50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lip 01, 2011 21:40 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Piękne!!!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob lip 02, 2011 0:04 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Kontynuuję.

Kobieta, która wzięła na DT maluszka z Biedronki, poprosiła mnie o pomoc w szukaniu domu dla tej pięknej tymczasowiczki :1luvu: Kicia ma chyba max. rok, jest wysterylizowana, kuwetkowa, przyzwyczajona do psów i kotów. Raz wróciła z nieudanej adopcji.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to maleńka kicia z Biedronki:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lip 02, 2011 8:21 Re: 50kotów Darłowo- 8maluchów bezpiecznych! min. 13 dalej czeka

Biedne te maluszki :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lip 03, 2011 13:56 Re: 50kotów Darłowo- małe dziki szukają domów :D + rudy i inne !

Słuchajcie, mam chętnych na syjamka.
Mogę go zabrać od matki już gdzieś za tydzień ? Takiego bobasa to chyba jeszcze nie można odrobaczać ? Zostawiłabym go dłużej, ale zaczynam się o niego bać. Przy robieniu zdjęć było zainteresowanie kociakami..

edit:
Była dziś torowa buraska :!: Miała obwisły brzuch :? I.. znowu jest kotna :spin2: :crying: Doradźcie mi, co mam robić ? Zaryzykować i polować ? Jeśli poszłaby pod nóż i jednak karmiła małe, to jakie będą tego skutki ? ( wypuszczam kicie po 2 dniach )

Nie pamiętam czy już o tym pisałam, ale zaginęła pieszczocha :( Nie ma jej już ok. 3 tygodnie, jak nie miesiąc :( Wszystko poszło na mnie, że uprowadziłam kota.. :roll: Chodzę po całym mieście, ale nie widziałam biedulki :(
Obrazek

Był znowu kocur/kotka ze zmiażdżoną łapką :( Mogłabym zapolować, tylko kto podejmie się opieki nad futrem ? :( jest bardzo strachliwe..

I jednak nie wydawało mi się... maleństwo ma chore oczka :cry: To kk ? Ma je przemywane chyba rumiankiem... i gentamycyną. Ale czy taka zwykła gentamycyna wystarczy ? :|
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Będę wdzięczna za pomoc w osobnych ogłoszeniach dla tej, czarno-białej, kiciuli
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 05, 2011 15:48 Re: 50kotów Darłowo- małe dziki szukają domów :D + rudy i inne !

Dziś mam ewidentnie dosyć Amiśki i Zozola :!:
Cały czas się gryzą, wajczą przy tym, wariują, drapią się !
Mam trochę zadrapaną lewą rękę, Zozol z podskoku rzucił mi się na brzuch..... mam fajne 3 krechy na udzie, siniaka i lekkie zadrapania przy kolanie oraz piękną krechę długości ok. 7cm, bo Amisi zachciało się wspinać mi po nogach :evil:
Bierzcie te małe futra ode mnie, bo źle się to dla nich skończy :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

kinia098

Post » Wto lip 05, 2011 15:54 Re: 50kotów Darłowo- małe dziki szukają domów :D + rudy i inne !

kinia098 pisze:Była dziś torowa buraska :!: Miała obwisły brzuch :? I.. znowu jest kotna :spin2: :crying: Doradźcie mi, co mam robić ? Zaryzykować i polować ? Jeśli poszłaby pod nóż i jednak karmiła małe, to jakie będą tego skutki ? ( wypuszczam kicie po 2 dniach )

chyba nie masz wyjścia :( jeśli kociaki są na tyle duże, że same jedzą, złapanie kotki nie będzie dla nich problemem. A wyciachać ją jak najszybciej trzeba...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 05, 2011 16:27 Re: 50kotów Darłowo- małe dziki szukają domów :D + rudy i inne !

XAgaX pisze:
kinia098 pisze:Była dziś torowa buraska :!: Miała obwisły brzuch :? I.. znowu jest kotna :spin2: :crying: Doradźcie mi, co mam robić ? Zaryzykować i polować ? Jeśli poszłaby pod nóż i jednak karmiła małe, to jakie będą tego skutki ? ( wypuszczam kicie po 2 dniach )

chyba nie masz wyjścia :( jeśli kociaki są na tyle duże, że same jedzą, złapanie kotki nie będzie dla nich problemem. A wyciachać ją jak najszybciej trzeba...

Problem w tym, że ja właśnie nie wiem, czy małe w ogóle są i w jakim wieku :cry: No i czy mają jakiś dostęp do jedzenia :( Zaglądam pod barak, gdzie były poprzednie 3, ale nie widać tam innych maluchów. Nie widać też, żeby ganiały po działce. Działkowicze poinformowani, że gdyby pokazały się małe, od razu mają mi mówić. Na razie nic :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Śro lip 06, 2011 8:39 Re: 50kotów Darłowo- małe dziki szukają domów :D + rudy i inne !

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:

Problem w tym, że ja właśnie nie wiem, czy małe w ogóle są i w jakim wieku :cry: No i czy mają jakiś dostęp do jedzenia :( Zaglądam pod barak, gdzie były poprzednie 3, ale nie widać tam innych maluchów. Nie widać też, żeby ganiały po działce. Działkowicze poinformowani, że gdyby pokazały się małe, od razu mają mi mówić. Na razie nic :roll:

jak Ci przez parę dni nie dadzą cynku o żadnych małych, na Twoim miejscu łapałabym.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lip 06, 2011 11:47 Re: 50kotów Darłowo- małe dziki szukają domów :D + rudy i inne !

XAgaX pisze:jak Ci przez parę dni nie dadzą cynku o żadnych małych, na Twoim miejscu łapałabym.

Kocia okociła się już chyba jakiś miesiąc temu, więc ryzykuję... Zaczynam łapać, bo to ciężka sztuka, tym bardziej, że rzadko ją widzę no i przy jednym łapaniu baaardzo ją wystraszyłam :|
Obrazek

kinia098

Post » Śro lip 06, 2011 11:56 Re: 50kotów Darłowo- małe dziki szukają domów :D + rudy i inne !

kinia098 pisze:
XAgaX pisze:jak Ci przez parę dni nie dadzą cynku o żadnych małych, na Twoim miejscu łapałabym.

Kocia okociła się już chyba jakiś miesiąc temu, więc ryzykuję... Zaczynam łapać, bo to ciężka sztuka, tym bardziej, że rzadko ją widzę no i przy jednym łapaniu baaardzo ją wystraszyłam :|

trzymam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 08, 2011 1:02 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Proszę o pomoc w szukaniu domów dla maluchów u Uli. Bury, pingwin i jeden czarny to chłopcy. Jest też jedna czarna dziewczynka- ona niczym się nie różni od chłopaczka. Malutka, u której było podejrzenie pp, na razie nie jest do adopcji. Namiary można podawać na mnie. Maluchy chyba są już odrobaczone, potrafią robić do kuwetki i są już oswojone,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niby niczym się nie różnią, ale ja i tak stawiam, że to kicia :mrgreen: ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to kocurek :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 08, 2011 11:31 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Kotożerca :D :D :D...:).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob lip 09, 2011 18:21 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

2 marmurki zarezerwowane. Karmicielka ma dla nich domki.
Biało-bury maluszek możliwe, że straci wzrok........ Proszę, niech ktoś go weźmie na tymczas :cry: Ja się boję, boję się o Amisię i Zozola :( Nie chcę ryzykować, one nie mają jeszcze szczepień :/
Obrazek

kinia098

Post » Pon lip 11, 2011 18:50 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Nie wiem, co dzieje się z Gluciem. Sika mi po łóżkach.. w sumie dobre chociaż to, że na pościel a nie na "gołe" łózko :| rodzice mają dość.. Po prostu nie wiem, co jest z nim grane ! :( Mam nadzieję, że już niedługo znajdziemy się w Koszalinie, to wezmę Glucia do innych wetów.. od razu smark pójdzie do "zbadania".

A tymczasem moje misiaki :) Urosły i te zgredki, nie ? :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i smutne wieści od Uli o koteczce z podejrzeniem pp :cry:
To słodkie maleństwo to Drapula (nazwana tak ze wzgledu na jej duże upodobanie do chodzenia po mojej twarzy i zostawianie śladów kocich pazurków). Drapula jest kotkiem specjalnej troski - ma rozszerzenie przełyku. Kiedy je normalnie, pokarm przedostaje się... do przewodów oddechowych, co powoduje wielki ból i ataki duszenia się. Drapula jest karmiona tylko płynnym pokarmem, przez strzykawke, w pozycji stojącej - co ogranicza przedostawanie się pokarmu do płuc. Jedna z wetek zasugerował uspienie - ja będę walczyła o małą i zrobię co bedę mogła, zeby wyrosła na dużego i silnego kocurka. Jednak potrzebuję waszego wsparcia. Mimo moich wysiłków malutka przytyła 25 g..:( To bardzo mało. Czy ktoś mógłby pomóc nam w zakupie http://animalia.pl/produkt,145​35,37,Royal_Canin_Tacka_Babyca​t_Instinctive.html ?
Obrazek

kinia098

Post » Pon lip 11, 2011 18:59 Re: 50kotów Darłowo-proszę o pomoc w szukaniu DS - 15maluchów :(

Dzień dobry!

Kociaki faktycznie urosły, nie do poznania! Widzę Twoją działalność na FB, super działasz!

Glutek poza tym korzysta z kuwety? Może ma coś z pęcherzem, albo to stres?

Koteczki bardzo szkoda, trzymam kciuki żeby z tego rozszerzenia przełyku wyrosła :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]