Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 22:39 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

ja 3 lata chodziłam z myślą, że nie umiem żyć bez zwierzaka w domu, ale musiałam się wyszaleć, pospędzać kupę czasu na wyjazdach itd itp, żeby wreszcie zdecydować, że czas jakiegoś zwierzaka mieć w domu i tak zostałam właścicielką stada szczurów i DT dla ratowanych szczurasów :D
za psem tęsknię i marzę, żeby znowu mieć, ale nadal uważam, że nie jestem na to gotowa, pies to jednak bardzo duża odpowiedzialność.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lip 07, 2011 22:47 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Piękności. Karmel ukradł mi serce. Może kiedyś będziemy mogli na takiego sobie pozwolić... :) Powodzenia w poszukiwaniach, na pewno domki znajdą się szybko, ale proponowałabym wczesną kastrację, bo jak się ma takie ładne kotki to niektórzy właściciele chcą je rozmnażać...

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Czw lip 07, 2011 23:00 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Dzięki za radę. Dom na pewno sprawdzimy, a jeśli jeszcze trochę u nas pobędą to sami o to zadbamy. Karmel jest prześliczny i najbardziej żywiołowy z całej ekipy, ale Silver też jest wyjątkowy - wygląda jak duszek i ma te cudowne łapki - pieczątki.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lip 08, 2011 11:44 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

niewytrzymałam i musiałam się odezwać wyrazić zachwyty :oops:

ależ fajny dwupaczek :D
normalnie marzenie :love:
(choćnajładniej się prezentuje całe trio 8) )
szkoda że taki młody bo bym chyba nie tylko oko zawiesiła na Nich :wink:

btw
popieram stanowisko, że pies i studia to koszmarne połączenie
przerabiałam to i gdyby nie pomoc babci, z którą mieszkałam, to trzymanie psa podczas gdy nie było mnie w domu od 7:00 do 18-20:00 było by mało fajne... dla psa

pozdrawiam i z ciekawością czekam komu przypadnie opieka nad kocurkami :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lip 08, 2011 14:38 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

One jeszcze nie mają ogłoszeń.Na pewno znajdzie się cudowny domek dla obu :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 09, 2011 14:28 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Dobra wiadomość! Silver znalazł dom. Zadzwoniła do mnie Pani Weterynarz i poleciła Panią która już ma 3,5 - miesięczną kotkę. Bardzo odpowiedzialna osoba, kochająca koty. Nie ważne było dla niej którego jej oddamy - co dla mnie jest wielkim atutem. Dziś zaniosłyśmy go do nowego miejsca. Rezydentka troszkę syczała, ale Silver nic sobie z tego nie robił...za to był zachwycony nowymi zbawkami których jest tam pełno! Mieszkanie ma niewielki balkonik, który cięzko będzie zabezpieczyć, ale zaoferowałam pomoc mojego TŻ i na pewno coś wymyślimy. Póki co jest moskitiera przez którą kotki mogą obserwować świat nie wychodząc na balkon.

Teraz szukamy domu tylko dla Karmelka. Zostawiliśmy jego, bo jak dotąd większość o niego pytała i na pewno łatwiej będzie znaleźć dom. Chciaż najlepsze są domy, gdzie chcą kotka, a nie kremowego niebieskookiego pluszaka. Zależy nam na tym, żeby nie był jedynym kotem samotnie spędzającym całe dnie...chociaż sporo osób patrzy na mnie jak na kosmitkę, kiedy im to mówię;) Trudno;)
Obrazek

Katalina

Post » Sob lip 09, 2011 17:57 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

I tak trzymać. :ok:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Sob lip 09, 2011 22:06 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

To ja też się cieszę, że Silver w domu.Staram się jednak swoje koty oddawać do dużego miasta ze względu na większe możliwości ewentualnego leczenia.Mam nadzieję, że niebieskookie cudo znajdzie cudowny domek. :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 09, 2011 22:13 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Katalina pisze:Zadzwoniła do mnie Pani Weterynarz i poleciła Panią

Kobietki górą!
Swiat bez kobiet byłby beznadziejny! :wink:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Nie lip 10, 2011 8:59 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Wczoraj zabrałam Zuzię do kociaków, żeby zobaczyć jak na nie zareaguje, ponieważ mają do nas trafić na dniach. Były najpierw syki, a później głównie warczenie i bicie łapką po główce. Karmel ma silny charakter, siedział sobie spokojnie i czekał, aż Zuzia go obejdzie i obwącha, a jak go atakowała to delikatnie oddawał, na co ona reagowała paniką.
Bure maleństwo (narazie mówimy na niego Zuzelek) w konfrontacji z dużym kotkiem kulił się i wołał o pomoc.
To są moje pierwsze doświadczenia z zapoznawaniem kotów i chyba przechodzę to jeszcze gorzej niż one :( Karmel jest naprawdę wyluzowany i dzielnie wszystko znosi ale boję się o Zuzelka. Jest najmniejszy z miotu i bardzo spokojny. Nie wyrywa się, kiedy bierze się go na ręce... a najczęściej wtedy zasypia. Jest taki grzeczniutki i delikatny.

Może zabierzemy jeszcze Zuzię do mamy (dodam, że spędziła tam sporo czasu i pewnie uważa, że to też jej terytorium) na ciąg dalszy oswojenia a później kociaki idą do nas.
Obrazek

Katalina

[poprzednia]