Schronisko KRK - Magda, Gruby, Filip, Muszka w potrzebie...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2011 16:47 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

Za nowe szczęśliwe życie Burka i za sukcesy w odchudzaniu, bez efektu jo-jo :lol: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto lip 12, 2011 18:10 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

Burek szczęśliwie dotarł do domu. Od dzisiaj jest czwartym Szczypiorkiem, moim rezydentem. Już zdążył obejść cały dom i działkę. Dzielnie przez cały czas towarzyszyła mu psica, na którą kompletnie nie zwracał uwagi. Dałam mu troszkę mokrego.
Ten kot kompletnie pozbawiony jest stresu. Całkowicie wyluzowany chodzi po całym terenie, jakby spędził tu całe swoje życie. Nie robią na nim najmniejszego wrażenia ani pozostałe koty, ani koleżanka Fiony szczekająca za siatką, ani odgłosy kosiarki. Kompletnie nic.
Podróż zniósł bardzo dobrze. Jest potwornym gadułą :lol: Pyskował mi kawał za Krakowem jeszcze, a potem usnął i tylko gdy się budził, wyciągał łapkę z kontenerka i mnie zaczepiał na głaski.

Plan na najbliższe tygodnie jest taki: na razie kilka dni spokoju, całkowitego oswojenia z domem i pozostałym zwierzyńcem. W tym czasie mokre dwa razy dziennie dokładnie w takich dawkach, jakie producent uznał za wystarczające, podzielone na ranny i wieczorny posiłek. Do tego znacznie więcej ruchu, bo w domu są schody i 1000 metrów ogrodu, bezpiecznego dla Burka, bo on z dużym trudem wchodzi na kanapę, cóż mówić o wysokiej siatce.
W niedługim czasie, jeszcze latem, badania krwi. Na wszelki wypadek, żeby kontrolować stan zdrowia podczas odchudzania. I oczywiście wszystko konsultowane z wetką.

Dziękuję markopolo00 za spotkanie i umożliwienie adopcji. Piękne masz koty :D

Burek, jak napisałam, jest już Szczypiorkiem. Zatem jeśli jesteście zainteresowani jego dalszymi losami, zapraszam do naszego wątku na Zwierzyńcu ogólnym.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lip 12, 2011 18:20 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

Femka pisze:Burek szczęśliwie dotarł do domu. Od dzisiaj jest czwartym Szczypiorkiem, moim rezydentem.

Moje gratulacje :!: :D :piwa:

Za szczęśliwe wspólne życie z Burkiem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto lip 12, 2011 18:30 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto lip 12, 2011 19:16 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

Wszystkiego najlepszego dla Femki i Burka.
Burek to wspaniały kocur, :1luvu:

Bardzo dziękuję wszystkim za ogłoszenia.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto lip 12, 2011 19:25 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

Femka... :1luvu:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lip 12, 2011 21:44 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

,,,

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto lip 12, 2011 22:10 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

O żesz... 8O
Ale się grubasowi trafiło :kotek:

Femka :1luvu:
:mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto lip 12, 2011 23:21 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

Femka, gratuluję! :D

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro lip 13, 2011 4:58 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

dużo szczęścia dla was :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Śro lip 13, 2011 7:47 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

super :1luvu: :ok:

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Śro lip 13, 2011 11:02 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

To przed Burkiem cudowne życie :dance:

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Śro lip 13, 2011 13:28 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

dołączam się do podziękowań :)

i wstawiam- może trafi do Was wkrótce takie cudo:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z297509425

Dnia 12 lipca w okolicy ulicy Francesco Nullo (okolice Alei Pokoju) zaginęła młoda kotka. Jest czarna, długowłosa (nierasowa), niesterylizowana. Znalazcę bardzo prosze o kontakt
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 13, 2011 13:44 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

Wasza radość bardzo mnie cieszy, bo gdy zgłosiłam chęć adopcji, nie byłam pewna, czy zostanę uznana za domek odpowiedni. Na razie jest chyba OK, tylko jeden kwiatek zwalony i zerwana jedna firanka. Scenariusz zaprzyjaźniania z pozostałymi kotami ten sam, co zwykle: pierwsze 2-3 dni obsykiwania wzajemnego, potem z każdym dniem spokój. Gdy nie ma mnie w domu (dzisiaj musiałam na 2 godzinki wyjechać do Łodzi) Burek dekuje się bezpiecznie za materacem opartym o ścianę. Gdy wchodzę do domu, Burek odważnie maszeruje po domu. Koty trochę posukują, ale bardziej obserwują uważnie. Apetyt ma, ale jak na takiego grubasa, je zaskakująco mało. Może już przyzwyczaił się do mniejszych porcji w domu markopolo00. Dzisiaj zaliczył tarzanie się w trawie, wkurzanie suki sąsiadów :lol: Jest ogólnie ciekawy świata, dużo chodzi, co mnie bardzo cieszy (wpływ na tuszę). Bez problemu wskakuje na kanapę, wchodzi po schodach domu. Nie lubi musów gourmet gold :twisted: Zobaczymy, jak z kawałkami w sosie (w pracy już czeka paczka przysłana wczoraj z zooplusa).
On wcale nie jest ani ospały ani niesprawny. Oczywiście nie biega jak moja chuda Zośka, ale bardzo łądnie wspina się po kaskadzie z kamieni.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro lip 13, 2011 14:09 Re: Schronisko KRK - bardzo, bardzo, bardzo dużo kotów:(

W domu to mu na pewno raźniej i weselej niż w azylu, to i więcej się rusza:)
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

[poprzednia][następna]