Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 20:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucjan szuka domu

Nieraz największe dzikusy się oswajają w sprzyjających warunkach. No ale jak tych warunków nie ma to co zrobić :( na pewno też by mu troszkę pomogła stała obecność jednego ludzia do którego mógłby się przyzwyczajać. Ale to też niemożliwe. Tak sobie gdybam bez sensu :roll: koty są tak kruche emocjonalnie...
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt lip 08, 2011 7:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucjan szuka domu

Ciężko mi się czyta o Lucjanie. Dlatego tak ostatnio tu zamilkłam. Nie znoszę frustrującej bezsilności...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob lip 09, 2011 6:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucjan szuka domu

O świcie całe futrzaste towarzystwo goniło się po mnie jak Lajla po psie Patmol :roll:
Wczoraj Caillou wyjadła Lokiemu wątróbkę, a dzis chodzi i się czochra - na razie, tfu, tfu bez rozdrapywania.
Niestety nabrała zwyczaju czatowania na moment, kiedy otwierają się drzwi wyjściowe i przemykania między nimi na klatkę schodową - gen eksploracji jej się chyba włączył. A tak się wycwaniła, że na cichy brzęk klucza juz się melduje pod drzwiami i grzecznie czeka, świdrując wychodziciela tymi swoimi bursztynowymi paciorkami
Wracający, tez starają się wchodzić w przykucu, żeby łatwiej złapać beczułkę radośnie przetaczającą się przez drzwi w poszukiwaniu przygód.

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob lip 09, 2011 7:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucjan szuka domu

Pirat zaraz po złapaniu też był takim dzikusem, nawet nakarmić go było trudno, bo gryzł, drapał, fuczał.
A teraz miauczy, żeby go brać na ręce i głaskać.
Dlatego zaglądajcie na wątek Lucka i podrzucajcie, żeby nie spadał :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 09, 2011 8:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucjan szuka domu

pozytywka pisze:O świcie całe futrzaste towarzystwo goniło się po mnie jak Lajla po psie Patmol :roll:
Wczoraj Caillou wyjadła Lokiemu wątróbkę, a dzis chodzi i się czochra - na razie, tfu, tfu bez rozdrapywania.
Niestety nabrała zwyczaju czatowania na moment, kiedy otwierają się drzwi wyjściowe i przemykania między nimi na klatkę schodową - gen eksploracji jej się chyba włączył. A tak się wycwaniła, że na cichy brzęk klucza juz się melduje pod drzwiami i grzecznie czeka, świdrując wychodziciela tymi swoimi bursztynowymi paciorkami
Wracający, tez starają się wchodzić w przykucu, żeby łatwiej złapać beczułkę radośnie przetaczającą się przez drzwi w poszukiwaniu przygód.

u nas tak skubane robiły, ale głównie bachorki, tak w wieku ok. 6-8m-cy. Pomagał spryskiwacz z wodą - szybko im przechodziła chęć wychodzenia (szczególnie jak się wracało skądyś, uchylało drzwi, w których natychmiast pojawił się koci łebek mający ochotę czmychnąć na wycieczkę)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lip 09, 2011 8:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucjan szuka domu

to pewnie przez ten wiek - 9 miesięcy - budza się pragnienia ucieczki na morze i przeżycia wielu fascynujących przygód 8)

pozytywka

Post » Sob lip 09, 2011 8:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

ciekawość i taka młodzieńcza niesubordynacja

WarKotka

Post » Sob lip 09, 2011 8:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

:mrgreen:
okres dojrzewania ...

pozytywka

Post » Sob lip 09, 2011 8:33 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

dokładnie tak :mrgreen:
koleżanka, która mieszka na wsi i ma koty wychodzące (w bezpiecznej okolicy) zauważyła, że najbardziej ciekawskie i takie pewne siebie koty robią się w okolicy jednego roku. A ja zauważyłam, że u niewychodzących właśnie wcześniej ten okres się pojawia

WarKotka

Post » Sob lip 09, 2011 9:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

My też wracając musimy uważać, żeby Balbina nie smyrgnęła na klatkę. Zawsze się czai przed drzwiami gdy ktoś wchodzi. Ma niecałe półtorej roku i chyba nigdy nie była tak ciekawa świata jak teraz :roll: Roczny Sezam niby też się przygląda z ciekawością gdy ktoś wchodzi ale z bezpiecznej odległości i nie ma ciągot do ucieczek - raz go wzięłam na klatkę na smyczy i się bardzo chłopak zestresował, jeszcze zrobił mi koncert na całą klatkę...
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob lip 09, 2011 9:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

Pozytywko, u nas jest identycznie z uciekaniem na klatkę Maniusi :ryk:
Ale ostatnio ku mojemu zdziwieniu, to Melisa smyrgnęła mi pod nogami...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob lip 09, 2011 14:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

u nas zdarzylo sie kilka razy, ze Xelmo z czwartego pietra na sam dol zlecial. Bombi uwielbia przechodzic do sasiadow obok :):) ;a eodkad jest Balkon, były raz na dworze na smyczy to nie maja ciagotek do ucieczki, chociac codziennie czekaja na szafeczce wiklinowej przy wejsciu, jak wchodzę:D :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob lip 09, 2011 17:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

pozytywko, Bronisław też tak uciekał i wiesz czym to się skończyło :mrgreen: :mrgreen:

Teściowa u znajomych, więc my odpoczywamy ;)
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Sob lip 09, 2011 18:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - trzeba podtuczyć Lucjana

Loki raz wyszedł niepostrzeżenie, już po okresie ucieczek eksploracyjnych
TŻ nie zauważył i zamknął drzwi
po kwadransie córka słysząc placz kota, obeszła całe mieszkanie - kota nie było
bo jak się okazało kot był, ale na wycieraczce po drugiej stronie drzwi i płakał w niebogłosy :evil:
od tego czasu raczej nie usiłuje zwiedzać klatki schodowej 8)
Ale Zdzisia jest nieustraszona, więc można się spodziewać, że zamiast siedziec i płakać, posżłaby do sąsiadów na telewizję (bo my nie mamy) :mrgreen:

pozytywka

Post » Sob lip 09, 2011 22:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - kto podtuczy Lucjana?

Zapuszkowany :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozytywka

[poprzednia][następna]