Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 7:18 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Ty pisałaś Tryznę? 8O
Ja też mam dzisiaj ciężki dzień. I wczoraj ciężko mi szło zasypianie.
Po południu będzie lać więc żadna strata.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt lip 08, 2011 7:23 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

:ryk: ło matko, ale napisałam. Oczywiście, że tylko CZYTAŁAM Tryznę :mrgreen: jestem jeszcze zaspana i jakoś dziwnie piszę.
Jak mam rano więcej czasu to tęskno mi za kotami, bardzo...
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt lip 08, 2011 7:28 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

:ryk: :ryk: :ryk:
Tak myślałam.
Tęsknota za kotami w takich momentach to norma. Niestety z czasem się nasila. Wiem z autopsji.

sunshine

Post » Pt lip 08, 2011 7:31 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Dziś rano przez długą i bolesną chwilę rozważałam wzięcie wolnego na telefon :x :x :x
Biomet nad morzem sięgnął bruku i chyba jakaś zmiana się szykuje :x :x :x

Powiecie mi coś więcej o tym filmie i autorze książek?
Nic nie kojarzę :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lip 08, 2011 7:38 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

AYO ja nie mam pamięci do nazwisk reżyserów itp, wiem tylko że w tym filmie jest niesamowita piękna muzyka Bregovica, która pasuje tam idealnie. Film o miłości, ale zaupełnie niebanalny, nietypowy, kręcony w przepięknych miejscach, na wsi, na końcu świata 8)
Koniecznie obejrzyj.

Rezerwat to film o fotografie, który trafia na slumsy, poznaje różnych ciekawych ludzi 8) który zyskuje sobie młodego ucznia, poznaje co to przyjaźń itd.... brzmi to wszystko banalnie, a ten film też w ogóle taki nie jest.

A Tryzna napisał "Pannę Nikt", był chyba nawet film. Teraz jest nowa książka "Idź, kochaj". Tu znów narracja w pierwszej osobie, tu wciela się w małego chłopca, który chce zmienić życie swojej rodziny na lepsze, boryka się z problemami dziecięcymi ale i dorosłych. Powoli widać jak niestety poznaje rzeczywistość i świat dorosłych.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt lip 08, 2011 7:42 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Pannę Nikt widziałam jako film.
A za info dzięki :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lip 08, 2011 7:43 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

AYO pisze:Otwock miał status uzdrowiska a przynajmniej miejścowości kuracyjno - letniskowej. To jest typowa zabudowa dla takich miejsc.
A domki baaardzo klimatyczne :1luvu:

Dokładnie, to samo sobie pomyślałam, że to chyba dlatego.
Kicia śliczna, domki przecudne a Wino truskawkowe muszę obejrzeć, bo myślałam, że oglądałam ale chyba pomyliło mi sie z innym filmem, Młodym winem, chyba :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lip 08, 2011 7:45 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

boszszsz, ie pamiętam kiedy oglądałam jakikolwiek film :roll:
książki tez ostatnio czytam albo w formie opowiadań, albo historyczne powieści łotrzykowskie
Nie mam coś cierpliwości do klimatów "o miłości"
i w ogóle chyba nie mam cierpliwości do ludziów
chyba zacznę od filmów przyrodniczych :?
A otwock piękny jest i przedziwny :)

sorry, że rzadko piszę; czytam na bieżąco, ale jestem tak zgnębiona, że często nie mogę się przemóc, żeby usta pisemnie otworzyć :|

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt lip 08, 2011 7:47 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Ja chyba dzisiaj pójdę drogą koło kici, żeby sobie pomiziać. Tylko już wczoraj pan na mnie patrzył jakbym chciała ją ukraść :roll: moja wina, że ona taka rozkoszna a ja tak tęsknię za kocim towarzystwem? a może pozostała dwójka wyjdzie? :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt lip 08, 2011 7:50 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Pozytywko a czemu tak zgnębiona jesteś? :( ja w zasadzie też mam dość filmów o miłości, bo zawsze są to banały, typowe. A ten jest inny. Obejrzyj po to, żeby na chwilę przenieść się w cudowny koniec świata. Mi takie klimaty zawsze na chandrę pomagają. A w ogóle zanim wyjechałam to miałam podobnie do ciebie. Terazs mi trochę lepiej, ale odcięłam się na trochę od swojego życia 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt lip 08, 2011 7:52 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

shalom pisze:Pozytywko a czemu tak zgnębiona jesteś? :(

Lucek ...

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt lip 08, 2011 7:55 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

No tak... ale robisz co możesz dla niego. Niejeden by w ogóle nie zwrócił uwagi. Niestety, ale nie zawsze i nie wszystkim możemy pomóc pod każdym względem. Dzięki Tobie będzie zdrowy. Naprawdę dużo robisz. Nie możesz się gnębić za to czego zrobić nie możesz.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt lip 08, 2011 9:22 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Wiecie, że tu jest wypożyczalnia kaset video i dvd? :mrgreen: są nawet nowości :lol: np. Kwiat pustyni :mrgreen: ale czad, cofam się w czasie normalnie :twisted:

Wieści od kotów: całe dnie na balkonie siedzą, a wieczorami podjadają chrabąszcze :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt lip 08, 2011 9:36 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Nasze też wcinają chrząszcze. Na jesieni wszyscy do odrobaczenia :mrgreen:

sunshine

Post » Pt lip 08, 2011 10:07 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

shalom pisze:AYO ja nie mam pamięci do nazwisk reżyserów itp, wiem tylko że w tym filmie jest niesamowita piękna muzyka Bregovica, która pasuje tam idealnie. (...)

O nie, nie :) To jest muzyka Lorenca :P
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

[poprzednia][następna]