Zaopiekuj się kotkiem!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 02, 2011 20:26 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Wczoraj spotkałam się z Kotiką. Jestem na prawdę w szoku, że dostałam tyle drogiej karmy...Za darmo...Dziękuję Kotiko! :)

Ja tylko kupiłam karmę i przekazałam. :)

Na fotkach miejsce gdzie bytują koty. Koci domek postawiony z U.M.
Ktoś dostawił małą szafkę i stary drapaczek dla kotów. Bawią się na nim maluchy.

Obrazek Obrazek

Zaraz obok jest siatka, tam mogą maluchy chronić się przed psami.

Obrazek Obrazek

Najpierw Sandi złapała chłopaka, jest większy, później bardziej nieśmiałą dziewczynkę.
Na zdjęciach nie widać różnicy, chociaż chłopak ma białą końcówkę ogonka (ostatnia fotka).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dałyśmy im jeść, ale nie były głodne, za to mamusia zjadła wszystko i ulotniła się szybciutko.
Po drodze widziałam sporo kotów. Leżały na trawie, kryły się w cieniu. Jeden chyba nie miał oka.

Obrazek Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob lip 02, 2011 23:13 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Plamka na ogonie jest ekstra!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lip 10, 2011 10:01 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

o jej nawet nie wiecie jak się ciesze że macie ich zdjęcia, ja nie mogłam bo wyjechałam ;) Tak bardzo się martwiłam o maluchy i ciesze sie że małe są bezpieczne teraz ja przez parę dni się moge nimi zająć ale potem wyjezdżam ;/ Mam jeszcze trochę karmy ...Kotiko mogłabym się dowiedzieć co to za karmę im dawałyście ...??
Dziekujmy za pomoc... :1luvu:

gabi/miau

Od: Sob cze 11, 2011 19:47

Post » Nie lip 10, 2011 10:28 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Wow, ile emocji w tym wątku. Mam nadzieję że znajdziecie domki kociakom :) Chociaż tymczasowe...

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Pon lip 11, 2011 12:19 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Ale ładne fotki wyszły :)
Wczoraj byłam u maluchów. Amber znów ma zaropiałe jedno oko, chciałam ją dziś zanieść do weterynarza, ale uciekała mi i prychała. Lotto odważnie do mnie podszedł i miał kleszcza przy prawej przedniej łapce, ale z pomocą pewnej pani mu go wykręciłam i wyrwałam.
Generalnie nie wiem, co teraz będzie z Amber. Sama nie dam rady jej złapać, jest bardzo dzika, normalnie sklonowana, mniejsza wersja jej dzikiej mamuśki :P

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Pon lip 11, 2011 12:50 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Ale ładne fotki wyszły :)
Wczoraj byłam u maluchów. Amber znów ma zaropiałe jedno oko, chciałam ją dziś zanieść do weterynarza, ale uciekała mi i prychała. Lotto odważnie do mnie podszedł i miał kleszcza przy prawej przedniej łapce, ale z pomocą pewnej pani mu go wykręciłam i wyrwałam.
Generalnie nie wiem, co teraz będzie z Amber. Sama nie dam rady jej złapać, jest bardzo dzika, normalnie sklonowana, mniejsza wersja jej dzikiej mamuśki :P

jeśli jest tam bezpieczna, może zostać, trzeba tylko pamiętać o jej kastracji w odpowiednim czasie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 11, 2011 20:38 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Na prawdę nie dam rady sama jej złapać. Boję się jej. Kociaki podrosły, mają już jako-takie pazurki i ząbki, ostatnio Lotto podrapał mnie aż do krwi. Poza tym Amber strasznie prycha.

Sandi

Post » Wto lip 12, 2011 8:55 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Na prawdę nie dam rady sama jej złapać. Boję się jej. Kociaki podrosły, mają już jako-takie pazurki i ząbki, ostatnio Lotto podrapał mnie aż do krwi. Poza tym Amber strasznie prycha.

Na razie możesz matce podawać Promonvet na wszelki wypadek, do złapania obu pewnie bez klatki- łapki się nie obejdzie...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sie 09, 2011 12:52 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Okazało się że kociaki tak się bay bo ktoś czymś (bluzoł czy workiem nie wiem dokładnie) w nie rzucał są teraz nieśmiałe ale da się do nich podejść pogłaskać tylko niestety potrzeba na samo podejście jakieś 10 min ale i tak dobrze że Lotto starał się łasić :)) :1luvu: :ok:

gabi/miau

Post » Wto sie 09, 2011 13:32 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Dobra wiadomoćs mam kolejna porcje karmy :) :1luvu:

gabi/miau

Post » Wto sie 09, 2011 22:41 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Cześć dziewczyny! Trzymam za was kciuki i podziwiam za zaangażowanie. Miło wiedzieć, że nie wszystkim młodocianym jedynie papierochy, alkohol i imprezy w głowie :ok: Tym bardziej was dopinguję, bo mam (dużo) młodszą siostrę w waszym wieku, której również nie są obojętne kocie niedole.

Czy macie jakieś konto w banku, na które mogłabym wam podrzucić jakieś drobne pieniążki? Może rodzice udostępnią wam taką możliwość? Jestem pewna, że nie tylko ja chciałabym was wesprzeć :kotek:

Tzu

Od: Czw lip 21, 2011 21:39

Post » Śro sie 10, 2011 15:21 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Dzieki tzu :1luvu: jeszcze nie rozmawiałam o tym z sanddi ale do rana bedzie wiadomo ;)

gabi/miau

Post » Śro sie 10, 2011 16:36 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Mój tata ma konto bankowe, ale musiałabym się zapytać, porozmawiać z mamą czy tatą, czy by się zgodzili.
Tzu-Akurat mnie papierosy i alkohol brzydzą, a na imprezy nie chodzę ;) Bardzo dziękuję, że zdecydowałaś się nam pomóc.
Martwię się, co będzie z kociakami na zimę. Amber już całkiem zdziczała, nie da się jej dotknąć, a Lotto można wziąć na ręce, jak delikatnie się podejdzie i zabawi się go jakimś patyczkiem. Pewnie schowają się do budy, ale mnóstwo tam ślimaków, brudno, mokro, już chyba lepiej wtulić się w trawę. Trzeba by było tam posprzątać, ale sama nie dam rady, nie mam żadnych starych kocy czy szmatek...Ma ktoś może?
I widziałam, że Lotto ma kleszcza na brzuszku, ale gdy tylko go dotknęłam, kociak bardzo się zdenerwował.

Sandi

Post » Czw sie 11, 2011 9:52 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Doszalm do jesnego wniosku bede jeszcze próbować nakłonic mame na kotka i koniec .

gabi/miau

Post » Czw sie 11, 2011 10:06 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Mój tata ma konto bankowe, ale musiałabym się zapytać, porozmawiać z mamą czy tatą, czy by się zgodzili.
Tzu-Akurat mnie papierosy i alkohol brzydzą, a na imprezy nie chodzę ;) Bardzo dziękuję, że zdecydowałaś się nam pomóc.
Martwię się, co będzie z kociakami na zimę. Amber już całkiem zdziczała, nie da się jej dotknąć, a Lotto można wziąć na ręce, jak delikatnie się podejdzie i zabawi się go jakimś patyczkiem. Pewnie schowają się do budy, ale mnóstwo tam ślimaków, brudno, mokro, już chyba lepiej wtulić się w trawę. Trzeba by było tam posprzątać, ale sama nie dam rady, nie mam żadnych starych kocy czy szmatek...Ma ktoś może?
I widziałam, że Lotto ma kleszcza na brzuszku, ale gdy tylko go dotknęłam, kociak bardzo się zdenerwował.

Zorientuj się, kiedy jest wyprzedaż w lumpeksie - stare polarowe bluzy można nieraz za złotówkę kupić a świetnie się nadają. Polar jest najlepszy, dobrze ciepło trzyma.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]