Buraczek z cm. wolskiego u Mziel52 - żegnaj, Macho! [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 20:20 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
mziel52 pisze:pokropiłam jego tapczan

Hehe... widzę, że Ciebie też już zdążył owinąć sobie wokół pazura :lol:

Ten tapczan miał już wielu właścicieli ludzkich i kocich, teraz należy do Buraczka, ale zapewniam Cię, on migiem z niego zrezygnuje za możliwość ganiania kotek po całym domu, o znaczeniu terenu nie wspominając.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lip 07, 2011 22:03 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

mziel52 pisze:Tu jest filmik z Burakiem (wystarczy kliknąć), jego dzisiejszy spacerek po powrocie od weta. Kocio ma do mnie coraz więcej zaufania, daje się nosić, zjadł teraz chętnie saszetkę Royala nabytą w Konstancinie, nabiera sił i ma coraz większe parcie na drzwi.

Obrazek

Super , że już jesteście po wizycie u dr. Neski
oraz za wiadomości takie raczej optymistyczne.
Teraz Marta musisz Buraczka utuczyć, żeby nabrał siły i oddał
swoje klejnoty i udał się na salony.

Na filmiku Burak jest bardzo ożywiony, zaciekawiony
zadowolony, że ma dużo terenu do zwiedzania.
Dziś zupełnie inaczej wyglada niż jak przedwczoraj byłam u was.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt lip 08, 2011 1:19 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

no, dzielni jesteście :kotek: :kotek:
trzymam kciuki za buraczkowe nerki. :ok:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt lip 08, 2011 10:11 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

Dzieki za wiesci, moze nie bedzie zle? Trzyam kciuki za zdrowko Buraczka. :ok: :ok: Mam wrazenie, ze ogon Buraczka nieco przytyl.. juz nie tak "olówek" jak na filmiku z cmentarza. :lol:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt lip 08, 2011 10:22 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

alysia pisze:Dzieki za wiesci, moze nie bedzie zle? Trzyam kciuki za zdrowko Buraczka. :ok: :ok: Mam wrazenie, ze ogon Buraczka nieco przytyl.. juz nie tak "olówek" jak na filmiku z cmentarza. :lol:

Przytyty ogon to podstawa! :lol:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lip 08, 2011 11:24 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

Burak wczoraj w nocy po raz pierwszy się dłużej ze mną bawił sznurkiem na kijku, skakał i łapał radosny jak kociak. Ale kiedy rzuciłam mu małą myszkę, to zwiał. Ma to, co Żabcia, lęk przed latającymi swobodnie przedmiotami. Musieli doświadczyć w swoim życiu na wolności celowania kamieniami.

mziel52

Post » Pt lip 08, 2011 11:58 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

A może nie nauczony zabawy takimi zabawkami? Nasze kociaki też tak czasem reagują. A może po prostu boi się myszy??? 8)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt lip 08, 2011 12:09 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

Tajemniczy Wujek Z. pisze:A może nie nauczony zabawy takimi zabawkami? Nasze kociaki też tak czasem reagują. A może po prostu boi się myszy??? 8)

Podobnie reagują wiejskie kundle, kiedy udajesz, że schylasz się po kamień.

mziel52

Post » Pt lip 08, 2011 13:52 Re: Buraczek z cm w domku. Czeka na wizytę u nefrologa.

Kiedy nasza sunie wyrwalismy z rak oprawcow, "ksztalcacych" ja na "psa policyjnego" (choc pies byl chodzacym aniolem) miala taka traume, ze kiedy podnosilam reke, by poprawic wlosy, lub chwytalam kij od szczotki, psina robila pod siebie. Niestety, z reguly ta trauma pozostaje do konca zycia. :(

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Sob lip 09, 2011 12:33 Re: Buraczek z cm. wolskiego. Diagnozujemy.

Ileż to się można dowiedzieć z zachowania kotów :roll: :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob lip 09, 2011 13:37 Re: Buraczek z cm. wolskiego. Diagnozujemy.

Buraczek wczoraj podczas spaceru zlokalizował fotel Szkrabka, przysiadł tam niewinnie i zaczął lać. Zdążyłam go zdjąć i zwinąć kocyk z kałużką do prania. Trzeba niestety pilnować tego gościa.
Burakowi doskwiera ucho. Potrząsa głową i się drapie. Czyszczenie wewnątrz Otosolem nic nie wykazało, kot ma jedynie u nasady, częściowo na zewnątrz, częściowo wewnątrz strupki, jednak bez śladów krwi czy stanu zapalnego. Nie wiem, czy to nie jest rezultat bójki z Żabcią. Musi go to trochę boleć, bo nie bardzo pozwala tam dotykać. Oczyściłam, na ile to możliwe, i posmarowałam kroplami gentamycyny. Powtórzę to jeszcze parę razy i zobaczę, czy coś się poprawi.

mziel52

Post » Nie lip 10, 2011 13:31 Re: Buraczek z cm. wolskiego. Diagnozujemy.

Burak po kolejnym spacerku. Trochę niezadowolony, bo nie zależy mu specjalnie na zwiedzaniu, ale na kontaktach z kotami. A te ogląda zza szyby. Uszko też jeszcze trochę mu doskwiera, choć chyba jest nieco lepiej. Teraz kot zalega głównie na tapczanowej folii, może z powodu upału. A może dlatego, żeby lepiej kontrolować drzwi.

Obrazek

mziel52

Post » Nie lip 10, 2011 14:20 Re: Buraczek z cm. wolskiego. Diagnozujemy.

Ale ma minę :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lip 10, 2011 20:33 Re: Buraczek z cm. wolskiego. Diagnozujemy.

Kontakty z kotami już były. Burak wytropił Szkrabka schowanego na pralce, pogonił, wreszcie skłębili się z przedpokoju. Rozdzieliłam, Szkrabek w panice popędził skakać na regały, Burak zezłoszczony musiał wrócić do siebie. Do czasu kastracji bliskich spotkań Buraka więcej nie będzie. To dzisiejsze też nie było zaplanowane, wypuściłam jajcatego hrabiego, żeby sobie pospacerował i nie zauważyłam, że Szkrabek został w polu rażenia.
Burak wyraźnie zasmakował w starciach. Najpierw miaukoli do kotów, potem zaczyna się najeżony skradać, kiedy one warczą, a następnie, jeśli nie zainterweniuję, dochodzi do bójki. Zabawa czy zwiedzanie owszem, trochę go zajmują, ale potem usadawia się pod drzwiami, za którymi są koty, i tak tam sterczy.
Od zdarzenia minęło parę godzin, koty nadal niepewne i rozpamiętujące, Burak natomiast ogromnie zadowolony, leży na swoim tapczanie i daje brzuszek do miziania.
Od jutra czeka mnie polowanie na mocz tego ancymonka.

mziel52

Post » Pon lip 11, 2011 22:21 Re: Buraczek z cm. wolskiego. Diagnozujemy.

ot, facet z jajami. ;) korzysta, póki może. wysyłam do niego tęskne, wirtualne mizianki ;-)

a uwadze jego wielbicieli polecam całkiem udaną kopię - UWAGA - ciągle do wzięcia!!:

Obrazek
Obrazek

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

[poprzednia][następna]