Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2011 20:23 Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

Dzisiaj w dowiedziałam się o takim wynalazku:

http://www.zoohurtowo.pl/kot/zdrowie/fe ... p696064858

Dla kilku tymczasów, które są u mnie takie rozwiązanie byłoby super. Krople Bacha w ich przypadku odpadają, a feromony w formie dyfuzora nie działają :?

Jestem prawie zdecydowana kupić obroże, ale może ktoś już stosował i ma jakieś doświadczenie. Wywalona kasa - czy warto zainwestować :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lip 12, 2011 20:40 Re: Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

Stosowałam, ale nie wiem czy Ci pomogę :wink:.
A to dlatego, że oprócz tego kotka terrorystka jadła RC Calma, a poza tym w kontakcie był cały czas Feliway.
Powoli było coraz lepiej, ale po jakimś czasie kotka oślepła (oczywiście nie z powodu obroży) i to ostatecznie spowodowało, że straciła zainteresowanie innymi kotami, a koty poczuły się pewniej.

Zdjęłam jej obrożę, kiedy okazało się, że podczas mojej nieobecności próbowała ją sama zdjąć i uwięziła sobie łapkę.
Drugi raz bym się chyba nie zdecydowała - nie wiadomo tak naprawdę czy działa, a niebezpieczeństwo uszkodzenia się kota jest duże.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Wto lip 12, 2011 21:10 Re: Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

O zagrożeniu związanym z chęcią zdjęcia obroży jakoś nie pomyślałam :? Ale może zbyt luźno tę obrożę założyłaś ?? No to mam o czym myśleć ....

Dzięki za informację o Twoich doświadczeniach :D :D

Aleksandra59

Post » Wto lip 12, 2011 21:11 Re: Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

ktos niedawno pisal na forum,ze kicia zaiesila się na płocie na obroży :roll: a działanie pewnie jak reszta,na jedne koty działa na inne nie :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto lip 12, 2011 21:14 Re: Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

Mój swir chciał zjeść ta obroze - bardzo mu zapach lawendy przypadł do gustu ;) Przy próbie ściągania prawie się udusil, wiec już nie zakladalam. Dałam za to do zabawy, spał z nią w objeciach.
Super działania nie zauważyłam, na niego niestety tylko psychotropy działają ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 12, 2011 21:28 Re: Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

Miłka - tymczaska, której stan przede wszystkim spowodował moje zainteresowanie obrożą - ma bioxetin zaordynowany, ale niestety nie ma metody podania dopyszcznego :oops: To szukam innych metod poprawy stanu psychicznego kocinki ...

Jak widzę problemem może być chęć zdjęcia obroży - przy braku jednoznacznych efektów powyższej .... Poczekam może jednak ktoś miał pozytywne efekty :wink:

Biorąc pod uwagę Wasze uwagi - za które bardzo dziękuję :D :D :D - jeżeli zdecyduję się na zakup obroży to instalacja na kocie będzie miała miejsce w weckend, jak będę w domu ....

Aleksandra59

Post » Wto lip 12, 2011 21:40 Re: Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

U moich najlepsze efekty dał RC Calm, ale to dopiero po dłuższym podawaniu (kilka tygodni). Jadly wszystkie koty, na każdego miał inńy wpływ, ale u wszystkich pozytywny 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 12, 2011 21:59 Re: Czy ktoś stosował kocią obrożę z feromonami ??????

Moja wetka - współpracująca jakoś tam z RC - nigdy RC Calm na problemy moich futer mi nie polecała 8) Ja tej karmy nie znam :oops: Może związane jest to z innymi problemami zdrowotnymi moich tymczasów i RC Calm po prostu te futra nie mogą jeść :?
Ale oczywiście dopytam - dzięki za informacje :D :D

Aleksandra59