Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2011 9:27 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Zapraszam na Festiwal dla zwierząt:
viewtopic.php?p=7704819#p7704819

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro lip 13, 2011 12:45 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Kto jest moderatorem strony kotów z dworca https://sites.google.com/site/kotyzdwor ... wpoznaniu/

Można by tam trochę uaktualnić :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lip 13, 2011 13:27 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

itaka pisze:Kto jest moderatorem strony kotów z dworca https://sites.google.com/site/kotyzdwor ... wpoznaniu/

WOW, mamy taka stronę? Dobrze wiedzieć 8O

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Śro lip 13, 2011 13:36 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

itaka pisze:Kto jest moderatorem strony kotów z dworca https://sites.google.com/site/kotyzdwor ... wpoznaniu/

Chyba saggi.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro lip 13, 2011 16:34 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Dziewczyny wlaśnie rozmawiałam z osobami z mojego biura, ze na Składowej zaraz obok bramy leży biało-czarny kot. Wygląda na chorego.
Niestety ja właśnie wyjechałam z Poznania i będę dopiero w piątek. Osoby, które mnie o tym poinformowały nie maja pojęcia o kotach.

Kot lezy na trawie za ogrodzeniem z pretów przy samym chodniku, zwinięty w kłebek, ma zaczerwienione oczy i nos. Nie boi się gdy ktoś bardzo blisko podchodzi.
Tam od jakiegoś czasu dokarmiane są dwa czarno-biale mlode koty. Moze to jeden z nich, nie mam pojecia o co chodzi. Czy ktoś może do niego zajrzeć?

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro lip 13, 2011 17:46 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Byłam zobaczyłam z kotem ok. Ma trochę czerwone oko ale to wszystko. Zjadł, umył się i podrapał. Chodzi normalnie. On sobie po prostu tam spał. Przyszedł inny kot i też się poczęstował suchą karmą.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw lip 14, 2011 13:24 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Czy miał ktoś może kociaka z podwójnym zestawem kłów? Nie wiem czy czekać aż Tymonowi same wypadną czy jechać wyrwać do weta, w sumie nie chciałabym go stresowac, na internecie znalazłam rożne opinie.

moorland

Post » Czw lip 14, 2011 14:10 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Ja miałam tak u jednego kociaka, ale nawet nie wiedziałam, że coś z tym można robić. Wetka pokazała mi to tylko jako ciekawostkę. Mleczne same wypadły, stałe normalnie się rozwinęły.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw lip 14, 2011 15:22 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

KMagda pisze:Ja miałam tak u jednego kociaka, ale nawet nie wiedziałam, że coś z tym można robić. Wetka pokazała mi to tylko jako ciekawostkę. Mleczne same wypadły, stałe normalnie się rozwinęły.

O, to mnie uspokoilas, poczekam jeszcze, a pamiętasz jak długo tak miał? Bo Tymonowi krew leci z tych kłów, dlatego sie zaniepokoilam, ale nie wyglada jakby go bolało i stanu zapalnego tez nie ma.

moorland

Post » Czw lip 14, 2011 15:31 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

moorland pisze:
KMagda pisze:Ja miałam tak u jednego kociaka, ale nawet nie wiedziałam, że coś z tym można robić. Wetka pokazała mi to tylko jako ciekawostkę. Mleczne same wypadły, stałe normalnie się rozwinęły.

O, to mnie uspokoilas, poczekam jeszcze, a pamiętasz jak długo tak miał? Bo Tymonowi krew leci z tych kłów, dlatego sie zaniepokoilam, ale nie wyglada jakby go bolało i stanu zapalnego tez nie ma.

Nie pamiętam dokładnie ale chyba ponad tydzień, ale u nas nie leciałą krew, gdyby tak było pewnie też bym się zaniepokoiła. Może podpytaj weta przez telefon?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw lip 14, 2011 15:31 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

zaznaczam :)
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Czw lip 14, 2011 16:13 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

KMagda pisze:Nie pamiętam dokładnie ale chyba ponad tydzień, ale u nas nie leciałą krew, gdyby tak było pewnie też bym się zaniepokoiła. Może podpytaj weta przez telefon?

Już rozmawiałam przez telefon- ona twierdzi, ze kiedyś sie czekało a teraz praktykuje sie wyrywanie mleczakow, bo podobno badania pokazały, ze jak sie za późno je usunie to tam powstaje jakaś kieszonka zbierajaca bakterie i powodujaca stany zapalne przez całe życie, wiec czeka sie z dwa tygodnie a jak nie wypadną to wyrywa, kazała mi sprawdzić czy sie ruszają ale są mocno osadzone:( tylko, ze on najszybciej może mieć zabieg i tak za ok 3 tyg bo jest pomiędzy pierwszym a drugim szczepieniem, te kly sie strasznie rozpychają, mam nadzieje, ze mu tam spustoszenia nie zrobią w tym pyszczku.

moorland

Post » Czw lip 14, 2011 20:39 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

melduje ze u Sasanki wszystko ok. Wariuje, swiruje i chyba czuje sie jak u siebie w domu. Moja corka miauczy zeby nie oddawac kota bo to jej ukochana kocia dzidzia :roll: No a ja nie zabralam sie jeszcze za ogloszenia, a to przeciez czas wydac kota ;)
Jest drobniutka i slodka kocia panieneczka ta nasza Sasia :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt lip 15, 2011 15:29 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

Cieszę się, że u Sasi wszystko dobrze :)

Wczoraj z merka_85 po raz kolejny próbowałyśmy złapać kotkę z kociętami na Wildzie, te z tej okropnej piwnicy.
Okazało się, że kocięta teraz chowają się pod maską i przy kołach parkujących tam samochodów.
Wczoraj wyszło dwoje kociąt i kotka.
Kotka podeszła i wzięła z ręki szynkę, prawdopodobnie dałoby się ją złapać do klatki łapki, ale na kocięta absolutnie nie mamy pomysłu. Klatkę omijają szerokim łukiem, nas też.
Albo uciekają do tych samochodów - a stamtąd nie ma szans ich wyciągnąć (chyba, żebyśmy rozebrały te samochody...), albo przełażą na drugą stronę płotu.
Nie możemy najpierw złapać kotki, bo jak nie uda się złapać wszystkich kociąt, to będziemy musiały ją wypuścić, a wtedy pewnie już drugi raz nie wejdzie do klatki.
Ma ktoś jakiś pomysł?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt lip 15, 2011 15:31 Re: Poznań Główny i inne - koty / Super pilne DT dla Dubravki!!!

GRAFIK 11.07-17.07

PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
pn. - itaka
wt. -
śr. - itaka
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - kasia_5000

Składowa
pn. - Kasia P. (stały dyż.)
wt. - kasia_5000