K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 21:08 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Może to coś da -

http://uwaga.tvn.pl/kontakt.html

Ten pan jest skuteczny,
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie lip 10, 2011 21:25 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Miuti pisze:No, niezupełnie.
O ile dobrze zrozumiałam, "panowie" policjanci widzieli akcję tej baby, tak?

Jeżeli tak - to kwalifikacja czynu jest inna...

Ja bym napisałam ewentualną skargę "z rozdzielnikiem" - tj. do wiadomości właściwej terytorialnie dla miejsca przestępstwa prokuratury - i ewentualnie np. do prasy. Z doświadczenia wiem, że takie rozdzielniki bywają skuteczniejsze niż samo pismo.

oni widzieli ją tylko uciekającą

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lip 10, 2011 22:01 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Niewinni na ogół nie uciekają.

A poza tym chyba zostali poinformowani o przyczynie ucieczki?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie lip 10, 2011 22:54 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Nie ma czegoś takiego, jak nieprzyjęcie zgłoszenia. Jak zabieralam babie za Libertowem persicę z maluchami ( persice pod jej nieobecność, bo była tak głodna, że zamiast siedzieć z tygodniowymi maluchami, łaziła po polu szukając jedzenia.) Wtedy jeszcze nie wiedziałam że sa maluchy i że są zamkniete w domu. Pojechałąm na komisariat opisac sytuację, ale akurat przywieźli jakiegoś bandytę w kajdankach i miałam czekać, aż go przesłuchają. Nie miałam czasu, ale grzecznie zapytałam,czy moge złożyć pismo ( z potwierdzona kopią :mrgreen: ) Mogłam, przyjęli i jeszcze tego samego dnia był patrol u baby. Może tak to trzeba zrobić.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie lip 10, 2011 23:02 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

pozwolę sobie na chwilę zmienić temat:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z296902177

Bardzo prosimy o pomoc w poszukiwaniu burej , oswojonej koteczki, która zaginęła w Wieliczce 10 lipca br. Kotka uciekła podczas pikniku zwierzęcego obok Starostwa Powiatowego. Jest drobnej budowy o jasnych, wyrazistych oczach. Na brzuszku ma świeżą bliznę po sterylizacji. Kotka ma ok. 8-10 miesięcy. Przewidziana nagroda. Kontakt ; Agnieszka 602 196 621, Anna 607 262 108.

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z296414313

W nocy z wtorku 28.06 na środę zaginęła biała kotka z czarnym ogonem na ulicy Żuławskiego, zaraz obok Nowego Kleparza. Kotka nazywa się Luka.

Prosimy o informację, jeżeli ktoś ją widział pod numerami telefonów: 502 866 509 lub 515 242 760

Bardzo za nią tęsknimy, będziemy wdzięczni za jakąkolwiek informację! Dziękujemy!

edit: pisałam ten sam post w 2 okienkach i wyszedł pokawałkowany :oops:
Ostatnio edytowano Nie lip 10, 2011 23:51 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 10, 2011 23:46 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tosza pisze:Nie ma czegoś takiego, jak nieprzyjęcie zgłoszenia. Jak zabieralam babie za Libertowem persicę z maluchami ( persice pod jej nieobecność, bo była tak głodna, że zamiast siedzieć z tygodniowymi maluchami, łaziła po polu szukając jedzenia.) Wtedy jeszcze nie wiedziałam że sa maluchy i że są zamkniete w domu. Pojechałąm na komisariat opisac sytuację, ale akurat przywieźli jakiegoś bandytę w kajdankach i miałam czekać, aż go przesłuchają. Nie miałam czasu, ale grzecznie zapytałam,czy moge złożyć pismo ( z potwierdzona kopią :mrgreen: ) Mogłam, przyjęli i jeszcze tego samego dnia był patrol u baby. Może tak to trzeba zrobić.

ale nie było czasu tam siedzieć i pisać skargi, bo trzeba było pilnować baby.
Grupa interwencyjna zamieniła kotowóz na samochód prywatny, bo z racji komarów ciężko było już wytrzymać w krzakach a kotowóz był rozpoznawalny więc musiał stać w oddaleniu, z którego nie było widać wejścia do domu. Przy okazji zostali zaprowiantowani w kawę, kanapki i koc. Czekają. Baba mogła iść też w tango i wróci za kilka dni ale ponoć po 6-stej już policja będzie mogła wejść do tych bidaków.

Tweety

Post » Nie lip 10, 2011 23:50 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

baba wróciła, oczywiście jeszcze bardziej nawalona. Dojechał też galopem ten fajny policjant, bo mu dali znać. Tyle, że baba ... zgubiła klucze od mieszkania ...

Tweety

Post » Pon lip 11, 2011 0:36 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

mają wszystkie! jeszcze czekają na policjantów, którzy dyskutowali z babą, bo coś tam mają popodpisywać. Odstawią na razie psiaki na noc do jednej z pań, która też tam była a jutro na przegląd do lecznicy do Myślenic i w objęcia P. Małgosi z Harbutowic, która od południa czeka z garnkiem pełnym kurczaków.

Tweety

Post » Pon lip 11, 2011 9:30 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:mają wszystkie! jeszcze czekają na policjantów, którzy dyskutowali z babą, bo coś tam mają popodpisywać. Odstawią na razie psiaki na noc do jednej z pań, która też tam była a jutro na przegląd do lecznicy do Myślenic i w objęcia P. Małgosi z Harbutowic, która od południa czeka z garnkiem pełnym kurczaków.

to Harbutowice są o 7 piesków do przodu-wydały jednego, wróciło 8 :mrgreen: Trzeba by z takich interwencji filmy kręcić i puszczać polską wersję policji dla zwierząt na Animal Planet :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon lip 11, 2011 11:09 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

W kociarni OK i dość spokojnie, jedynie czarna kotka po sterylce zdemolowała kompletnie klatkę, wywróciła nawet do góry dnem transporter :evil: ale to chyba znaczy, że dobrze się już ma :)
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon lip 11, 2011 11:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:
fiszka13 pisze:Czy znacie dobrego weta od nerek w Krakowie lub okolicach? Zdaje się, że będę potrzebować konsultacji i/lub leczenia :(

najlepsza jest dr Neska w Konstancinie, prawdziwy specjalista od nerek. Udziela również konsultacji na odległość (płatnych)

Napisałam i czekam na odpowiedź. Dzięki za radę :)
Poproszę jeszcze o jedna - czy robiliście kiedyś pobranie moczu z nakłucia pęcherza? Gdzie, u kogo?

Tweety pisze:mają wszystkie!

Gratulacje!!
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pon lip 11, 2011 11:59 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tosza pisze:
Tweety pisze:mają wszystkie! jeszcze czekają na policjantów, którzy dyskutowali z babą, bo coś tam mają popodpisywać. Odstawią na razie psiaki na noc do jednej z pań, która też tam była a jutro na przegląd do lecznicy do Myślenic i w objęcia P. Małgosi z Harbutowic, która od południa czeka z garnkiem pełnym kurczaków.

to Harbutowice są o 7 piesków do przodu-wydały jednego, wróciło 8 :mrgreen: Trzeba by z takich interwencji filmy kręcić i puszczać polską wersję policji dla zwierząt na Animal Planet :)

swoją drogą zastanawiam się, dlaczego sunia nie została wykastrowana w przytulisku, jeśli nie została wydana jako szczeniak :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 11, 2011 12:11 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kinga Warmijska pisze:W kociarni OK i dość spokojnie, jedynie czarna kotka po sterylce zdemolowała kompletnie klatkę, wywróciła nawet do góry dnem transporter :evil: ale to chyba znaczy, że dobrze się już ma :)

Ona jeszcze bedzie odrobaczona (jutro, jak Robert Milbemax przywiezie) i w piatek wieczorem wraca do siebie.
Kinga, zauwazyłaś moze, czy ma naciete ucho? Bo Wislacki nie wie....
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lip 11, 2011 13:45 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

XAgaX pisze:
Tosza pisze:

swoją drogą zastanawiam się, dlaczego sunia nie została wykastrowana w przytulisku, jeśli nie została wydana jako szczeniak :(

względy finansowe, niestety. Sunia była wydana stosunkowo niedługo po przejęciu, po śmierci siostry, przytuliska przez Panią Małgosię. W umowie był nakaz sterylki

Tweety

Post » Pon lip 11, 2011 13:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

potrzebuję klaryfikacji do ogłoszenia - Piórek to Żabuch czy Żabciuch, znaczy jak go ochrzczono?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]