Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Miuti pisze:No, niezupełnie.
O ile dobrze zrozumiałam, "panowie" policjanci widzieli akcję tej baby, tak?
Jeżeli tak - to kwalifikacja czynu jest inna...
Ja bym napisałam ewentualną skargę "z rozdzielnikiem" - tj. do wiadomości właściwej terytorialnie dla miejsca przestępstwa prokuratury - i ewentualnie np. do prasy. Z doświadczenia wiem, że takie rozdzielniki bywają skuteczniejsze niż samo pismo.
Tosza pisze:Nie ma czegoś takiego, jak nieprzyjęcie zgłoszenia. Jak zabieralam babie za Libertowem persicę z maluchami ( persice pod jej nieobecność, bo była tak głodna, że zamiast siedzieć z tygodniowymi maluchami, łaziła po polu szukając jedzenia.) Wtedy jeszcze nie wiedziałam że sa maluchy i że są zamkniete w domu. Pojechałąm na komisariat opisac sytuację, ale akurat przywieźli jakiegoś bandytę w kajdankach i miałam czekać, aż go przesłuchają. Nie miałam czasu, ale grzecznie zapytałam,czy moge złożyć pismo ( z potwierdzona kopią) Mogłam, przyjęli i jeszcze tego samego dnia był patrol u baby. Może tak to trzeba zrobić.
Tweety pisze:mają wszystkie! jeszcze czekają na policjantów, którzy dyskutowali z babą, bo coś tam mają popodpisywać. Odstawią na razie psiaki na noc do jednej z pań, która też tam była a jutro na przegląd do lecznicy do Myślenic i w objęcia P. Małgosi z Harbutowic, która od południa czeka z garnkiem pełnym kurczaków.
Tweety pisze:fiszka13 pisze:Czy znacie dobrego weta od nerek w Krakowie lub okolicach? Zdaje się, że będę potrzebować konsultacji i/lub leczenia
najlepsza jest dr Neska w Konstancinie, prawdziwy specjalista od nerek. Udziela również konsultacji na odległość (płatnych)
Tweety pisze:mają wszystkie!
Tosza pisze:Tweety pisze:mają wszystkie! jeszcze czekają na policjantów, którzy dyskutowali z babą, bo coś tam mają popodpisywać. Odstawią na razie psiaki na noc do jednej z pań, która też tam była a jutro na przegląd do lecznicy do Myślenic i w objęcia P. Małgosi z Harbutowic, która od południa czeka z garnkiem pełnym kurczaków.
to Harbutowice są o 7 piesków do przodu-wydały jednego, wróciło 8Trzeba by z takich interwencji filmy kręcić i puszczać polską wersję policji dla zwierząt na Animal Planet
Kinga Warmijska pisze:W kociarni OK i dość spokojnie, jedynie czarna kotka po sterylce zdemolowała kompletnie klatkę, wywróciła nawet do góry dnem transporterale to chyba znaczy, że dobrze się już ma
XAgaX pisze:Tosza pisze:Tweety pisze:mają wszystkie! jeszcze czekają na policjantów, którzy dyskutowali z babą, bo coś tam mają popodpisywać. Odstawią na razie psiaki na noc do jednej z pań, która też tam była a jutro na przegląd do lecznicy do Myślenic i w objęcia P. Małgosi z Harbutowic, która od południa czeka z garnkiem pełnym kurczaków.
to Harbutowice są o 7 piesków do przodu-wydały jednego, wróciło 8Trzeba by z takich interwencji filmy kręcić i puszczać polską wersję policji dla zwierząt na Animal Planet
swoją drogą zastanawiam się, dlaczego sunia nie została wykastrowana w przytulisku, jeśli nie została wydana jako szczeniak
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 106 gości