Półdziki cierpiący kot

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 3:24 Półdziki cierpiący kot

Będąc u znajomych zobaczyłam kręcącego się w pobliżu ich domu kota. Podobno przychodzi często na ich podwórko coś zjeść. Kot jest poważnie chory, prawdopodobnie to świerzb, który zaatakował już całe ciało. Poza tym jest bardzo wychudzony. Kot jest półdziki, przebywa w pobliżu ludzi, nie boi się, ale jest raczej zdystansowany, unika bliższego kontaktu. Poradźcie jak zorganizować akcję wyleczenia. Poważnym utrudnieniem jest dla mnie odległość. Kot przebywa w Jaworznie, a ja mieszkam w Zabrzu. Znajomi, u których często przebywa kot nie są skorzy do zabrania kota do miejscowego lekarza.
Do siebie do domu nie mogę go przywieźć, bo mam już koty i nie chcę ich "zaświerzbić". Rozważam opcję zakupu u weterynarza antybiotyku w zastrzyku lub w jakiejkolwiek innej formie i podanie zwierzakowi na miejscu w Jaworznie, ale jednorazowa dawka nie pomoże. Może macie jakieś sugestie co najlepiej zrobić...

A to zdjęcia kotka:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

semidea

Od: Pt lis 25, 2005 14:51

Post » Nie lip 10, 2011 17:26 Re: Półdziki cierpiący kot

Mimo choroby, kot cudnej urody. Podniosę może ktoś z tych okolic pomóc będzie mógł.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lip 10, 2011 17:30 Re: Półdziki cierpiący kot

Kot jest piekny. Moze ktos z okilic Jaworzna bedzie w stanie pomóc
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lip 10, 2011 17:49 Re: Półdziki cierpiący kot

Jako, że jestesmy dosc blisko od Jaworzna, oferuję leczenie i kastrację(po wyleczeniu tego czegoś na skórze). Kocurek miałby do dyspozycji łazienkę jednego z naszych DT.
Jeżeli jednak znalazł by się ktoś mniej zakocony (bo wszystkie nasze DT mają kotów po kokardę...), to bardzo chętnie odstąpimy koteczka.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Nie lip 10, 2011 17:51 Re: Półdziki cierpiący kot

piękny półdziki cierpiący kot :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lip 10, 2011 18:41 Re: Półdziki cierpiący kot

kotx2 pisze:piękny półdziki cierpiący kot :(

:ok: :roll:
Obrazek

cypisek

Post » Nie lip 10, 2011 18:58 Re: Półdziki cierpiący kot

Szenila pisze:Jako, że jestesmy dosc blisko od Jaworzna, oferuję leczenie i kastrację(po wyleczeniu tego czegoś na skórze). Kocurek miałby do dyspozycji łazienkę jednego z naszych DT.
Jeżeli jednak znalazł by się ktoś mniej zakocony (bo wszystkie nasze DT mają kotów po kokardę...), to bardzo chętnie odstąpimy koteczka.

:ok: :ok: :ok:

Wydaje mi się, że to kot syjamski 8O Taki rasowiec po podleczeniu na pewno szybko znajdzie dom.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 10, 2011 19:06 Re: Półdziki cierpiący kot

kamari pisze:
Szenila pisze:Jako, że jestesmy dosc blisko od Jaworzna, oferuję leczenie i kastrację(po wyleczeniu tego czegoś na skórze). Kocurek miałby do dyspozycji łazienkę jednego z naszych DT.

:ok: :ok: :ok:

Wydaje mi się, że to kot syjamski 8O Taki rasowiec po podleczeniu na pewno szybko znajdzie dom.

Pogrubione zdanie ma kluczowe znaczenie :wink: :roll:

Też mi się wydaje, że to coś a'la syjam, ale ciekawe, jaki kolor będzie miał kiedy sierść odrośnie :twisted:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Nie lip 10, 2011 19:37 Re: Półdziki cierpiący kot

To teraz tylko łapać koteczka. Po wyleczeniu dom powinien znaleźć bo jest urodziwy.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lip 10, 2011 19:38 Re: Półdziki cierpiący kot

Iburg pisze:To teraz tylko łapać koteczka. Po wyleczeniu dom powinien znaleźć bo jest urodziwy.

:ok: :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pon lip 11, 2011 8:38 Re: Półdziki cierpiący kot

Szenila, dziękuję za ofertę pomocy! Dziś lub jutro pojadę do Jaworzna. Porozmawiam jeszcze z matką znajomej, która mieszka w tym samym domu, może uświadomię jej, że kot cierpi i musi mu pomóc. Widziałam jak wynosi miskę z jedzeniem dla kotów, których plącze się u nich na podwórku kilka sztuk, ma zadbanego psa, więc nie jest całkowicie obojętna na los zwierząt, może wystarczy porozmawiać z nią i zmotywować do opieki nad kotem. Może nie idzie z nim do lekarza, bo nie ma pieniędzy. Zaoferuję jej pieniądze na leczenie, pojadę na pierwszą wizytę do weta i mam nadzieję, że zdeklaruje się wziąć na siebie resztę obowiązków (podawanie leków, ewentualne wizyty kontrolne u weta). Jeśli rozmowa nie odniesie skutku, skontaktuję się z Szenilą i zabierzemy kotka do jakiegoś DT w pobliżu Jaworzna.

semidea

Od: Pt lis 25, 2005 14:51