Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw lip 07, 2011 12:22 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Anda pisze:To siostra mojego Jasia :) Jest niemal identyczna.
Ciekawe jak reaguje na inne koty.

tak,pamiętam Jasia -cudo kot :mrgreen:
Obrazek

kinga_kinga7

Od: Czw sty 14, 2010 13:43

Post » Czw lip 07, 2011 12:46 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Froteczka od początku załatwia się do kuwety, bez różnicy czy jest tam piasek, czy żwirek. Jeśli chodzi o stosunek do ludzi, to była bardzo nieufna, musiałam ją kilka razy nakarmić zanim udało mi się ją wziąć na ręce i zabrać do weterynarza. Teraz jest już o niebo lepiej. Ma właściwie kontakt tylko ze mną i moim chłopakiem i nas już zna, uwielbia gdy się ją drapie, głaszcze i mizia :lol: Do mnie przychodzi tak już sama z siebie, ociera się o nogi, zachęca do zabawy, ale jest jeszcze ostrożna w kontaktach z obcymi. Myślę, że to kwestia czasu, a będzie żyć pewnie i odważnie :) Jeśli chodzi o kontakty z kotami, to nie wiem jak to wygląda, bo niestety nie miałam możliwości tego sprawdzić.

nukujek

Od: Nie lip 03, 2011 11:38

Post » Czw lip 07, 2011 13:12 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Mam czarne myśli które mnie męczą.
Frotka, drobna, delikatna, zaniedbana, raczej płowa niż brązowa i nieco obskubana z włosia jest??
Taką koteczkę dwa miesiące, moze temu wywiozła na wieś moja stuknięta kuzynka. Powodem było to, że wynosiła kocięta z balkonu gdzieś i one umierały.
Ta kotka ma około 3 lat i jest siostrą rodzoną Mieci od Galleany. Oczywiście powiedziała mi o tym po fakcie. Kotka nie byłą sterylizowana.
Nie wiem gdzie ta wieś, ale jakoś kojarzy mi się , ze to w Twoich okolicach.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw lip 07, 2011 13:27 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Froteczka faktycznie jest drobniutka, nie była sterylizowana, sierść ma taką szaro - burą, a ten długi włos dopiero się odbudowuje i nabiera blasku. Frotka była skrajnie wycieńczona i wyglądała jak siedem nieszczęść. NIe wiem, czy ma aż 3 lata, weterynarz mówił, że jeszcze nie rodziła i dawał jej ok roku, ale fakt, że zęby ma dość zniszczone jak na tak młodego kota (być może sposób życia wpłynął na ich stan). Biała Podlaska jest jakieś 120 km od Lublina i nie wiem czy komuś chciałoby się wieźć taki kawał drogi kota, żeby go wyrzucić...
Tak czy siak Frocia ma się już dobrze i teraz szuka swojej nowej Pańci :1luvu:

nukujek

Post » Czw lip 07, 2011 13:39 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Nie wyrzucić. Oddać komuś :| z rodziny

Za dobry domek dla koteczki. :ok:

Anda

Post » Czw lip 07, 2011 14:05 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Myślałam, że ją wywiozła i wyrzuciła, ale całe szczęście, że źle zrozumiałam :wink: Ja właśnie chciałam oszczędzić Frotce oddania jej gdziekolwiek na wieś i narazie szukam jej jakiegoś kocioluda :lol: Mam nadzieję, że znajdę...

nukujek

Post » Pt lip 08, 2011 8:31 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

nikt do Froci nie zagląda..?
Obrazek

kinga_kinga7

Post » Pt lip 08, 2011 8:39 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

No jakoś tak cichutko tutaj... :(

nukujek

Post » Pt lip 08, 2011 10:52 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Przydałoby się jej trochę czasu na regenerację psychiczną i fizyczną. Myślę, że za jakiś czas będzie piękna koteczką.
Na forum raczej trudno będzie znaleźć jej DS, no chyba że mocno zakocony.
Trzeba ja ogłaszać gdzie indziej.

Mam złe doświadczenia z wszołami, więc się podzielę. To g..o lubi się odradzać. trzeba pilnować czy nie pojawiają się jajka na włosach.

Anda

Post » Pt lip 08, 2011 11:47 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Właśnie zadzwoniła do mnie kobieta, która chce wziąć Frotkę :ok: Pani mieszka w Lublinie, we własnym domku. Ma się do mnie odezwać w poniedziałek, żeby dogadać organizację podróży Froteczki :kotek: Także z niecierpliwością czekam na Jej telefon :D Dam Wam znać w poniedziałek jak się sprawy mają.

nukujek

Post » Pt lip 08, 2011 12:41 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

nukujek pisze:Właśnie zadzwoniła do mnie kobieta, która chce wziąć Frotkę :ok: Pani mieszka w Lublinie, we własnym domku. Ma się do mnie odezwać w poniedziałek, żeby dogadać organizację podróży Froteczki :kotek: Także z niecierpliwością czekam na Jej telefon :D Dam Wam znać w poniedziałek jak się sprawy mają.

trzymamy kciuki :!: :!:
Obrazek

kinga_kinga7

Post » Sob lip 09, 2011 20:04 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Sprawa podróży Frotki już dogadana :) W poniedziałek popołudniu jadę zawieźć Froteczkę do nowego domku do Lublina :D Frotka znalazła swojego LUDZIKA :1luvu:

nukujek

Post » Sob lip 09, 2011 20:05 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

cudnie :1luvu: :1luvu: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob lip 09, 2011 20:13 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Bosko!!!!!!!!!!!!!!!!! :ryk: :ok: :kotek:

SzprotkaFrotka

Od: Śro cze 15, 2011 11:18

Post » Czw lip 14, 2011 18:00 Re: Frotka czeka na swojego ludzika!!!

Frotka już w SWOIM domku :ryk: Wszystko ok :ok: wygląda na to, że będzie tam miała wszystko czego zapragnie :1luvu: Rozmawiałam z Dominiką (to Pańcia Frotki) i mówiła, że Frotka jest już pupilkiem wszystkich domowników, braciszek pyta kiedy Frotka będzie mogła z nim spać, mama ma uszyć specjalne posłanko parapetowe, gdyż z powodu zbyt wąskiego parapetu spadają z niego poduszki, Dominika zabiera Frotkę na świeże powietrze i chce zabrać ją jeszcze na kontrolną wizytę do weterynarza...ehhh, wszystko cudnie. Ogólnie Frocia ma apetyt, jest ciekawska, zagląda we wszystkie kąty i chętnie poddaje się czesaniu, drapaniu i mizianiu :ryk: Tyle wieści na dzień dzisiejszy.

nukujek

[poprzednia][następna]