Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 11:49 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Niteczko, zaglądałaś ostatnio na adopcje.org? Wszystkie ogłoszenia, z nieznanych przyczyn, potraciły zdjęcia i opisy.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt lip 08, 2011 11:57 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Gem,
Jak ostatnio byłam to wszystko było ok. Pisałeś do moderatora?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pt lip 08, 2011 12:40 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Niteczka 1 pisze:Gem,
Jak ostatnio byłam to wszystko było ok. Pisałeś do moderatora?

Nie chciałem Ci się wcinać, a poza tym to może być kwestia przeglądarki. Zresztą w sygnaturce wszystko się wyświetla poprawnie.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt lip 08, 2011 13:03 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Zaraz sprawdzę :ok:

Niteczka 1

Post » Pt lip 08, 2011 13:44 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Niteczko banerek adopcji masz niepodlinkowany :wink:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.adopcje.org/user1515-0.html][img]http://www.adopcje.org/signature/sygnaturka1515.jpg[/img][/url]

Na sprawdzonych przeglądarkach (IE, FF, GC,Opera) zdjęcia są zamknięte - ładnie otwierają się wraz z treścią ogłoszenia po kliknięciu na zamknięte zdjęcie, albo w oddzielnej karcie.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Sob lip 09, 2011 14:17 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Dzisiaj przywiozłam z bazarów kociaka.
sytuacja była dość tragiczna, bo bułgarskie dzieci przywlokły rano dwa kociątka w kartonie. Po południu kiedy już składaliśmy się do domu, okazało się, że te dzieci cały dzień mordowały te koty :strach:
W zasadzie to kota bo był tylko jeden. Po drugim ani śladu :cry:
Nie było prosto zabrać malucha dzieciom, szarpać się z nimi nie bardzo była odwaga (niestety ponad połowa bazaru to bułgarzy, więc mają dość mocne wsparcie. A dostać nie jest trudno) W porozumieniu z reszta mojej ekipy udało nam się wypłoszyć kocurka tym bachorom i wgonić pod nasz samochód. Poskładaliśmy wszystko, cichaczem złapaliśmy kociaka i w pudełku po butach przemyciliśmy do samochodu i odjechaliśmy.
Mam nadzieję, że nikt nas nie widział :ok:

kociak cała drogę potwornie dyszał. Bałam się, że nie dojedziemy do domu. Schłodziłam go trochę wodą ale to niewiele pomogło.
Kocurek ma ok 7-8 tyg. Jest uroczy ale na razie strasznie zmęczony.
dostał kroplówkę na wzmocnienie i ma odpoczywać. Odrobaczenie w poniedziałek najwczesniej jak maluch troszkę się wzmocni. Na razie skubnął troszkę karmy i zasnął.
zdjęcia za chwilę
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob lip 09, 2011 16:16 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kicio jak w końcu dotarliśmy do domu-dyszał jeszcze przez jakiś czas
Obrazek

Troszkę zjadł i od razu zasnął
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do jedzenia nawet nie ma siły wstać :cry:
Je na leżąco a potem od razu zasypia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz znów się przebudził i dziubdzia sobie
Ostatnio edytowano Sob lip 09, 2011 16:37 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob lip 09, 2011 16:29 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Ale śliczny :love:
Dobrze, że zabraliście go tym dzikusom :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 09, 2011 16:40 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Zapraszam na watek do maluszka :ok:
viewtopic.php?f=13&t=130149

Martwi mnie los drugiego maluszka :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob lip 09, 2011 16:42 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Jakie biedne maleństwo...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie lip 10, 2011 19:56 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Wyjeżdżam na tydzień. Odezwę się i ogłoszę to cudo po powrocie :ok: Pamiętajcie o moich bazarkach plissss...

Niteczka 1

Post » Pon lip 11, 2011 0:00 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Znalazłam takie oto ogłoszenie- nie wiem, czy to Wasze, czy potrzebna okaże się pomoc w sterylce mamy albo przynajmniej uświadomienie co do takiej konieczności:

http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwie ... Z296760965

Mia jest czarną ok.6-tygodniową koteczką z białymi „skarpetkami” i „krawatem”. Wraz z rodzeństwem została w wieku 5 tygodni zabrana z podwórka, gdzie wychowywała się na wolności. Kocięta zostały złapane, ponieważ zachorowały na koci katar. Teraz Mia czuje się już bardzo dobrze, chociaż jedno oczko ma jeszcze trochę chore, co sprawia, że wygląda trochę jak zadziorny pirat:). Koteczka jest wielką pieszczochą, wdrapuje się na kolana i domaga się głaskania. Lubi też biegać, skakać, wspinać się po drapaku i po kociemu atakować rozmaite przedmioty. Straszna z niej wiercipięta, dlatego trudno jej zrobić zdjęcia:) Jest w ogóle bardzo wesołym stworzonkiem. Mia została odrobaczona, odpchlona, umie korzystać z kuwety. Koteczka może zostać u mnie tylko do 20 lipca, dlatego pilnie poszukuję dla niej kochającego opiekuna.

tel. z ogłoszenia 661209310
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 11, 2011 6:25 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Pewnie, że pomoc w sterylce mamy by się przydała :!: Jednak w tej chwili, przynajmniej dla mnie, jest znalezienie domu maluchom :!: Mia potrzebuje jeszcze kontynuacji leczenia.
Mając małe kocięta, nie mogę jeszcze sprowadzić ich matki. Po pierwsze, nie mam gdzie, a po drugie, skoro już trochę o matce zapomniały, bez sensu byłoby ją sprowadzać. Próby złapania matki zostały podjęte zaraz po wyłapaniu maluszków. Niestety, nie udało się. Gdyby teraz, po wyadoptowaniu kociąt, oczywiście, ktoś mógł pomóc, byłoby znakomicie. Ewentualnie, gdyby ktoś mógł przetrzymać kociczkę matkę u siebie, możemy z córką pomóc w jej złapaniu.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon lip 11, 2011 8:47 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

joanna521 pisze:Pewnie, że pomoc w sterylce mamy by się przydała :!: Jednak w tej chwili, przynajmniej dla mnie, jest znalezienie domu maluchom :!: Mia potrzebuje jeszcze kontynuacji leczenia.
Mając małe kocięta, nie mogę jeszcze sprowadzić ich matki. Po pierwsze, nie mam gdzie, a po drugie, skoro już trochę o matce zapomniały, bez sensu byłoby ją sprowadzać. Próby złapania matki zostały podjęte zaraz po wyłapaniu maluszków. Niestety, nie udało się. Gdyby teraz, po wyadoptowaniu kociąt, oczywiście, ktoś mógł pomóc, byłoby znakomicie. Ewentualnie, gdyby ktoś mógł przetrzymać kociczkę matkę u siebie, możemy z córką pomóc w jej złapaniu.

rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie :) trzymam kciuki, i jeśli coś z Warszawy mogę pomóc, oczywiście chętnie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 21, 2011 21:10 Re: Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Mam pod opieką ok. 7-tygodniową koteczkę Mię. Jej wątek: viewtopic.php?f=1&t=130129&start=0
Opieka ta, niestety, nie może trwać długo. Nie mogę wziąć koteczki na stałe, choć jest bardzo milutka, mizialska i wesoła. Mam uczulenie na kocią sierść i w dodatku nie mogę się odczulać z powodu innej choroby. Mia w tej chwili "mieszka" w blokowej suszarni, gdzie nie może przecież przebywać w nieskończoność.
Dlatego usilnie poszukuję dla niej domu, nawet tymczasowego, w którym mogłaby czekać na adopcję.
Bardzo proszę o pomoc!!! Nie chciałabym, żeby trafiła do schronu :( :( :(
Mia przeszła koci katar. Jedno oczko ma jeszcze chore (zapalenie rogówki), ale widać wyraźnie poprawę.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

[poprzednia][następna]