Szczytno - czekają na DT. W schronie odchodzą. Smutno :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 8:46 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

horacy 7 pisze:To młodziutka tri jeszcze dziecko gdzieś 4 miesięczna,łagodna ,siedzi na ogólnej kociarni z innymi kotami spokojnie.Na pewno nie sterylizowana.Adamie gdybyś znalazł czas bardzo proszę o ogłoszenia i z góry dziękuję.

O, dzięki :) Myślę że ogłoszenie wyprodukuję dzisiaj. Aha, zapomniałem, mój e-mail jest taki jak mój nick tutaj tylko na końcu @gmail.com, czyli razem aburacze@gmail.com więc bym tylko poprosił o zdjęcia tri.

Jakoś ma na imię?

meksykanka pisze:To ja, może jakoś pomogę w pisaniu tekstów.

OK, zapraszam :) Jakby co to na początek to co dawaliśmy wcześniej, spróbujmy to jakoś rozwinąć i uładnić (trochę przerobiłem to co napisała kiedyś po_prostu_kaska):

Ta śliczna trójkolorowa koteczka trafiła niedawno do schroniska w Szczytnie. Niestety, schronisko nie prowadzi adopcji kotów, a kociarnia to po prostu barak. Mimo wysiłku pracowników schroniska, koty tam nie mają najlepiej, dlatego pilnie szukamy dla niej domu.

Kotka jest młoda, ma może 4 miesiące. Jest bardzo łagodna, bezproblemowo dogaduje się z innymi kotami.

Pilnie szukamy osoby, która ją stamtąd wyciągnie. To nie jest dobre miejsce dla kota. Jeszcze jest, jeszcze walczy. Ale też w każdej chwili może się poddać, zrezygnować z czekania, odejść... Schronisko to dla domowego kota wegetacja...

Szukamy dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu dla kotki, na zawsze!

Kotka obecnie przebywa w Szczytnie, ale w razie potrzeby pomożemy zorganizować transport w dalsze części kraju!

Warunkiem adopcji będzie podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, a także przesyłanie zdjęć i newsów. TO NIC STRASZNEGO :)

Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tę piękną kotkę tym samym zmieniając jej los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jej temat

(no i tutaj dane kontaktowe i różne disclaimery które zawsze wstawiam, żeby ludzie odpowiedzialnie podchodzili do adopcji).

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Pon lip 11, 2011 8:47 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

meksykanka pisze:Płakać się wtedy chciało ale nie było możliwości zabrania innego koteczka. Schronisko wstrzymało wtedy wszystkie adopcje...
Szkoda, gdyby ewakuacja koteczki Przylepy była wtedy przygotowana, może stałoby się inaczej :(

Myslisz że nie przygotowanie ewakuacji koteczki Przylepy było przyczyną wstrzymania adopcji w schronisku?
Ostatnio edytowano Pon lip 11, 2011 8:47 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 11, 2011 8:47 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

meksykanka pisze:O Matko, znowu coś pokręciłam?
To ja się popiołem posypię albo kocim futrem :oops:

Ale jednak magiczne, ot co :1luvu: :mrgreen:

A no i kolorowe :D i bardzo zachęcające do adopcji kota :D
U mnie ostatnio ruszyło z zapytaniami o koty i psy(pare ma już domy) więc może i Allegro ruszy :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
edit:literka

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 11, 2011 8:49 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Polobbuję za ogłoszeniami dla innych szczytniaczek ktore już są u smarti - grube, zdrowe, wypielęgnowane - tylko domu im brak, a innym biedom miejsca w dt.
Adamie - uśmiecham się do Ciebie :D :D :D - poogłaszasz? :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lip 11, 2011 8:54 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Marzenia11 pisze:Adamie - uśmiecham się do Ciebie :D :D :D - poogłaszasz? :wink:

Ja już na wątku smarti obiecywałem że ogłoszę, więc ogłoszę :) Tylko ciągle czasu brakuje. Wczoraj skończyłem jedną rzecz więc chyba dziś dam radę wreszcie. Namówisz TŻ smarti żeby mi podesłał te zdjęcia (bo ja niestety kontaktu do niego nie mam)? ;)

Na razie muszę lecieć ale po 12 wrócę przed komputer. Będę czytał miau komórką ;)

PS. CatAngel ma rację, tu chodziło o magiczne Allegro :mrgreen: I chyba faktycznie coś się rusza, jest więcej odsłon. Jak wrócę to dam raport jak wygląda oglądalność naszych ogłoszeń.

Adam
aburacze

Post » Pon lip 11, 2011 8:57 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

aburacze pisze:PS. CatAngel ma rację, tu chodziło o magiczne Allegro :mrgreen: I chyba faktycznie coś się rusza, jest więcej odsłon. Jak wrócę to dam raport jak wygląda oglądalność naszych ogłoszeń.

Adam

Wakacje, wakacjami :lol: ale są jeszcze ludzie nie :ryk:

Bo Allegro masz nietuzinkowe 8) sama wchodzę na każde nowe :ryk: :lol: :lol:

Za kociaki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 11, 2011 9:11 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

aburacze pisze:
Marzenia11 pisze:Adamie - uśmiecham się do Ciebie :D :D :D - poogłaszasz? :wink:

Ja już na wątku smarti obiecywałem że ogłoszę, więc ogłoszę :) Tylko ciągle czasu brakuje.

No własnie wiem i dlatego trzymam reke na pulsie :wink:

aburacze pisze: Namówisz TŻ smarti żeby mi podesłał te zdjęcia (bo ja niestety kontaktu do niego nie mam)? ;)

to wielkie wyzwanie - ale w końcu dam radę :D

za koty :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon lip 11, 2011 11:53 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Adamie mam na razie prośbę o ogłoszenie dla pingwinki i ew.biało-czarnej krówki,z tri wstrzymajmy się z dwa dni moze pojedzie do Olsztyna do DT.Olsztyn wyda koteczkę do mojego domu w Ornecie już gotowa do adopcji a weźmie tri na tymczas na ew.leczenie i szczepienie.Dziękuję bardzo ,ze czuwasz ja teraz też w biegu wpadłam .
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon lip 11, 2011 12:17 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

O to ja postaram się jakiś kulawy tekst wymyśleć...
Pingwinka
i krówka - a krówka to też jest młoda koteczka? Bo, że tak samo miziasta to wiem.
Żeby choć te przytulaste kotki najpierw zabrać :(
Zanim się poddadzą.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon lip 11, 2011 15:30 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Żeby się nie poddały. Bo to byłoby najgorsze.
Nie poddawajcie się, koty, macie najlepszych przyjaciół na świecie :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 11, 2011 19:58 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lip 11, 2011 20:23 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

horacy 7 pisze:Adamie mam na razie prośbę o ogłoszenie dla pingwinki i ew.biało-czarnej krówki,z tri wstrzymajmy się z dwa dni moze pojedzie do Olsztyna do DT.Olsztyn wyda koteczkę do mojego domu w Ornecie już gotowa do adopcji a weźmie tri na tymczas na ew.leczenie i szczepienie.

OK, to w takim razie poproszę dwa słowa o pingwince i biało-czarnej krówce. No i uśmiechnąłbym się o nie zmniejszone zdjęcia, Kaśka możesz mi przesłać w wolnej chwili? :roll:

meksykanka pisze:O to ja postaram się jakiś kulawy tekst wymyśleć...

Może jednak nie kulawy? :mrgreen: Myślę że razem coś fajnego wymyślimy, jestem optymistą. Macie pomysły na imiona dla tych kotek żeby nie były takie bezimienne w ogłoszeniach (bo dla tri to mogłoby być Tri i też byłoby ładnie).

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pon lip 11, 2011 20:26 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Tri lub Trilka/Trila i Pingusia
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 11, 2011 20:32 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Pingwinka to może Panna Zorro, tri t- Smużka (te łatki na pyszczku jak smużki) a krówka - Gosia Czarny Ogonek?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lip 11, 2011 20:34 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

ASK@ pisze:Tri lub Trilka/Trila i Pingusia

Pingusia - ładnie. A co z krówką? Bo Mućka już jest u smarti i by się myliło. To musi być coś budzącego sympatię :)

taizu pisze:Pingwinka to może Panna Zorro, tri t- Smużka (te łatki na pyszczku jak smużki) a krówka - Gosia Czarny Ogonek?

Zorro też ładne, oryginalne, tylko żeby nie kojarzyło się zbyt buntowniczo jeżeli kotka jest spokojna i pokojowa?
Smużka jest super. i Gosia też mi się podoba.

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]