PAKT CZAROWNIC XXV - Sabat już w sobotę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2011 7:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Nie będę żywym gps-em :evil: A już na pewno nie będę leciała przed samochodem :twisted:

Ja tam jechałam pociągiem a dalej byłam wieziona i drogi nie pamiętam :roll: Już tak mam że,całkowicie zdaje się na kierowcę i droga specjalnie mnie nie interesuje :roll:
Mogę służy za uprzyjemniacza podróży :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob lip 09, 2011 7:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Bolkowa pisze:
Dzisiaj byłam po raz ostatni (w tej serii) z Lolkiem u weta - coś koło 300zł poszło. Dobrze, że tylko z jednym kotem musiałam jeździć.

No proszę, a mnie moje 212 zł wydawało się dużą kwotą.

Śpiwór mam i wezmę.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lip 09, 2011 8:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Cholera problem jest :? Pompon mi zaczął posikiwać. Parę dni temu nasikał mi do pudełka po butach - kupiłam sobie nowe i zostawiłam pudełko na podłodze. Myślałam, że to po prostu mu pudełko przypadło do gustu, ale nie. Dzisiaj rano miałam nasikane w przedpokoju na podłodze, no i niestety, również do tychże nowych butów :evil: Jakkolwiek nie jestem pewna, czy to Pompon, to jednak mam uzasadnione podejrzenia, że to on :? No i co teraz? Dzisiaj sobota - w zasadzie cały dzień mnie nie ma w domu, więc moczu nie złapię - jutro niedziela, więc wet nieczynny, a pojutrze jadę na 3 dni do Warszawy :? Martwię się, że znowu ma jakieś zapalenie pęcherza i będzie gorączkował, kiedy mnie nie będzie :( Nie będzie miał kto mu pomóc niestety, mój tato nie da rady nawet kuwety wyczyścić, o złapaniu kota i wetknięciu go w transporter nie ma mowy. Cholera - on sobie zawsze znajdzie najodpowiedniejszy moment na chorowanie. :roll: Rozważam opcję zabrania go ze sobą do Wawy, ale nie wiem co na to powiedzą w hotelu :roll: No i nie wiem jak się mam spakować z torbą z ciuchami, torebką, torbą z laptopem, plikiem dokumentów, które po drodze mam tam zawieźć, no i kuwetą; w tamtą stronę jadę pociągiem, bo mam odebrać auto służbowe. :? Chyba zabranie Pompona jest mało realne :roll: Jechać muszę... No nie wiem co zrobić. :cry:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob lip 09, 2011 11:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Właśnie wróciliśmy od weta. Pompon ma 40 stopni gorączki, nie jest zatkany, pęcherz pusty, tylko jakiś znowu stan zapalny tego pęcherza ma :( Dostał dwutygodniowy antybiotyk, leki przeciwgorączkowe i przeciwbólowe, oraz jakiś syrop, który mam mu podać jeszcze jutro. Jutro powinien się już czuć lepiej - jeśli nie, to mam przyjść jeszcze raz do pani doktor. Mierzenie temperatury przypłaciłam raną ciętą na ręce, oraz perforacją brzucha w 2 miejscach - kocio czuł się okrutnie zgwałcony i wyrywał się jak dziki :roll: Przy okazji oczywiście załatwił mi śliczny, ażurowy wzorek na bluzce (no i na skórze też jak już mówiłam). Wet 92 zł - jakoś przeżyję. Tyle, że jeszcze okazało się, że mi się transporter zepsuł; a dokładnie szlag trafił zamknięcie drzwiczek. Pompon jechał więc w transporterku, którego drzwiczki były elegancko i bardzo starannie przywiązane do transportera - wysupłanie go z tych zabezpieczeń trwało dłużej niż cała wizyta :lol: Od razu na allegro kupiłam nowy, bo to jest podstawowy sprzęt w domu i bez niego się nie da żyć :? Kupiłam taki cabrio - duży, z pojemnikiem na wodę i picie, bo czasem trzeba. Będę musiała tych transporterów kupić jeszcze dwa, dla Cizi i Frędzla, (są niezbędne jeśli chcemy jechać z kotami na wakacje) ale... pomalutku, bo drogie jak cholera, a w tym roku nigdzie z kotami nie jedziemy.

Teraz muszę się zabrać do roboty, bo bajzel mam taki, aż strach 8O A o 14 przyjdzie Babajaga i pojedziem pospołu do mamaji :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob lip 09, 2011 12:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Hello :roll:

Po moim jakże zgrabnym lądowaniu ze schodów kolanko ropą podeszło i co teraz :conf:
Nogę mi utną :strach: :strach:

Zakupiłam sobie śpiworek :mrgreen: Będzie jak znalazł na sabaty :twisted:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Sob lip 09, 2011 13:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

kotka doroty pisze:Hello :roll:

Po moim jakże zgrabnym lądowaniu ze schodów kolanko ropą podeszło i co teraz :conf:
Nogę mi utną :strach: :strach:

Zakupiłam sobie śpiworek :mrgreen: Będzie jak znalazł na sabaty :twisted:

Maść z antybiotykiem by się przydała.

Może coś takiego się nada?
Jeśli się nie mylę, dostępna jest bez recepty.
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.ph ... ts_id=3199
Ostatnio edytowano Sob lip 09, 2011 13:29 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Mulesia

Post » Sob lip 09, 2011 13:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Anie rozmoczy tego,bo ropka jest pod taką cieniutką błonką ,nie sączy się :roll:

Ślicznie się urzadziłam ,nie ma co :evil:
Na dworze upał a ja w spodniach :mrgreen: Idę myć okno :roll:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Sob lip 09, 2011 13:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

kotka doroty pisze:Anie rozmoczy tego,bo ropka jest pod taką cieniutką błonką ,nie sączy się :roll:

Tego nie wiem. Można zapytać w aptece.

Majencji nam brakuje :cry:
Obrazek

Mulesia

Post » Sob lip 09, 2011 13:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Do lekarza idź
Bo ropa może być również w torebce stawowej - nie ma co ryzykować .
Ja taki uraz leczyłam ponad 2 miesiące nie obyło się bez punktowania stawu
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lip 09, 2011 13:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

No brakuj :|

Byłam w aptece,pokazałam kolanko i dostałam neomecynę w areozolu(wyjątkowo bo to na receptę)i przykazanie że,jak się do poniedziałku nic nie zmieni to do lekarza z kolanem :strach:

Etiopku to powierzchowne!Ale jakby co to pójdę w poniedziałek :roll:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Sob lip 09, 2011 15:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

ja na różne dziwne rzeczy tribiotic se smaruję i to jest super maść.
Może strupek zejdzie bo się rozmoczy ale za to goi bardzo dobrze i tanie i bez recepty.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Sob lip 09, 2011 15:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

kotka doroty pisze:No brakuj :|

Byłam w aptece,pokazałam kolanko i dostałam neomecynę w areozolu(wyjątkowo bo to na receptę)i przykazanie że,jak się do poniedziałku nic nie zmieni to do lekarza z kolanem :strach:

Etiopku to powierzchowne!Ale jakby co to pójdę w poniedziałek :roll:

Oby :ok:

U mnie też wyglądało na powierzchniowe.
Zdrówka i więcej nie lataj ze schodów ......

Siedzę zakopana w papierkowa robotę po uchi - chce to dzisiaj skończyć bo na jutro już co innego mam zaplanowane.......
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lip 09, 2011 15:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

A ja umyłam okno(wreeeszcie)powiesiłam firankę czyściutką,bielutką i....reszta leży odłogiem,lenia mam aż do Australii i z powrotem :mrgreen:
W pralce siedzi firanka a ja siedzę na kanapie i miau podczytuję :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Sob lip 09, 2011 19:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

Siostrze AniHili ślę serdeczne życzenia urodzinowe :birthday: :balony: :birthday: Za wszystkie siostry w potrzebie trzymam kciukasy :piwa: :ok: :ok:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Sob lip 09, 2011 19:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - zgłoszenia na Sabat tylko do piątku!!!

BUSIO pisze:Siostrze AniHili ślę serdeczne życzenia urodzinowe :birthday: :balony: :birthday: Za wszystkie siostry w potrzebie trzymam kciukasy :piwa: :ok: :ok:

Przyłączam się :balony: :piwa: :birthday: :dance:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

[poprzednia][następna]