Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 10:26 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Agneska pisze:Miałam przed chwilą "fajny" telefon:
- Bo pani zajmuje się kotami, prawda? Kotka nam się okociła miesiąc temu, czy jest jakieś schronisko gdzie możemy zawieźć kociaki?

Też miałam taki telefon.. "Bo kotka nam się okociła i mamy 8 kociaków. Nie możemy tylu trzymać, więc dzwonimy, żeby ktoś je zabrał". Zapytałam czyja to kotka. Ich. No to powinni kotkę wysterylizować, a kocięta sobie zatrzymać, bo nie przyjmujemy od ludzi, którzy je rozmnażają. Zapytałam też dlaczego dzwoni dopiero teraz, a nie jak kotka była w ciąży, albo miot był ślepy? Normalnie nóż się otwiera, kiedy ludzie czekają aż koty podrosną i wtedy nie da się nic zrobić. :evil:
I to nie pierwszy i nie ostatni taki telefon..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt lip 08, 2011 10:41 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

takich maili, telefonów i wpisów na forach zawsze jest mnóstwo.
na szczurzych dochodzi do tego jeszcze, że są wieczne groźby typu "oddam na pożarcie wężowi/do zoologa albo wypuszczę na ulicę". krew zalewa i nóż w kieszeni się otwiera.

sterylki szczurzyc są drogie, więc nikt ich nie chce wykonywać na własną rękę, uśpienie ślepego miotu jest wiecznie nieetyczne i niemoralne, ale za to "pożarcie itd itp" moralne i etyczne jest jak cholera według nich :/ :/ :/ :evil: :evil:

edit:
a dziewczynki, które kupują zaciążone z zoologa cieszą się jak cholera, jak miot liczny jest, bo "to więcej radości", a kurde potem my-normalni ratować musimy, bo do pustych głów nic nie trafia.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie lip 10, 2011 20:06 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

jopop pisze:szukamy:

DT dla kociąt z Białołęki, pewnie już 2 mioty, na pewno z KK

DT dla kociąt z Bródna, chyba 5 sztuk, teraz mają 4 tygodnie, czyli należałoby je zgarnąć za 1-2 tygodnie

DT dla kota ze złamanym ogonem, będzie do odbioru za kilka dni (teraz się kwarantannuje po szczepieniu)

DT dla kociaka zgłaszanego przez Renatęb

DT dla miotu z okolic Krasińskiego
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lip 11, 2011 23:19 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

jopop pisze:
jopop pisze:szukamy:

DT dla kociąt z Białołęki, pewnie już 2 mioty, na pewno z KK

DT dla kociąt z Bródna, chyba 5 sztuk, teraz mają 4 tygodnie, czyli należałoby je zgarnąć za 1-2 tygodnie

DT dla kota ze złamanym ogonem, będzie do odbioru za kilka dni (teraz się kwarantannuje po szczepieniu)

DT dla kociaka zgłaszanego przez Renatęb

DT dla miotu z okolic Krasińskiego

dodatkowo: miot z Krasiczyńskiej
Obrazek

jopop

Post » Wto lip 12, 2011 10:11 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

kotów w potrzebie coraz więcej, kto ma jakieś wolne miejscówki?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lip 12, 2011 10:27 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Agneska pisze:kotów w potrzebie coraz więcej, kto ma jakieś wolne miejscówki?

:?: :?: :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lip 13, 2011 0:15 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Mam sygnał o kłopotach z wyadoptowanym przeze mnie przed laty Zorro (bratem Bałwanka). Kot szuka nowego domu. Problem w tym, że są sygnały o jego agresji. Dlatego przed wyadoptowaniem go trzeba go koniecznie przejąć i sprawdzić czy to prawda. A jeśli tak - jakoś zadziałać. Potrzebuję do tego w miarę doświadczony DT, gotowy na ewentualne kłopoty.
Obrazek

jopop

Post » Śro lip 13, 2011 20:01 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

Prośba: gdyby ktoś w najbliższych dniach jechał do lecznicy po 18-ej i mógł zgarnąć 2 koty z opiekunką z ok. ronda Waszyngtona to proszę o kontakt!
Obrazek

jopop

Post » Czw lip 14, 2011 12:08 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

jopop pisze:Mam sygnał o kłopotach z wyadoptowanym przeze mnie przed laty Zorro (bratem Bałwanka). Kot szuka nowego domu. Problem w tym, że są sygnały o jego agresji. Dlatego przed wyadoptowaniem go trzeba go koniecznie przejąć i sprawdzić czy to prawda. A jeśli tak - jakoś zadziałać. Potrzebuję do tego w miarę doświadczony DT, gotowy na ewentualne kłopoty.

kto lubi wyzwania? :)
Obrazek

Agneska

Post » Pt lip 15, 2011 10:27 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

jopop pisze:Prośba: gdyby ktoś w najbliższych dniach jechał do lecznicy po 18-ej i mógł zgarnąć 2 koty z opiekunką z ok. ronda Waszyngtona to proszę o kontakt!

:!: :)
Obrazek

Agneska

Post » Sob lip 16, 2011 11:48 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

viewtopic.php?f=1&t=130416 - proszę o podrzucanie, skrajnie pilne!
Obrazek

jopop

Post » Sob lip 16, 2011 23:48 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

przypominam, że:

a) mamy rozpaczliwą sytuację finansową:
- pod opieką Fundacji jest ok. 100 kotów w domach tymczasowych
- u mnie jest prawie 30 kotów, z tego prawie wszystkie z przewlekłym zapaleniem płuc, 3 z oczami do wydłubania i Małgosia do operacji
- nadal spłacamy akcję panleukopenia
- mamy nasz dawny gigantyczny dług za sterylki i leczenie
- zapłaciłam 843 zł za RTG
- wkrótce skończy się maluchom jedzenie

b) szukamy tymczasów dla:
- bodajże 5 miotów kociąt
- czarnej posikującej kotki
- powracającego z adopcji kota podobno agresywnego
- dla rozluźnienia najbardziej zapchanych DT
Obrazek

jopop

Post » Nie lip 17, 2011 8:57 Re: Fundacja "JOKOT" - 100 kotów, wysyp maluchów - błagamy o DT!

jopop pisze:przypominam, że:

a) mamy rozpaczliwą sytuację finansową:
- pod opieką Fundacji jest ok. 100 kotów w domach tymczasowych
- u mnie jest prawie 30 kotów, z tego prawie wszystkie z przewlekłym zapaleniem płuc, 3 z oczami do wydłubania i Małgosia do operacji
- nadal spłacamy akcję panleukopenia
- mamy nasz dawny gigantyczny dług za sterylki i leczenie
- zapłaciłam 843 zł za RTG
- wkrótce skończy się maluchom jedzenie

b) szukamy tymczasów dla:
- bodajże 5 miotów kociąt
- czarnej posikującej kotki
- powracającego z adopcji kota podobno agresywnego
- dla rozluźnienia najbardziej zapchanych DT

Mogę tylko podnieść i apelować :oops:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]