cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 22:13 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Kociara82 pisze:ja nie wiem... zalezy jak bede stala z $$ i czasem. Jesli gdzies ew.nocleg bedzie pewny na 100% to moge myslec, w przeciwnym razie nie bedzie mi sie to oplacalo

Olka nie bój żaby - na pewno ktoś Cię przenocuje. A w ostateczności możesz wybrać sobie numer boksu i zrobimy rezerwację :ryk:
MIKUŚ

Post » Pt lip 08, 2011 22:15 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Jeśli ktoś chciałby adoptować Pana szczura lub ma dla niego dom, to proszę o kontakt :!:

Tak jak pisałam pójdzie do domu wykastrowany i wyleczony :lol:
MIKUŚ

Post » Sob lip 09, 2011 7:41 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Jeśli ktoś chciałby adoptować Pana szczura lub ma dla niego dom, to proszę o kontakt :!:

Przypominam się. On jest u mnie w pracy. Szefowej bardzo się to nie podoba :roll: No ale akurat mieliśmy wolną klatę :mrgreen: Nie wiem jak długo będę mogła go w robocie przetrzymać :?
MIKUŚ

Post » Sob lip 09, 2011 16:58 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Witajcie, witajcie - piękna dziś pogoda, sądzę że wszyscy gdzieś wybyli. No ja niestety dopiero jutro wybywam, dziś siedzę i robię ogłoszenia. Bez ogłoszeń adopcji nie będzie, więc kto może niech robi ile wlezie.

Kinga - czy mogłabyś poogłaszać Jagodę i Adasia :mrgreen: W wolnej chwili oczywiście.

Karolina - Ty może weź czarne Taszę i Czikę, tak jak mówiłam jako jedno ogłoszenie rób je, i może np.....Maluszki Elipe.

Ja poogłaszam Manię, malucha Eweliny, suczkę Beagla, suczkę 8 tygodniową, Zenka - szczura, suczkę Zuzię od Cleo.

Do ogłoszenia są jeszcze: Sali u Hidi, czarny Frędzel od Faflok, Maluchy Martyny.

Dziewczyny ogłoszenia róbcie gdzie tylko się da i możecie :wink:

Wkrótce też będzie Aszka, Zuźka, Łatka.
MIKUŚ

Post » Nie lip 10, 2011 1:42 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Ratujcie! :(

Mój Amin, który przeszedł jako kocie - koci katar, niestety ma bardzo duży nawrót choroby :( Po przyjściu do domu to co zobaczyłam.....- Zaschnięty nosek od ropnej wydzieliny - nie wiem jak oddychał, i z jednego oczka również mu wydzielina jakaś wyłazi. Zmierzyłam mu temp. ma 40 stopni. Okładam go zimnymi ręcznikami, jest bardzo słaby. Co ja mam robić - jutro niedziela - weterynarze pozamykani. :( Płakać mi się chce, że tak cierpi....Ponadto boję sie, że inne koty sie zarażą od niego. 3 miesięczny kocurek miał 1 szczepionkę narazie a 2 do powtórzenia pod koniec miesiaca, a mała Kleo nie miała żadnej....
Co robić....?
MeEveSta

MeEveSta

Od: Nie lip 03, 2011 20:37

Post » Nie lip 10, 2011 6:58 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MeEveSta pisze:Ratujcie! :(

Mój Amin, który przeszedł jako kocie - koci katar, niestety ma bardzo duży nawrót choroby :( Po przyjściu do domu to co zobaczyłam.....- Zaschnięty nosek od ropnej wydzieliny - nie wiem jak oddychał, i z jednego oczka również mu wydzielina jakaś wyłazi. Zmierzyłam mu temp. ma 40 stopni. Okładam go zimnymi ręcznikami, jest bardzo słaby. Co ja mam robić - jutro niedziela - weterynarze pozamykani. :( Płakać mi się chce, że tak cierpi....Ponadto boję sie, że inne koty sie zarażą od niego. 3 miesięczny kocurek miał 1 szczepionkę narazie a 2 do powtórzenia pod koniec miesiaca, a mała Kleo nie miała żadnej....
Co robić....?
Jesteś z Będzina więc masz farta.w niedziele w godzinach od dziewiątej do jedenastej jest czynna lecznica ąlaskan na ul piłsudskiego na górnej syberce obok sklepu Biedronka ceny są jednak wyższe niż w tygodniu.poza tym za dworcem w prawo nie znam ulicy jest całodobowa lecznica "cztery łapy" znajomi korzystali veci tam mieszkają należy skorzystać z dzwonka mam nadzieję że kotek wyzdrowieje

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie lip 10, 2011 9:26 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MeEveSta pisze:Co robić....?

Ewelina - daj znać co i jak :) Pani Dorota na pewno Cię przyjmie :lol:
To za pewne nawrót KK, po leczeniu zrób mu te testy dla pewności :wink:
MIKUŚ

Post » Nie lip 10, 2011 9:41 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Dzięki dziewczyny za szybki oddzew !!!! :*

Właśnie zorganizowałam transport, Pani Dorota od 11-12 przyjmuje tak jak mówiłaś Basiu.

Jeśli chodzi o Cztery Lapy - tam go do niedawna leczyłam, nawet mam numer "calodobowego pogotowia" do nich. Ale niestety nie odbierają.

Mam nadzieje, ze tą zakichaną dosłownie chorobę można wyleczyć, bo kocie się męczy. Ma niecałe 3 lata a książeczka zdrowia się skończyła już od ilości wpisów. Każdy wet leczy tylko objawowo.

Testy będę musiała zrobić. Z resztą zastanawiam się nad autoszczepionką. Wyczytałam w necie, że na podstawie pobranej wydzieliny z nosa i określeniu bakterii, taką szczepionkę można by mu robić raz na jakiś czas.

Jeśli mieliście do czynienia z tą nawracającą choroba, z chęcią poczytam Wasze literki.

Dobrze, że jesteście! :*

Ps. Dzięki za zdjęcia Kleo Mikuś!
MeEveSta

MeEveSta

Od: Nie lip 03, 2011 20:37

Post » Nie lip 10, 2011 19:27 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Basia, jest taka strona jak nasze miau, tylko wlasnie dla szczurkow: szczury.org chyba sie nazywa :oops: Popytaj tam :) a jesli bys szukala DT dla niego-moge zapytac kumpeli, ktora tymczasuje szczurki :) Nie wiem, czy w razie czego wzielaby stworka, ale zapytac nie zaszkodzi :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lip 10, 2011 19:43 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Właśnie wróciłam z dyżurku. Kociaki ładnie jedzą i sie załatwiają.
Jutro rano będę Ja a wieczorem Pani Ewa.

Dziewczyny proszę wpiszcie się na dyżury.

Aa....i ważne. Pod telefonem będę dostępna dopiero jutro po godz. 18.
Jestem niestety bez fonów. :roll:
MIKUŚ

Post » Nie lip 10, 2011 19:44 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

bez fonow bidulka, a czemu? 8O

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lip 10, 2011 19:56 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

Kociara82 pisze:bez fonow bidulka, a czemu? 8O

Ano zdarza się :wink:
O jednym zapomniałam, a drugi sie rozładował, a ładowarka w pracy :roll:
MIKUŚ

Post » Nie lip 10, 2011 19:57 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Ingi się pożegnał z Kocią Przystanią :mrgreen:

Obrazek

moje kochanie z jednej strony zmutno ale radosc jest ze ma swoje wlasne kolana :lol: dostojnie sie prezentuje i zlewa z otoczeniem :mrgreen:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie lip 10, 2011 20:06 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:
herzpl pisze:teraz sobie przypomnialam ze gdyby ta impreza byla na poczatku wrzesnia to moich starych tez nie ma wiec mamy dwa domy na nocleg :lol:

No to rany bombel - byłoby wspaniale. :1luvu:
Więc może pierwszy weekend września?

Marta - pasowałoby Ci tak?

Co Wy na to ludki :mrgreen:

wstepnie przyjmuje do wiadomosci bo nie pamietam kiedy dokladnie starzy jada ale mysle ze nie powinno ich juz byc,na wszelki wypadek umawiam sie na dwa razy dam znac za kilka dni jak sie z matka ugadam :wink:

herzpl

Post » Nie lip 10, 2011 20:12 Re: Kocia Przystań - szukamy domów dla kociaków i psiaków :)

MIKUŚ pisze:Jeśli ktoś chciałby adoptować Pana szczura lub ma dla niego dom, to proszę o kontakt :!:

zapodaj fotki to mu zrobie ogloszenie na fejsie moze ktos go przygarnie :D

herzpl

[poprzednia][następna]