Śliczny kotek zabrany z ulicy.Potrzebuję porady

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 1:39 Re: Śliczny kotek zabrany z ulicy.Potrzebuję porady

kavala pisze:Śliczna kicia, wygląda na zadbaną. Po czym poznałaś, że jest bezdomna?

ojej po czym hmmm? chuda,brudna,łupież itd. najpierw myślałam że może była domowa i ktoś ją wyrzucił bo jest strasznie towarzyska i milutka...teraz już wiem że raczej nie była domowa bo boi się wielu domowych dźwięków,np. dziś prychała i warczała na czerwone zwykłe wiadro.
A i śmiesznie było jak dostała suchą karmę której raczej wcześniej nie znała bo jakoś bokiem ją gryzła przy czym połowa jej z mordki wypadała :)

sunsetka

Od: Czw lip 22, 2010 11:28

Post » Czw lip 14, 2011 18:40 Re: Śliczny kotek zabrany z ulicy.Potrzebuję porady

Wypadanie polowek karmy moze byc powodowane zmiana zabkow (moja kotka czesto ma w miseczce polamane po jedzeniu, mimo iz brakuje jej tylko jednego zabka/kła).
Łupież, kot moze dostac w wyniku silnego stresu. Mialam taki przypadek ze swoja kici. Poszlam z nia do weta w obawie ze moze cos powaznego sie dziac, a kotka miala podroz 300km w obcym aucie i wet powiedzial ze to moglo spowodowac taki lupiez.
Takze reakcja na psa... Moze miala jakis zły kontakt z psem i wysypalo lupiez?

osiek39

Od: Wto lis 23, 2010 1:05

Post » Pt lip 15, 2011 16:24 Re: Śliczny kotek zabrany z ulicy.Potrzebuję porady

osiek39 pisze:Łupież, kot moze dostac w wyniku silnego stresu. Mialam taki przypadek ze swoja kici. Poszlam z nia do weta w obawie ze moze cos powaznego sie dziac, a kotka miala podroz 300km w obcym aucie i wet powiedzial ze to moglo spowodowac taki lupiez.
Takze reakcja na psa... Moze miala jakis zły kontakt z psem i wysypalo lupiez?

Tak dokładnie wet mi powiedział :) że to stres.Już jest lepiej,wyczesałam ją ona też się w spokoju umyła i ma coraz ładniejsze futerko:)

sunsetka

Od: Czw lip 22, 2010 11:28

[poprzednia]