Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 12:05 Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

Witam wszystkich kociarzy, jestem tutaj nową osobą, z pewnym problemem. Otóż jestem szczęśliwą właścicielką 8 kotów i psa. Niestety czasami pod koniec miesiąca ciężko jest z jedzeniem dla moich drogich milusińskich, dostają różnego typu zapychacze jak kasza czy makaron, ale i czasami tego brak (nie jestem osobą zamożną, ale odpowiedzialną i nie potrafiącą przejść obok potrzebującego (chorego, lub skazanego na pewną śmierć) zwierzęcia (nie, nie kolekcjonuję zwierząt)) . Więc moje pytanie jest następujące, gdzie w województwie śląskim, są hurtownie pokarmów dla zwierząt, takie w których zaopatrują się sklepy zoologiczne, na kilogramy. Za jakiekolwiek informacje była bym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Bulijanka!

Bulijanka

Od: Czw lip 14, 2011 11:18

Post » Czw lip 14, 2011 14:25 Re: Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

Jeśli chodzi o mięso (mielone, mrożone) tanio można kupić z dostawą do domu (minimum 50 kg)
tutaj: http://www.ecokarma.pl/produkty.php
Oni są z Bielska-Białej, więc na terenie woj. śląskiego bez problemu dowiozą gratis.

Jeśli chodzi o karmę suchą to taniej jest w internecie, niż w sklepach stacjonarnych.
Porównaj sobie ceny, choćby na Allegro.

Hurtownie zoologiczne chyba nie sprzedają detalistom.
U mnie tak jest, a tłumaczą to tym, że jakby każdy pojedynczy klient chciał sobie u nich kupić, to nikt by nie kupował w sklepach, które oni zaopatrują.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw lip 14, 2011 17:57 Re: Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

violavi Dzięki Irma napisała mi na pw prawie dokładnie to samo co ty - ecokarma :wink: Natomiast mnie interesują ilości hurtowe pokarmu (nie tylko dla moich kotów) takie powiedzmy powyżej 150 kg natomiast nie wiem gdzie mogłabym się zgłosić o taką ilość, mięso mięsem, ale mnie chodzi o suchy pokarm. Niestety nie jest mnie stać na kupowanie prawie co dziennie 400 g karmy za 4,20 przy ilości 8 kotów + pies, bo to się po prostu mija z celem :roll: Pozdr.

Bulijanka

Post » Czw lip 14, 2011 18:32 Re: Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

Suche karmy (nie wiem jaką Ty chcesz) najtaniej masz na Allegro,
Ewentualnie www.swiatkarm.pl
(ja piszę z mojego punktu widzenia, gdzie ja kupuję)
Może inni znają jeszcze inne miejsca.

Napiszę Ci PW.

violavi

Post » Czw lip 14, 2011 20:12 Re: Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

Rozumiem dobre intencje, (nie żebym się skarżyła) ale akurat w tym sklepie nie widzę ani jednej taniej karmy :? A przeleciałam wszystkie firmy, a dochodzi do tego koszt przesyłki, i tak żadna karma za 400 g nie pobiła ceny 4,20 jedyna jaka się zbliżyła, to 500 g Puriny za 4,50, oczywiście nie licząc przesyłki :roll: Także i ilość nie ta i cena :( Ok jeden namiar już mam, resztę sama sobie spróbuję znaleźć, akurat wpadłam na pewien pomysł :idea: Dzięki i pozdrawiam ciepło :wink:

Bulijanka

Post » Czw lip 14, 2011 20:25 Re: Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

ale po co kupować 400g? przecież to się nie opłaca. ja mam 2koty i psa i nie byłoby mnie na takie zakupy stać - tzn może nie tyle stać co jest to dla mnie marnowanie pieniędzy.

ad psa to fajny jest brit - dobra jakoś a cena ok 90zł za 15kg

ja teraz znalazłam (chyba?) fajną karmę dla kota: http://www.telekarma.pl/p6984/matisse.s ... szetki.htm skład ma ciekawy a cena śmiesznie niska.
Ostatnio edytowano Czw lip 14, 2011 20:30 przez Dieselka, łącznie edytowano 2 razy

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Czw lip 14, 2011 20:28 Re: Hurtownie karm mięsnych dla zwierząt domowych

Nigdy opakowania po 400gr nie będą ekonomiczne.
Dlaczego patrzysz na takie opakowania?
Dla takiej ilości kotów jaką masz najbardziej opłacalne jest kupowanie dużych worków.
Co Ty właściwie kupujesz po te 4,20 za 400 gr?

W "świecie karm" przesyłka jest gratis od zakupów za 50 zł.
Na allegro z reguły w cenie dużego worka jest też kurier.

Za tę swoją karmę po 4,20/400 gr defacto płacisz 10,50 za 1 kg.
A wspomniana powyżej karma wychodzi po 8,45 za 1kg.
Karma josera josicat (z Allegro) kupując dwa worki w pakiecie 20kg za 134 zł - za kilogram wychodzi 6,70.
To są tańsze karmy, ale chyba o takie Ci chodziło.

violavi