Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 19:11 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Cześć Fasolko!
Pogoda dziś ładna więc siedzę na balkonie, bardzo to lubię :D
Czytam cały czas o tej zaginionej kotce i martwię się, czy się znajdzie, skoro jej własna duża jej nie szuka :( Twojej Dużej będzie trudno, przecież nie zna tej kotki tak dobrze! Ale trzymam łapki zaciśnięte, żeby się udało. Te nasze Duże czasem potrafią działać cuda :D
Sabcia nastawiona optymistycznie
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 07, 2011 21:02 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

urwiniu pisze:Fasolko, co słychać?? Jesteś tam? Duża w pracy i nie możesz pisać pewnie. Moja Duża własnie wróciła i idzie z Blond qpojadem na dwór, a no i idzie do magików rzucac palenie :twisted: Nareszcie!! Odezwij się bo jak tu tak cicho to się martwię :(
TygRych

TygRysiu, duża dopiero przyszła. Oczywiście poszła zobaczyć, co słuchać pod drzwiami (nie zdziwię się, jak oberwie jajkiem albo pomidorem). Zamknięte i zmiana dekoracji: stoi suche, a nie ma wody, akurat dziś upał.
Twoja Duża rzuca palenie? Fajnie! Moja kiedyś zapytała nową Dużą Nikitki, czarnej koteńki, która zeszłego lata mieszkała u nas, jak była mała (ta Duża jest koleżanką naszej):
"PALISZ przy kotach? 8O" . Tamta Duża się zdziwiła :wink: .
Sabciu, ja też się bardzo martwię. O zaginioną kotkę i o podwórkowe.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 07, 2011 21:17 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

urwiniu pisze:Fasolko, co słychać?? Jesteś tam? Duża w pracy i nie możesz pisać pewnie. Moja Duża własnie wróciła i idzie z Blond qpojadem na dwór, a no i idzie do magików rzucac palenie :twisted: Nareszcie!! Odezwij się bo jak tu tak cicho to się martwię :(
TygRych

Do jakich magikow?

Duza od Mru zainteresowana
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lip 07, 2011 22:55 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolko, Duża nie pali przy nas nigdy, no chyba, że na dworze, ale tez pilnuje, żeby na nas nie leciało. Nie apli przy zwierzętach i dzieciach, a reszta jak mówi jak nie chce wąchać niech z nią nie siedzi, no taka jest. No ja się cieszę, że rzuci, bo wtedy obiecała więcej wypasionego żarcia dla nas i bezdomniaków :)
No ja nie wiem co to za magicy, Duża mówiła, że to jakieś magnesy, biopola i inne dziwactwa i, że ją taki kolega przymusił, bo on już po tym dwa miesiące nie pali, no.
Dobranoc Fasolciu, otworzyłem sobie komodę i idę pospać na czyściutkich ręcznikach Dużej :D

TygRych
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pt lip 08, 2011 5:17 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Jakie wiesci z podworka?

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt lip 08, 2011 5:19 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

TygRysiu, u nas Pralcia śpi w szafie na półce z pościelą. Bardzo to ostatnio lubi.
A ja zjadłam śniadanko i biegam, nawet zrobiłam wiewióra (czyli nastroszyłam ogon) - ganiałyśmy się z Florką.
Fasolka

Pod drzwiami na trawniku znalazłam tackę po mokrym jedzeniu. Znaczy, pani szuka. I dobrze, że szuka, choć zjeść mógł ktokolwiek.
Czytałam w którymś wątku, że kot znalazł się o 40 dniach. Tego nie ma 10 albo 12.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lip 08, 2011 7:45 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Cześć Fasolko :D

TygRych a Duża to nie może tak po prostu przestać palić? Na tych magików to też kasa potrzebna a nie zawsze to podobno działa.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lip 08, 2011 7:48 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

O, Ptachu do mnie przyszedł :P
Ptachu, czytałam na Twoim wątku, co się wyprawia.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lip 08, 2011 7:49 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolko, Duża chce nas wykończyć, nie daje nam w nocy spać :evil:

Ptachu niewyspany
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lip 08, 2011 7:51 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

iwcia pisze:Fasolko, Duża chce nas wykończyć, nie daje nam w nocy spać :evil:

Ptachu niewyspany

Tak, jak nas. Zrywa się, lata gdzieś. Najpierw to w ogóle wraca w środku nocy, jak wszystkie koty w normalnych domach są po kolacji, a potem nas budzi.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lip 08, 2011 8:37 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MiaudobryFasolko!
U nas w szafie sypia chętnie Pusia, szczególnie teraz, kiedy wojuje z Maćkiem :) . My nie umiemy sobie otwierać szaf, ale Duża zostawia zawsze jedną albo dwie otwarte, to możemy swobodnie wchodzić.
Ja to najczęsciej śpię w łazience na pralce, albo pokoju w tej nowej budce, na balkonie na szafce, albo w przedpokoju na krześle, ale czasem układam się na łóżku Dużej, albo na krześle wsuniętym pod stół i zasłoniętym obrusem - fajna kryjówka, Duża zwykle nie może mnie tam znaleźć :twisted:
Nasza Duża też nam nie daje spać, bo późno w nocy zajmuje się smarkaczami i kładzie się o 1.00, kiedy normalne koty dawno śpią.
Dobrze, że ta duża od zaginionej jednak jej szuka! Może się uda i Zaginiona pozwoli się odnaleźć? :ok: :ok: :ok:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lip 08, 2011 8:41 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

iwcia pisze:Cześć Fasolko :D

TygRych a Duża to nie może tak po prostu przestać palić? Na tych magików to też kasa potrzebna a nie zawsze to podobno działa.

Ptachu

No nie może mientka taka jakaś jest, brak silnej woli mówi. Ciekawe, bo jesli chodzi o saszetki to silnej woli jej nie brak :twisted: I Blondyn mówił, że już rano w parku paliła, no nie widziałem, ale wierzę jełopowi.Znaczy się nie będzie wypaśnego żarcia :(

TygRych Rozczarowany
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pt lip 08, 2011 8:50 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Witam Cię Fasolko i Florciu (a czy ty troszkę jesteś zazdrosna o Florcię?)
My przy kotach ani w innych sytuacjach nie palimy (chyba żeby ognisko).
To one chyba powinny być szczęśliwe :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lip 08, 2011 9:28 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolciu, czy Twoja Duża ma skrzydełka?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lip 08, 2011 11:10 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MaryLux pisze:Fasolciu, czy Twoja Duża ma skrzydełka?
Inka

8O 8O 8O 8O
Nie ma.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]