Szczytno - czekają na DT. W schronie odchodzą. Smutno :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 8:27 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

To by było rozwiązanie, powrót kotki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 10, 2011 8:36 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

1.Obrazek

2.Obrazek

3.Obrazek

4.Obrazek

5.Obrazek

6.Obrazek

7.Obrazek

8.Obrazek

9.Obrazek

10.Obrazek

11. Obrazek

12.Obrazek

13.Obrazek

14.Obrazek

15.Obrazek

16.Obrazek

17.Obrazek

18.Obrazek

19.Obrazek

20.Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Nie lip 10, 2011 8:37 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Basia, ponumerowałam zdjęcia. Domyślam się, które kotki są które po Twoich opisach, ale mimo wszystko prośba o opisy do poszczególnych to przerzucę zdjęcia do pierwszego postu.
po_prostu_kaska

Post » Nie lip 10, 2011 8:54 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

zaznaczam :kotek:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie lip 10, 2011 9:44 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Fajne te koty. Bure i tri, i te czarno-białe. Taka tri szybko powinna znaleźć dom, według obserwacji upodobań ludzkich. Choć reguły nie ma.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 10, 2011 9:47 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Piękne koty są w Szczytnie :1luvu:

To jest ten kocurek nr 14, prawda?

po_prostu_kaska pisze: 1.Obrazek

2.Obrazek

A czy ten maleńki biedak, ma jakieś szanse na opiekę? Wygląda na chorego.
po_prostu_kaska pisze: 9.Obrazek

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lip 10, 2011 11:30 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Dziewczyny pierwsze trzy nr.to kocurek nr 14 .Widać jaka sierota lgnąca do człowieka.To maleństwo w budce nie wiem czy leczone ,dzisiaj będę w schronisku pogadam z pracownicami czy coś otrzymuje.Czy ma szanse na leczenie w schronisku nie wiem po prostu. :cry:Kasiu zdjecia uporządkuje troszkę później bo jadą do nas dziewczyny z Olsztyna na zdjęcia psów.Tri na pewno nowa koteczka.Pingwinki tez są nowe ale musze dokładnie sprawdzić numery i rozpisać.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie lip 10, 2011 11:35 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

I będa jeszcze foty Brysia który nam przytył w końcu i pańcie się cieszą z tego ,ze trochę karmy zostaje przyswojone. :1luvu:

horacy 7

Post » Nie lip 10, 2011 11:57 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Czy znacie kogoś z Olsztynka lub okolic?Bo dostałam zapytanie na dogo;
,,Witaj,

przepraszam, że zawracam głowę. W tym tygodniu byłam na urlopie, wybraliśmy się z mężem do Olsztynka do Skansenu. Jest tam kotka, która się okociła, ma teraz 3 kociaczki na oko 2-3 miesiące. Kociaki są pół dzikie. Pani pracująca tam stara się je wydać bez skutku.

Pozdrawiam serdecznie
Edyta ,,

Może jest ktoś na miau z tych stron,kto mógłby pomóc kotom?

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Nie lip 10, 2011 13:13 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Dawno nie zaglądałam bo zarobiona jestem "po pachy" ale patrzę,że tu nic się nie zmieniło.....dalej to samo-przepychanki słowne,ze strony niektórych osób w coraz to brzydszej formie :?
to odstrasza potencjalnych "czytaczy" bo kogo obchodzi -co,kto,komu,ile, za ile,kto lepszy czy kto gorszy,kto mniej kto więcej.....szkoda czasu na czytanie takich bzdur...
swoją droga trzeba mieć duuuuuuuzo wolnego żeby tak ciągle pisać i komentować w złośliwy sposób cudze wypowiedzi,przytykać,docinać,dogryzać,szukać słabych punktów.....tak....trzeba mieć dużo wolnego czasu.....
.......................................i coraz mniej wpisów od postronnych forumowiczów....szkoda,bardzo szkoda :(
tracą na tym kociaki :roll:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie lip 10, 2011 16:37 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Właśnie wróciłam ze schroniska w który byłam od 12 tej,porobiłyśmy sporo fotek psom z kilkoma byłyśmy na spacerze,niestety kotom trochę mniej czasu poświęciłam. :cry: Ale jedno załatwiłam zabrałyśmy do Lecznicy w Olsztynie ostatniego kociaka który przeżył nr 20 ,to malenstwo nr9 z wczoraj odeszło za TM pomoc przyszła za późno.Załatwiłam miejsce na 2 tygodnie w lecznicy całodobowej nie wiem jeszcze jaki będzie koszt ,jeżeli przeżyje zaszczepią go i wtedy go odbierzemy.Trochę odsapnę i opiszę zdjęcia.
Ostatnio edytowano Nie lip 10, 2011 17:03 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Nie lip 10, 2011 16:59 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Ja też przybiegłam.
Jeżeli w przyszłym tygodniu Renifer będzie w weekend w domu a nie w rozjazdach jak teraz - przyjedziemy do Brynia z nową dostawą, bo go kochamy :1luvu: .
Może udałoby się przy okazji zorganizować jakieś dodatkowe zadania, za co mocne, mocne kciuki trzymamy :ok:
Jakbyś mogła Basiu oszacować potrzeby finansowe... będziemy się starać...
Koty są najważniejsze przynajmniej na tym forum i nie będziemy o tym zapominać.

Ja też mam kilka zdjęć ze schroniska zrobionych już dawno czyli 22 maja, kiedy to biedna Majka musiała być dwukrotnie poddawana łapance... ponieważ schronisko w ostatniej chwili odwołało wszystkie adopcje... :(
Dlatego zdjęć jest niewiele, bo w powyższej sytuacji jako znana panikara i trąba bomba, prawie się popłakałam :oops:
Na domiar wszystkiego Renifer chciał mi wszystkie łby pourywać że zrobiliśmy kurs aż z Warszawy na darmo :( Basi udało się zainterweniować na samej "górze" i uyskać zgodę na wyjazd samej Majki czyli koteczki tri do Górzna...

Tradycyjnie już bawię się w martyrologię, ale chciałam się wytłumaczyć, że chociaż przyjechałam wtedy z nastawieniem, że zrobię dużó precyzyjnych zdjęć... skończyłam jak zwykle jako dygotek, płaczek i "przepraszam że żyję" i zdjęć jest tylko kilka.
Renifer nadal jeszcze z dumą nosi ślady po pokąsaniu przez dziką kotkę Majkę - po dwukrotnym polowaniu... teraz już bez plastrów i bandaży (jak Lis Witalis z Bajki)...
Wizyta w schronisku jak widac i słychać oprócz ogólnotraumatycznego nastroju niesie ze sobą kilka interesujących zaskakujących wydarzeń.
Co by się nie działo, musi być ktoś kto się na to zdecyduje, żeby wejść do schroniskowej paszczy Lewiatana i jak na razie jest tylko jedna taka osoba Basia Horacy...
Dlatego mam pytanie do szefowej :wink: wątku, czy ma sens zamieszczanie tych kilku zdjęć?
Chyba na dwóch zdjęciach widać wnętrze "wozu Drzymały" na kociarni. Mógłby on służyć do celów ilustracyjnych?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie lip 10, 2011 17:02 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

mb pisze:
A czy ten maleńki biedak, ma jakieś szanse na opiekę? Wygląda na chorego.
po_prostu_kaska pisze: 9.Obrazek

Ten właśnie pojechał do kliniki w Olsztynie.Były u nas dziewczyny z Olsztyna pomóc nam w fotografowaniu psów i kotów i pomogły też zabierając małego w drodze powrotnej do lecznicy,którą załatwiła mu Basia.Może tam zostać do czasu wyleczenia,a potem musimy go zabrać.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Nie lip 10, 2011 17:06 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Dobrze, że chociaż dano mu szansę... mamy troszkę czasu na akcję kocioratunkową.
Jedno stowrzenie uratowane to jedno stworzenie uratowane :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie lip 10, 2011 17:06 Re: Szczytno - dużo kotów. Nie poddajemy się. Part 3

Asiu tego juz nie ma tego szukałam a on odszedł za TM ,pojechał nr.20 troszkę wiekszy burasek.

horacy 7

[poprzednia][następna]