Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 16:02 Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Wrzucam wątek, który jest na Kotach, gdyż jest mnóstwo koty szukające domów i na pewno coś doradzicie w tym temacie:
:arrow: Temat: Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

trawiasta pisze:Mamy prawie 7-letniego kocurka (kastrat). Chcielibyśmy zaadoptować kolejnego kotka - najlepiej dorosłą kotkę, roczną lub dwuletnią (jeśli nie będzie wysterylizowana, to ją wysterylizujemy). Jak w miarę bezboleśnie zaaklimatyzować "nową" u nas - tak, żeby ani ona, ani rezydent nie czuli się przerażeni i zestresowani? W jaki sposób najlepiej to przeprowadzić? Mieszkanie jest dość małe - 42 m (2 pokoje, kuchnia, łazienka, korytarz). Snorr, czyli rezydent, jest na diecie (wyłącznie niskokaloryczne Urinary) - macie jakieś patenty, żeby nie podjadał "nowej" z miseczki? Jak ich zapoznać ze sobą, żeby żadne nie poczuło się zagrożone? Jak reagować, jeśli będą się bić? Prosiłabym o wszelkie pomocne uwagi :-) Bardzo chcę drugiego kota, a teraz jest na to dobry czas (jedno z nas pracuje poza domem tylko 3 dni w tygodniu, drugie 1 dzień, reszta dni zdalnie - więc będziemy mogli mieć na wszystko oko).
Może ktoś wie coś o kocie pilnie szukającym domu (przy płci żeńskiej się nie upieram, wydaje mi się po prostu, że kotka z kotem się lepiej dogada, zależy mi natomiast, aby kotek był cały rudy lub cały czarny lub "krówka" - Snorr to burasek, a miło będzie docelowo mieć kolorową gromadkę - docelowo bowiem planujemy 4 lub 5 kotów, ale to już w większym mieszkaniu). Kotek może być chory (wyleczymy go), pod warunkiem, że nie na coś zaraźliwego, aby nie zaraził Snorriego. Jesteśmy z Gdańska, ale dysponujemy samochodem, więc kotek może być z Sopotu, Gdyni czy innych bliskich okolic - podjedziemy po niego.
Z góry dziękuję za wszelkie pomocne uwagi :-)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt lip 08, 2011 4:47 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Może spodobałaby Ci się jakaś piękność z azylu.
Obecnie mamy tam nieciekawą sytuację, wręcz niecierpiącą zwłoki. Azylowi grozi eksmisja, a koty będą musiały wtedy zostać oddane do schroniska, czego bardzo chcielibyśmy uniknąć. Jest wiele dziewczyn które mogłabym ci zaproponować ale rudych nie ma.
Zapraszam na nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120696&view=unread#unread

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt lip 08, 2011 4:51 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Może śliczny Proxi z tego wątku?
viewtopic.php?f=13&t=130023
:1luvu:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lip 08, 2011 5:44 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Tak!!!!!
Proszę zastanów sie nad miziaczkiem Proxim!
Siedzi biedaczek w klatce i czeka na cud! :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lip 08, 2011 6:44 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Zerknij proszę tu:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130055

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Pt lip 08, 2011 8:19 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

W Warszawie jest do adopcji rudy 'egzotyk'.. 4 - 5 lat, zdrowy, z kompletem szczepień i odrobaczeń.. kastrowany..
w razie czego na pw prześlę kontakt do osoby, która zajmuje się adopcją..

Fotek na razie nie mam.. jak będą - wrzucę na ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=130059
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt lip 08, 2011 10:47 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Gdynia, mozliwy grzecznościowy dowóz,
może np: Tigra, Alf lub Kubuś albo Mimi z tego wątku?
wszystkie koty zdrowe, uratowane róniez z domów od ludzi oddane (pozbyte sie bo np znudziły sie czy aleria), oswojone nadajace sie na dokocenie
polecam
posting.php?mode=edit&f=1&t=126621&p=7359288
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt lip 08, 2011 11:19 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Anja pisze:Wrzucam wątek, który jest na Kotach, gdyż jest mnóstwo koty szukające domów i na pewno coś doradzicie w tym temacie:
:arrow: Temat: Adopcja drugiego kota - jakieś rady?

trawiasta pisze:Mamy prawie 7-letniego kocurka (kastrat). Chcielibyśmy zaadoptować kolejnego kotka - najlepiej dorosłą kotkę, roczną lub dwuletnią (jeśli nie będzie wysterylizowana, to ją wysterylizujemy). Jak w miarę bezboleśnie zaaklimatyzować "nową" u nas - tak, żeby ani ona, ani rezydent nie czuli się przerażeni i zestresowani? W jaki sposób najlepiej to przeprowadzić? Mieszkanie jest dość małe - 42 m (2 pokoje, kuchnia, łazienka, korytarz). Snorr, czyli rezydent, jest na diecie (wyłącznie niskokaloryczne Urinary) - macie jakieś patenty, żeby nie podjadał "nowej" z miseczki? Jak ich zapoznać ze sobą, żeby żadne nie poczuło się zagrożone? Jak reagować, jeśli będą się bić? Prosiłabym o wszelkie pomocne uwagi :-) Bardzo chcę drugiego kota, a teraz jest na to dobry czas (jedno z nas pracuje poza domem tylko 3 dni w tygodniu, drugie 1 dzień, reszta dni zdalnie - więc będziemy mogli mieć na wszystko oko).
Może ktoś wie coś o kocie pilnie szukającym domu (przy płci żeńskiej się nie upieram, wydaje mi się po prostu, że kotka z kotem się lepiej dogada, zależy mi natomiast, aby kotek był cały rudy lub cały czarny lub "krówka" - Snorr to burasek, a miło będzie docelowo mieć kolorową gromadkę - docelowo bowiem planujemy 4 lub 5 kotów, ale to już w większym mieszkaniu). Kotek może być chory (wyleczymy go), pod warunkiem, że nie na coś zaraźliwego, aby nie zaraził Snorriego. Jesteśmy z Gdańska, ale dysponujemy samochodem, więc kotek może być z Sopotu, Gdyni czy innych bliskich okolic - podjedziemy po niego.
Z góry dziękuję za wszelkie pomocne uwagi :-)

PORADY JAK WPROWADZIC DO DOMU NOWEGO/DRUGIEGO KOTA
http://www.zwierzakowo.pl/artykul/wprow ... -kota.html

TO JEST BARDZO ISTOTNE.
MOJ KOLEGA ZROBIL TO "NA ZYWCA", NIE ZASTOSOWAL SIE DO RAD I ZABRAKLO CIEPRLIWOSCI - WCZORAJ ODWIOZL KOTKE SPOWROTEM :( :oops: NIE DOGADALY SIE Z REZYDENTKA, BYLA WOJNA...
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pt lip 08, 2011 11:34 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Hm :roll: , ale ten wątek jest założony przez kogoś innego na Kotach, ja nie jestem autorką, przekleiłam go tylko celem informacji.
Te porady nie zostaną tu przeczytane.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt lip 08, 2011 12:47 Re: Trójmiasto: dom szuka drugiego kota (podforum Koty)

Anja pisze:Hm :roll: , ale ten wątek jest założony przez kogoś innego na Kotach, ja nie jestem autorką, przekleiłam go tylko celem informacji.
Te porady nie zostaną tu przeczytane.

Racja!
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820