KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 12, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Dla Hopki :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto lip 12, 2011 20:53 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziewczyny ja po dzisiejszym dniu chyba zbyt jestem zakręcona i już nie za bardzo mogę myśleć :oops:
Rano zawiozłam kotkę schroniskową na sterylkę do Katowic, potem ją odebrałam i zawiozłam do Kociej Chatki, potem jazda do schroniska i znów do Katowic zawieźć kociaka schroniskowego na tymczas, potem znów do schroniska po maluszka z chorymi oczętami i do Almavetu z maluszkiem, dziękuję bardzo Pani aialonce naszej wetce że mnie nie wywaliła na zbity łeb z tym kociakiem :oops: było za pietnaście siódma wieczorem, potem jeszcze znów na chwilę do Kociej Chatki i już do domu :D
I tak może po kolei:
1. Miodka obejrzałam siedział na zdrowej kociarni w budce wyglądał całkiem dobrze - jeszcze raz Gosi i Bogusi bardzo dziękuję :1luvu: Gosiu książeczka Miodka jest w witrynce opisana jak coś mozesz tam przyczepić kartę z jego leczenia luba zabrać żeby Pani Doktor wpisała co i jak dziewczyny obserwujcie kotka na każdym dyzurze w razie czegoś alarmujcie.
2. w przedsionku na zdrowej kociarni jest kotka schroniskowa trilkolorka mamuśka 5 ślicznych maluszków, kotka jest po sterylce jest w kaftaniku, w sobotę lub niedzile pójdzie do domku. jest łągodna trzeba jej oglądać brzuszek co jakiś czas bo jeszcze miała trochę mleka :(
3. nowe karty leczenia wydrukowałą Dorotka są u niej w pracy ja niestety nie mogłam podjechać je odebrać bo się nie wyrobiłam, jesli ktoś moze je od Dorotki odebrać i przywieźć do kociarni byłoby super
4. Marlena była dziś z Cytrynkiem - Lemonikiem w lecznicy - świerzb i została dziś odrobaczony - Marlenka założyła mu kartę wykorzystując starą
5. karta też założona dla Smoły, czarnej kotki, chyba Klimka , dla Biedrona chyba nie bo już zabrakło takich co można wykorzystać, i dla maluszka Mani jeśli chodzi o czyszczenie uszek :)
6. nie zdążyłam dziś odebrać antybiotyków dla Ines dziś dostała ostatni - jeszcze trzeba zabrać z lecznicy na 7 następnych dni potem do kontroli.
Dziewczyny zaraz napiszę co komu trzeba robić - proszę poprawcie mnie jeśli się mylę albo jestem niedoinformowana :oops:
Zastrzyki wszystkie robi Wiesiu :1luvu: i jemu ufam jak sobie więc żadnych dodatkowych ewidencji na te zastrzyki nie zakłądam - na razie dostaje Biedron, Ines.
Co do karmienia wydaje mi się że nigdy składu i ładu nie dojdziemy :wink: ja wieczorem karmię mokrą karmą bo przeważnie rzucają się jak wariaty jakby nigdy nic nie jadły :ryk: moze po prostu niech jedzą wieczorem ale z umiarem żeby na noc miski zostały puste.
Dorotko NADIA całkiem spokojnie jak byłam :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lip 12, 2011 21:25 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Oj to kciuki dla Hopki :ok: , chyba jakaś siła zadziałała że dałam jednak Nadię do Chatki, bo teraz Mara byłabyś ze zwariowaną Nadią sam na sam.
Terenia dzięki za info o Nadii. Cały czas mi się o niej myśli.
A mnie aż wstyd było pisać........................ :mrgreen: że pozostałe tymczasy chyba oszalały z radości :twisted:
Sheba od niepamiętnych czasów biegała za piłeczką , biegła w szalonym pędzie głośno mrucząc i zachęcając też Biga do zabawy.
Big chodzi z ogonem do góry i co chwila podchodzi barankując o głaski :twisted: :oops:
Chociaż jak po pracy weszłam z transporterkiem do domu, to z początku nie mogły uwierzyć że jest on pusty :twisted: i kilkakrotnie każdy z nich do niego zaglądał.
bikuś też urządził gonitwę , ateraz leży wyciągnięty na podłodze.
No niestey te starsze koty i takie strachulce chyba wolą spokój.
ale i tak cały czas myślę o Naduni, o tym jak bardzo lgnie do człowieka i go potrzebuje.
Naprawdę polecajcie ją każdemu bo to super kicia.
Ostatnio edytowano Pt lip 22, 2011 14:24 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 12, 2011 21:41 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

A ja mam w domu szpital :evil: wróciłam z pracy a rudziaszek Miecio oczy obrzęknięte,przekrwione, nawrót KK jak szlag. Chyba wymiksowało z czarnym Misiaczkiem. Zmiana leków. Mam nadzieję że rezydenty nie załapią bo sie pochlastam. :evil:
A już tak fajnie wyglądał :?
Dobrze że je.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto lip 12, 2011 22:06 Re: forum

Oj Maju kciukasz za maluchy i za ciebie. Niech maluszki nie marwtia juz swojej Duzej :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lip 12, 2011 23:25 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

Przypominam jeszcze o dyżurach na ten tydzień, :oops:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 11.07.-17.07.2011
11.07. pon. rano Beatka wie. Teresa
12.07. wt. rano Bogusia, Gosia wie. Cookie
13.07. śr. rano Beatka wie. Bogusia Asia
14.07. czw.rano Wiesia, Jadzia wie. Teresa
15.07. piat rano Beatka wie. Cookie
16.07. sob. rano brak wie. brak
17.07. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Wto lip 12, 2011 23:26 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

A dyżury na następny tydzień to całkowia klapa :cry:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.07.-24.07.2011
18.07. pon. rano brak wie. brak
19.07. wt. rano brak wie. brak
20.07. śr. rano brak wie. brak
21.07. czw.rano brak wie. brak
22.07. piat rano brak wie. brak
23.07. sob. rano brak wie. brak
24.07. niedz. brak wie. Dorotka

terenia1

Post » Śro lip 13, 2011 9:45 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Przypominam jeszcze o dyżurach na ten tydzień, :oops:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 11.07.-17.07.2011
11.07. pon. rano Beatka wie. Teresa
12.07. wt. rano Bogusia, Gosia wie. Cookie
13.07. śr. rano Beatka wie. Bogusia Asia
14.07. czw.rano Wiesia, Jadzia wie. Teresa
15.07. piat rano Beatka wie. Cookie
16.07. sob. rano brak wie. brak
17.07. niedz. Dorotka wie. brak

Sobota wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lip 13, 2011 9:45 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:A dyżury na następny tydzień to całkowia klapa :cry:

poniedziałek wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lip 13, 2011 10:14 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

Mara S pisze:
terenia1 pisze:A dyżury na następny tydzień to całkowia klapa :cry:

poniedziałek wieczór

środa wieczorem (20.07)
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lip 13, 2011 10:58 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

ops 8O
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro lip 13, 2011 11:01 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Zastrzyki z Almawetu dla Ines-z odebrałem i dzisiejszy zastrzyk już podany,zostało jeszcze sześć więc w kolejne dni też jej podam oraz Biedronkowi też.Proszę zaobserwować czy Ines dalej tak posikuje jak przed leczeniem czy może jej się "poprawiło" co będzie znaczyć że leczenie odniosło skutek i kocia jest już w miarę o.k. Jeśli ktoś ma na ten temat wiedzę proszę zadzwonić do Almawetu i poinformować p.dr.Ilonę za co z góry dziękuję.

Obrazek
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro lip 13, 2011 12:53 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

I po dyżurze :
Miodek niestety bardzo słaby,napił się tylko trochę wody.
Nadia siedzi na górnej półce i syczy.Podczas mojej obecności nie zeszła.Pędzel robi do niej podchody ale ona na niego prycha.
Kotka w przedsionku - w klacie sajgon. Była tak głodna,że zjadła trzy dokładki, super z niej miziak. Reszta w porządku,maluch rozrabiają a starsza młodzież senna i leniwa,to chyba ten upał.
Kwarantanna:
Leki podane,uszy wyczyszczone. Mały Cytrynek nic nie je.W miseczkach było nie ruszone od wczoraj i dzisiaj też nie wykazał chęci do jedzenia.
Longerowi dałam dzisiaj "normalne"jedzenie więc zwróćcie uwagę na zawartość kuwety.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lip 13, 2011 13:20 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

balbina38 pisze:Miodek niestety bardzo słaby,napił się tylko trochę wody.

Kurcze Miodek powinien być pod stała obserwacją w DT a tu ni ma do kogo go dać.
A ten kotunio taki wdzięczny i spokojny i tyle juz przeszedł :cry:
balbina38 pisze:Nadia siedzi na górnej półce i syczy.

Oj to mnie zmartwiłaś ta informacją, myślłam że juz śmiga z pozostałymi :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lip 13, 2011 15:20 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

czy ktos ma jakies zdjecia Zenka?
niemam aparatu i nijak niemoge mu szukac domu

i czy Zenek ma ksiazeczke?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]