ewa_i_kontra pisze:moja Kontra po 2 miesiącach leczenia Lantusem.
Od 3 dni jest bez insuliny.
Ewa nawet nie wiesz jak się cieszę. Teraz trzymaj rękę na pulsie - mokra karma i jak najmniej suchej.

Moderator: Moderatorzy
ewa_i_kontra pisze:moja Kontra po 2 miesiącach leczenia Lantusem.
"Kociara" pisze:anita szczecin pisze:Maślaka szósty dzień na Lantusie 1,5 jednostki:
08:15 - 297
12:00 - 179
16:00 - 226
Nie wiem czy nie za późno odpisuję.
Nie widzę wyniku wieczornego o 20.00, ale krzywa jest do przyjęcia.
Ja bym spróbowała zwiększyć o 0,12U tj 1,62U.
To więcej wyjaśnia.anita szczecin pisze:Wtedy o 20.00 miał 413i to się niestety powtarza niekiedy, np. dzisiaj o 20.00 miał 437, a o 23.00 - 216.
AgnieszkaMo pisze: Już od dłuższego czasu szanowny Dudek ma niski cukier…
Jak widać, skoki cukru są. Przypuszczam, że to okropnie nierówne jedzenie Dudka swoje robi. On je tylko wtedy, kiedy ma ochotę i kwita…
Pytanie mam takie: jeśli kot ma taki niski cukier rano, np. ten ciąg: 52 - po 5 godz. 114 (2,5 jedn.) 71 - po 14 - 102 (3 jedn.), to czy w ogóle powinnam mu podać insulinę?...
Ketonów nie ma. Żadnych innych niedobrych objawów też nie. Doktor Smolak poradził mi, żebym przy takich jednak wciąż skokach nie żonglowała za bardzo dawkami leku, ale starała się to wyrównać jedzeniem. Tyle, że to rude diabelstwo raz zje, a raz nie. I co?....
"Kociara" pisze:Gdybyś chciała mogłabym w dzienniczku Matyldy założyć arkusz wyników Twojego futerka. Wystarczy abyś na PW podawała mi poziomy cukru, godziny pomiarów, dawkę insuliny ewentualnie inne dane np, aktualną wagę. Podobnie jak to robiłam dla Kontry.
Pozdrawiam
anita szczecin pisze:Tylko, że ja nie robię pomiarów codziennie. Wiem, wiem, powinnam, ale nie mam serca wciąż go kłuć.
"Kociara" pisze:anita szczecin pisze:Tylko, że ja nie robię pomiarów codziennie. Wiem, wiem, powinnam, ale nie mam serca wciąż go kłuć.
Witaj Anita !
Tak naprawdę nie musisz. Zachęcamy tylko i służymy pomocą. Nawet szczątkowe pomiary są ważne żeby ocenić stan futerka, czy zwiększyć lub zmniejszyć dawkę.
Spróbuj choć robić krzywe tak często jak się da PRE, +4, +8, PRE.
DASZ RADĘradzisz sobie świetnie
Pozdrawiam
"Kociara" pisze:ewa_i_kontra pisze:moja Kontra po 2 miesiącach leczenia Lantusem.
Ewa nawet nie wiesz jak się cieszę. Teraz trzymaj rękę na pulsie - mokra karma i jak najmniej suchej.![]()
anita szczecin pisze:Kilka dni temu zwiększyłam dawkę z 1,5 do ok. 1,75. "Około", bo na moich strzykawkach U100 5ml trudno uzyskać tak precyzyjną miarę. Przed chwilą glukoza 69! a ja mam podać kolejną dawkę o 8.15. Zjadł przed chwilą z apetytem, mam nadzieję, że mu wzrośnie i nie będę miała dylematu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości