Kociaki FFA Łódź - podaruj im dom ma Święta

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2011 11:42 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

XAgaX pisze:życzę narzeczonej szybkiego powrotu do zdrowia :ok: :ok: :ok: :)
My też.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lip 12, 2011 15:19 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Dziękujemy.
Mamy nadzieję że tak się stanie i że chociaż niebawem będzie w domu.

Mam pytanie dotyczące kotów.
U nas na podwórku zauważyłem że biegają 3 koty: biało-czarny, czarny i pręgowany.
Zastanawiałem się jak to jest z kastracją/sterylizacją takich kotów bezpańskich.
Mieszkam w dość nieciekawej okolicy i tutaj nie trzeba na siłę szukać bezdusznych debilów dla których znęcanie nad kotkiem to zabawa.
Dlatego istotnie interesowałoby mnie jak zrobić by tych maleństw u nas nie było - nie zauważyłem by były.
Chociaż może warto by było przejść się po komórkach i zobaczyć czy maleństw nie ma.
No ale do sedna, wyczytałem w internecie o akcjach kastracji/sterylizacji kotów tyle że jest to raz do roku tak?
Gdyby np. nadszedł ten czas akcji i złapałbym te koty zaniósł do placówki to czy by je wykastrowali??
Przyznam że wcześniej nie myślałem pod tym kątem w ten sposób.
Koty biegały to biegały, rodziły to rodziły...
Nie widziałem tej krzywdy i bólu jakiego doświadczają te maleństwa.
Teraz jak spojrzeliśmy z narzeczoną na to wszystko od drugiej strony widok tych kotów coś we mnie poruszył.
One są już duże i widać że dzikie ale jak dadzą na świat potomstwo co się z nim stanie?
ObrazekObrazek
Chcesz Nas lepiej poznać?? Kliknij na nasze zdjęcie.

Issa

Od: Wto lip 05, 2011 19:04

Post » Wto lip 12, 2011 15:52 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Wydział Ochrony Środowiska i Rolnictwa
ul. Tymienieckiego 5, 90-365 Łódź
tel.: +48 (42) 638-47-11
fax: +48 (42) 638-47-47

W tej instytucji otrzymasz talony na bezpłatne sterylizacje. W pn,śr,czw,pt 8-16, we wt 8-17. Pokój 114.

Na zabiegi możesz się umawiać w kilku lecznicach w Łodzi, np w tej:
Bałuty
Przychodnia Dla Zwierząt „DOG”
ul. Łagiewnicka 97
91-855 Łódź
tel. 042 688-75-69
Obrazek
Obrazek

kotowatość

Od: Nie mar 27, 2011 20:03

Post » Wto lip 12, 2011 15:59 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Super.
Tyle że po takiej kastracji/sterylizacji koty muszą chyba być pod opieką.
Czy one zostaną w klinice czy będę musiał je na jakiś czas zabrać do domu.

W wolnej chwili podjadę ma Tymienieckiego.

Będę spokojniej spał ;)
ObrazekObrazek

Issa

Post » Wto lip 12, 2011 16:21 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

po zabiegu dziewczynki muszą zostać w lecznicy - dlatego na zabieg trzeba się umawiać by w lecznicy było dla nich miejsce, mozna je tez zabrac do domu , ale trzeba pamietac ze to są dzikie koty, agresywne i nie zawsze wiedzą co to kuweta, więc trzeba trzymać je w klatce,
pomysł łapania w waszej okolicy kotów na sterylizacje JEST WSPANIAŁY :ok:, gdyby każdy rozejrzał sie wokół siebie, dojrzał te biedne koty zyjące jak szczury, ciągle głodne, zmarzniete, wylęknione i wiecznie rodzące kolejne maluszki - marzenie....
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto lip 12, 2011 16:43 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

No to jeszcze lepiej, właśnie to że są już duże i dzikie troszkę mnie martwiło jakbym miał je przytrzymać w domu.
I jeszcze pytanko - klatki można wypożyczyć gdzieś?
Ja mam tylko jeden transporterek a tam na widoku mam 3 koty a kto wie czy jakiś się jeszcze nie przybłąka.
ObrazekObrazek

Issa

Post » Śro lip 13, 2011 14:12 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Michael_84 pisze:I jeszcze pytanko - klatki można wypożyczyć gdzieś?
A np u nas :D . Łapki twa wystawowe.
Fajnie, że widzisz te koty i myślisz o nich.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lip 13, 2011 14:13 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Anutka - kruszynka

Obrazek

kalewala

Post » Śro lip 13, 2011 14:26 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Małpka i Miś

Obrazek

kalewala

Post » Śro lip 13, 2011 14:34 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Michael_84 pisze:Dziękujemy.
Mamy nadzieję że tak się stanie i że chociaż niebawem będzie w domu.

Mam pytanie dotyczące kotów.
U nas na podwórku zauważyłem że biegają 3 koty: biało-czarny, czarny i pręgowany.
Zastanawiałem się jak to jest z kastracją/sterylizacją takich kotów bezpańskich.
Mieszkam w dość nieciekawej okolicy i tutaj nie trzeba na siłę szukać bezdusznych debilów dla których znęcanie nad kotkiem to zabawa.
Dlatego istotnie interesowałoby mnie jak zrobić by tych maleństw u nas nie było - nie zauważyłem by były.
Chociaż może warto by było przejść się po komórkach i zobaczyć czy maleństw nie ma.
No ale do sedna, wyczytałem w internecie o akcjach kastracji/sterylizacji kotów tyle że jest to raz do roku tak?
Gdyby np. nadszedł ten czas akcji i złapałbym te koty zaniósł do placówki to czy by je wykastrowali??
Przyznam że wcześniej nie myślałem pod tym kątem w ten sposób.
Koty biegały to biegały, rodziły to rodziły...
Nie widziałem tej krzywdy i bólu jakiego doświadczają te maleństwa.
Teraz jak spojrzeliśmy z narzeczoną na to wszystko od drugiej strony widok tych kotów coś we mnie poruszył.
One są już duże i widać że dzikie ale jak dadzą na świat potomstwo co się z nim stanie?

Witam,
w jakiej okolicy Pan mieszka?
Ja opiekuje sie kotami z mojego podworka a kolory jakie Pan wymienil pokrywaja sie z moimi podopiecznymi, ktore wszystkie sa wysterylizowane i wykastrowane.
Brak malych kotow moze wskazywac, ze ktos juz sie tymi kociakami zajal od strony zabezpieczenia ich przed rozrodem.
Proponuje, zanim podejmie Pan akcje, skontaktowac sie z dozorca, lub np. starszymi mieszkancami, ktorzy zazwyczaj wszystko wiedza, czy ktos dokarmia te koty i porozmawiac z ta osoba.
Moze sie okazac, ze zlapie Pan koty, ktore zostana poddane drugi raz narkozie, a to nigdy nie jest bezpieczne i bez konsekwencji
Obrazek

bumbecki

Od: Śro lis 02, 2005 21:17

Post » Śro lip 13, 2011 14:44 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

i aktualna Shakira

Obrazek

kalewala

Post » Śro lip 13, 2011 15:04 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

i aktualny Angelo

Obrazek

kalewala

Post » Śro lip 13, 2011 15:29 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

bumbecki pisze: w jakiej okolicy Pan mieszka?
Ja opiekuje sie kotami z mojego podworka a kolory jakie Pan wymienil pokrywaja sie z moimi podopiecznymi, ktore wszystkie sa wysterylizowane i wykastrowane.
Brak malych kotow moze wskazywac, ze ktos juz sie tymi kociakami zajal od strony zabezpieczenia ich przed rozrodem.
Proponuje, zanim podejmie Pan akcje, skontaktowac sie z dozorca, lub np. starszymi mieszkancami, ktorzy zazwyczaj wszystko wiedza, czy ktos dokarmia te koty i porozmawiac z ta osoba.
Moze sie okazac, ze zlapie Pan koty, ktore zostana poddane drugi raz narkozie, a to nigdy nie jest bezpieczne i bez konsekwencji

Bałuty, okolice Rynku Bałuckiego.
Zadzwoniłabym do TOZ i ŁTOZ i zapytała o karmicieli z tego rejonu.

kalewala

Post » Śro lip 13, 2011 15:36 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Nie mam pojęcia kto tu karmi te koty jak coś raczej z kamienicy obok.
Mieszkam między rynkiem bałuckim a placem kościelnym.
Na pewno się upewnię przed złapaniem.
Dozorca myślicie że będzie coś wiedział? Ten mój to raczej na takiego nie wygląda, ale jak tylko go spotkam to się zapytam.
Sąsiadów też spytam, kto pyta nie błądzi.
Jak będę wiedział coś więcej dam znać.
ObrazekObrazek

Issa

Post » Śro lip 13, 2011 20:27 Re: Kociaki FFA Łódź - zagrożone malce, banerek str.68

Angelo wygląda jak jakiś dostojny kocurro, a w rzeczywistości to niesamowity gówniarz :ryk:, ale ja się ciesze ze on żyje, normalnie jak patrze na niego to sama się do siebie uśmiecham
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

[poprzednia][następna]