagłych wypadkach proszę o zabranie miodka do lekarza ma książeczkę jest ona w witrynce w woreczku foliowym z opisem leczenia i testami. W normalnej sytuacji za 5 dni zabiorę go na kontrolę .koszty leczenia miodka wzięłyśmy na siebie razem z bogusią

Gosiu i Bogusiu :1luvu: jesteście kochane, zaraz zrobię kącik medyczny i zapiszę wszystko co i jak.
Beatko proszę załóż jutro rano kartę Miodkowi i zaleceniem mierzenie temperatury.
Beatko zaobserwuj jutro Cytryna czy jadł ale Marlenka coś na pewno napisze.
Beatko faktury są w szufladzie do odebrania, miałam dziś jeszcze podsumować nasze finanse ale już nie mam siły :oops:
Mara prosze na pw nr konta o zwrot za rtg maluszka z nóżką co jest aktulanie w lecznicy.

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 20:18 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

AKTUALNE ZALECENIA
INES - antybiotyk podaje Wiesiu jeśli się nie mylę 19.07. ostatni raz
burasek Mani - czyszczenie uszu
KLIMEK - czyszczenie uszu, 2xdziennie Floxal (18.07.11r. KONTROLA)
SMOŁA jeszcze jutro Provera (czyli 15.07.11r.)
WESTA 18.07.11r. do KONTROLI
LONGER 1xdziennie probiotyk 1 kapsułka
BIEDRONEK antybiotyk do 15.07. włącznie, maść do rany do 15.07. włącznie (16.07. KONTROLA)
CYTRYN - obserwacja czy je, jak coś jutro na kroplówkę, zebrać kupę do badania, Jadziu on też był chyba 12 lipca odrobaczony, powinien być wpis w książeczce.
2xdziennie po 1/2 kapsułki probiotyku
MIODEK - od jutra wieczorny dyżur mierzenie temperatury.
WESTA kontrola 18.07. Jadziu pojedziecie?
KLIMEK KONTROLA 18.07. Mara pojedziesz?
BIEDRONEK kontrola 16.07. ktoś pojedzie?
PĘDZEL chore oko smarować 2 razy dziennie MAXITOLEM maść jest na zdrowej kociarni.
ZUZIA dicortineff Vet który należy podawać 2 razy dziennie do operowanego oka przez 5 dni
SMOŁA - Efta czy EFA 10 kropli 1 xdziennie
Ostatnio edytowano Czw lip 14, 2011 22:16 przez terenia1, łącznie edytowano 3 razy

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 20:19 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Wróciłam właśnie z KCh,
Cytrynek miał pół miseczki mokrego, więc zaczęłam Go karmić z ręki- jadł :catmilk:
potem zabrał się za samodzielna pałaszowanie (no cóż widziałam w swoim życiu kociaki bardziej chętne do jedzenia, nie da się ukryć) :?
Jak wychodziłam dołożyłam Mu jeszcze mokrego tak, że ma całą miseczkę, więc poranna "zmiana" będzie widziała czy coś ruszył :wink:
Jutro wieczorkiem przywiozę Mu gotowanego kurczaka, może po prostu mamy do czynienia z bardzo wybrednym małym rudzielcem :cat3: oby :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lip 14, 2011 20:22 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jeżeli mimo wszystko kurczak nie wygra z naszym wybrednym maluszkiem pojadę z Nim jutro na kroplówkę :cry:
Z kupą jeżeli będzie trzeba też pojadę :smiech3:

Cookie1706

Post » Czw lip 14, 2011 20:28 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Pędzelek: stan kanalików łzowych jest tak fatalny że nie udało się ich udrożnić jak mieliśmy nadzieję. Udało się natomiast odseparować powieję którą kot nie mógł normalnie używać. Kotek otrzymał osłonowo convenię. Stan podrażnienia pooperacyjnego utrzyma się minimum przez 2 dni więc na razie kotek na pewno nie będzie ładniejszy. Chore oko powinno być smarowane 2 razy dziennie MAXITOLEM maść tę już wykupiłam jest na zdrowej kociarni w semencie dzie trzymamy leki. Natomiast nie udało mi się kupić w aptece płynu BETADINE którym lekarz zalecił przemywać chore oczy obu kotków takźe Zuzi 2 razy dziennie UWAGA PŁYN TEN PRZED ZASTOSOWANIEM NALEŻY ROZCIEŃCZYĆ W PROPORCJI NA JEDNĄ CZĘŚĆ KROPLI BETADINE 20 CZEŚCI GOTOWANEJ CHŁODNEJ WODY

gosiakot

Post » Czw lip 14, 2011 20:34 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Gosiu dzięki za info, Beatkę proszę o zawieszenie 1 karty na zdrowej kociarni dla Pędzla z opisem i dawką leku.

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 20:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Zuzia: w przypadku operacji Zuzid z powodzeniem udało się udrożnić kanaliki łzowe górne natomiast już na dole zmiany są tak głęboko że nie było to możliwe .Zuzia ma do oczka dicortineff Vet który należy podawać 2 razy dziennie do operowanego oka przez 5 dni -krople są w semencie na kociarni zdrowej .Podobnie jak Pędzelek Zuzia przez co najmniej przez 2 dni będzie miała opuchnięte okolice oka. Bardzo proszę o obserwację oczek po zabiegu u obu kotków czy stan się poprawia nie pojawia sie ropa lub inne niepokojące objawy gdyby coś się działo proszę o info nr tel podałam wv poście n/t miodka.Także Zuzia powinna mieć przemywane oczko roztworem kropli Betadine w proporcji jedna cz.kropli na dwadzieścia cz.wody gotowanej letniej. Krople BETADINE są dostępne bez recepty może komuś się uda kupić zwrócę koszty

gosiakot

Post » Czw lip 14, 2011 20:56 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Tereniu a czy dostałaś ankietę wypełniona przez tą panią której mail Ci podałam?

Super, że Zuzi i Pędzelkowi się udało :dance:
Dzielne kociaki :mrgreen:

Cookie1706

Post » Czw lip 14, 2011 20:58 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Gosiu dzięki za info, Beatkę proszę o zawieszenie 1 karty na zdrowej kociarni dla Pędzla z opisem i dawką leku. i jednej karty dla Zuzi :D

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 20:59 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Cookie1706 pisze:Tereniu a czy dostałaś ankietę wypełniona przez tą panią której mail Ci podałam?

Marlenko ja jeszcze nawet jeszcze tej ankiety nie zdążyłąm wysłać :oops: zaraz to robię :oops:

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 21:00 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dorota Wojciechowska pisze:
balbina38 pisze:Longerowi dałam dzisiaj "normalne"jedzenie więc zwróćcie uwagę na zawartość kuwety.

No więc Longer po"normalnym jedzeniu ma mega czyszczenie, więc.... Aż żal tego kota bo ze względu na swoją przypadłość żołądkowo/jelitową musi siedzieć cały czas w boksie.
Wczoraj juz go chyba roznosiło.
Był taki pobudzony i szalony w tym boksie.
Może powinniśmy załozyć Longerowi osobny wątek ze zdjęciami i szukać domku który juz tez ma kota na intensinalu.
To piękny, wesoły kot i żal patrzeć jak męczy się w boksie :cry:

Witajcie tak na szybko moge skorzystac z netu - musi byc przyczyna dla ktorej longer tak reaguje, trzeba mu zrobic kompleksowe badania zaplacimy za nie
. Mial leczenie w lupusie - czy panie wetki nie maja pomyslu na przyczyne? Zaden domek nie pojdzie na zywienie tak droga karma, a nie moze siedziec do konca zycia w klatce. Bedziemy w przyszlym tygodniu to zajmiemy sie tym chyba ze zapytacie w lupusie co dalej?
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw lip 14, 2011 21:02 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:Tereniu a czy dostałaś ankietę wypełniona przez tą panią której mail Ci podałam?

Marlenko ja jeszcze nawet jeszcze tej ankiety nie zdążyłąm wysłać :oops: zaraz to robię :oops:

:smiech3:
nie ma problemu Kochana, co się odwlecze to nie uciecze (że tak po staropolsku zagadam) :smokin:
i nie rumienić mi się tu 8)

Cookie1706

Post » Czw lip 14, 2011 21:02 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziekujemy za Gremlinki :D
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]