RTOZ KAN! PILNIE dt/ds/$$$! KRACH FINANSOWY W KAN!! POMOCY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 11:15 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Niestety, ale wg mojej wiedzy to co napisała Andżelika musi być spełnione, czyli wszelkie sprawy dotyczące pozwolenia budowlanego na postawienie kontenerów. Takie mamy niestety realia :evil:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob lip 09, 2011 16:33 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Klarunia i Lala są już w nowych domkach w Radomsku - domki dobre, sprawdzone :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Sob lip 09, 2011 18:34 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

andzelika1952 pisze:Klarunia i Lala są już w nowych domkach w Radomsku - domki dobre, sprawdzone :1luvu:

Bo to słodkie kocięta są
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 09, 2011 20:28 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

andzelika1952 pisze:Klarunia i Lala są już w nowych domkach w Radomsku - domki dobre, sprawdzone :1luvu:

Dobrze że kociaczki znajdują w miarę szybko domki :piwa:
Za domy dla pozostałych :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Sob lip 09, 2011 22:12 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Tak, tylko najgorsze jest to ,że przybywa bardzo dużo dzikich kociąt i gdzie je oswajać :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Nie lip 10, 2011 12:01 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

No tak, tylko lokal może rozwiazać ten problem :roll:
Obrazek

ametyst55

Post » Pon lip 11, 2011 17:16 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Jesli miasto nie chce udostepnic lokalu bezplatnie to moze cos odplatnie sie znajdzie?
No i te ogloszenia.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto lip 12, 2011 12:02 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

andzelika1952 pisze:Razem z Wiki , Donią i Aleksikiem jest Laki. To co przeżywa ta cudowna koteczka z tą " bandą " to horror. Postanowiliśmy ją od nich odizolować. :mrgreen: Nie pozwalały jej wyjść z budki , tylko pilnowały jak kat.

KTO POKOCHA PRZYTULANKĘ LAKI I ZABIERZE JĄ DO NIE ZAKOCONEGO DOMKU?

PILNIE DOM POTRZEBNY!

kociamysza

Post » Wto lip 12, 2011 14:48 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Jak nie można ustawić na powierzchni i na kółkach to może w powietrzu na dźwigu :D
albo na wodzie, w końcu to Arka :ryk:
Mnie w tym mieście nic nie zdziwi.
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

Post » Wto lip 12, 2011 16:53 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Jak nie można ustawić na powierzchni i na kółkach to może w powietrzu na dźwigu
albo na wodzie, w końcu to Arka
Mnie w tym mieście nic nie zdziwi.

Mnie także.

Wczoraj byłam na rozmowie w Urzędzie Miasta i w Starostwie.
W Urzędzie Miasta zaproponowano mi postawienie kontenerów / bez problemu , bez pozwoleń/ na terenie oczyszczalni ścieków PGK / koło schroniska/ . Jest to 4 km od osiedla gdzie mieszkają wolontariuszki. Nie jeździ tam ani jeden autobus czy cokolwiek. Jest to odludzie. Jestem po rozmowie z chętnymi do chodzenia do kociaków, ale na taką odległość nikt się nie zgodził. Są to osoby ponad 60-letnie , nie mające samochodu. Latem jeszcze można ale zimą to strach tam chodzić. Wiem nawet dlaczego mi to zaproponowano - żebym odmówiła. Sama nie wiem co chcę i jestem chyba za wygodna. :mrgreen: W najbliższej okolicy nie ma weta . A przy dużej ilości kotów nie ma dnia aby nie być u lekarza.Tutaj ludzie przynosili mi chore kocię i ja w ciągu 7 minut byłam na miejscu aby go zabrać do lekarza. Tam aby dotrzeć na pieszo potrzeba 1 godzinę.
Na tej samej ulicy gdzie był KAN jest jeszcze jeden zakład należący do PGK - ciepłownia , która ma także ogrodzony teren , ale na moją propozycję odpowiedź była negatywna . Tutaj nie można , tam owszem.
Czyli tam nie potrzeba pozwoleń na budowę :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Wto lip 12, 2011 20:55 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Właśnie tak to wygląda w naszym kraju. Tyle ostatnio się mówi w tv o obronie zwierząt , o opiece nad zwierzętami a w Radomsku kłody po nogi własciwie pod kocie łapki.I przypuszczam ,że nie tylko w Radomsku. A może by tak telewizję sprowadzić . To często pomaga. Teraz temat zwierząt jest na topie w tv. Dziennikarze tylko czekają na sensacje. :D

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Śro lip 13, 2011 12:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

szirra pisze:Właśnie tak to wygląda w naszym kraju. Tyle ostatnio się mówi w tv o obronie zwierząt , o opiece nad zwierzętami a w Radomsku kłody po nogi własciwie pod kocie łapki.I przypuszczam ,że nie tylko w Radomsku. A może by tak telewizję sprowadzić . To często pomaga. Teraz temat zwierząt jest na topie w tv. Dziennikarze tylko czekają na sensacje. :D

dziennikarze by się zainteresowali gdyby ktoś np. przerabiał koty na kiełbasę i karmił tą kiełbasą dzieci w publicznym przedszkolu, tak to niestety wygląda, bo ja już gadałam z dziennikarzem z UWAGI , który jest moim kolegą i który dał mi do zrozumienia jasno że upadłam na głowę z takim banalnym tematem; o schronisku w Radomsku był materiał w "panoramie"

nie muszę dodawać, że od tamtej pory nie jest moim kolegą
Ostatnio edytowano Śro lip 13, 2011 20:25 przez pluskwa6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Śro lip 13, 2011 12:48 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Pluskwa ma racje, niestety. Wojt nie rozjezdza koteczkow walcem na rynku, nie ma programu. Musi sie stac tragedia.

W Radomsku najwyrazniej brakuje odrobiny dobrej woli ze strony nie tyle urzedu co kilku osob trzymajacych wladze, ktore za punkt honoru przyjely pokazanie RTOZ gdzie raki zimuje. Przykre, ze sa bezkarne.

Nie wiem co mozna jeszcze zrobic. Kolejna partie pism? Wizyta u wojewody? Piketa pod urzedem? Ogloszenia?

Szkoda, ze nie ma nas wiecej w Radomsku :(

p.s
Temida, zaiste wspaniale masz pomysly

kociamysza

Post » Śro lip 13, 2011 12:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Udalo by sie nam zebrac w jednym miejscu wszystko to co bylo pisane/wysylane/odpowiedziane/proby podjete przez Andzelike czyli gdzie i u kogo byla?

kociamysza

Post » Czw lip 14, 2011 8:53 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

W tym mieście to tylko rozgłosem i stanowczością tak jak podczas sprawy schroniska.
Ja z Panią która robiła nam ten materiał w Panoramie jestem w kontakcie,
ostatnio też przesyłałam jej uchwałę o ukaraniu pani prezydent, prosiła informować.
Obrazek Obrazek Obrazek

Temida75

Od: Śro sie 19, 2009 14:48

[poprzednia][następna]